Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

30. numurs – Gulbim veiksmīgais?

Rolands Norietis
Rolands Norietis

30. numurs – Gulbim veiksmīgais?
Ernests Gulbis
Foto: AFP

Šonakt Melburnā ies vaļā lielais teniss – Austrālijas atklātais čempionāts. Pirmais nozīmīgais sporta notikums 2010. gadā, kura vienspēļu pamatturnīrā būs arī pa pārstāvim no Latvijas. Šķiet, ka Ernests Gulbis līdzīgu turnīru šim jau ir aizvadījis...

Ieraugot "Australian Open” turnīra sietu, atmiņā uzreiz atausa 2007. gada ASV atklātais čempionāts. Līdzīgāku izlozi Gulbim grūti pat iedomāties, un daudziem labā atmiņā, pie kā tā noveda – Ernests iekļuva 16 labāko skaitā, pirmoreiz "Grand Slam” turnīros aizspēlējoties līdz sacensību otrajai nedēļai. Ja debijas turnīrā Sanktpēterburgā sasniegto pusfinālu pasaulē pamanīja tikai daži, tad 2007. gadā Ņujorkā nepieminēt Gulbi bija kauns jebkuram tenisa izdevumam.

Toreiz pirmajā kārtā Ernestam bija jāspēlē ar sacensību 30. numuru itālieti Potito Starači (tagad pretī būs ar tādu pašu numuru izliktais Huans Monako), kurš uz hard tipa laukumiem lielus panākumus nebija un joprojām nav guvis. Bukmeikeri abu censoņu izredzes vērtēja līdzīgi vai pat neliels favorīts bija Gulbis, neskatoties uz to, ka 18 gadus vecais latvietis (mačs ar Starači notika Gulbja 19. dzimšanas dienas priekšvakarā) togad lielajā "tūrē” bija uzvarējis tikai vienā mačā – Francijas atklātajā čempionātā pār Timu Henmanu. Argentīnietim Monako hard laukumi nav tik neērti kā Staračem (tai pašā 2007. gada "US Open” viņš spēlēja ceturtajā aplī), tomēr kopumā uz šī seguma zaudējumu ir vairāk nekā uzvaru. Arī šajā duelī favorīts ir Gulbis, kaut gan jaunākajā pasaules rangā tenisistus šķir gandrīz 50 vietas (33. vieta Monako un 82. vieta Gulbim).

Pēc trīs setu uzvaras pār Starači, par Gulbja otro barjeru pirms trim gadiem kļuva vācietis Mihaels Berers, kas tāpat kā tagad (Martins Vasalo Arhueljo vai Mikaels Lodrā) likās pārvarama. Starpība ir tikai par iespējamo trešās kārtas pretinieku. Ņujorkā Ernests samala miltos (6:1, 6:3, 6:2!) sacensību 8. numuru Tomiju Robredo, bet te pret sesto numuru Nikolaju Davidenko būtu daudz grūtāk – krievs pēdējā pusgada laikā ir veiksmīgākais tenisists visā ATP "tūrē”, uzvarēja arī pērnās sezonas finālturnīrā Londonā. Bet līdz tam vēl ir jātiek.

Ernests iepriekš pārbaudījis vairākas metodes, kā labāk sagatavoties "Grand Slam” turnīram – iepriekšējā nedēļā gan spēlējis turnīrā, gan ilgāku laiku tikai trenējies. Izvēle aizvien biežāk krīt uz pēdējo. Arī šoreiz – Oklendas turnīra organizatori Gulbim pēdējā brīdī sarūpēja "wild card”, bet Ernests ar treneri Ernanu Gumī nolēma koncentrēties treniņiem.

Austrālijā Gulbis ik gadu kāpj pakāpienu uz augšu. Pirmajā reizē zaudēja kvalifikācijā, tad neveiksme pamatsacensību pirmajā aplī, bet pērn jau tika līdz otrajai kārtai. Vai šogad izdosies iekļūt trešajā?

Anastasijai Sevastovai izloze šoreiz nav tik veiksmīga. Pirmās kārtas pretiniece Anastasija Pavļučenkova gan ir par gadu jaunāka, taču tenisā jau sasniegusi daudz vairāk (tiesa, nesalīdzināsim izejas pozīcijas). Tostarp pērn divreiz divu nedēļu laikā apspēlējusi Venusu Viljamsu. Bet jācīnās!

Kā Ernests Gulbis nospēlēs "Australian Open"?

  • 11

  • 10

  • 76

  • 35


  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 20:09, pirms 14 gadiem
par trešo kārtu tālāk būs tikt ļoti grūti, jo Davidenko pēdējo pusgadu spēle lieliski un formā arī ir, uzvarot kaut vai Dohas turnīru pirms nedēļas..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-17 21:29, pirms 14 gadiem
Vispār ar prognozēm te ir lieki mētāties. Kas zin kā Koļam ies tajā svelmē. Kā nekā Ernests ir jauns, un uz svaiguma pamata var arī Koļu apspēlēt. Daudz kas būs atkarīgs no tā, kā kurš karstumu panesīs. Bet lieki piebilst , ka ar Koļu pastaiga nesanāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-17 21:42, pirms 14 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: starp citu Koļa ir ljoooti izturigs speletajs.. vinjam pat tas karstums var naakt par labu..

labs pieradijums bija Gulbja spele pret Davidenko Pekinas OS.. + vel tas ka tur bija mitrs gaiss, bet karstums ari bija ljooti liels..
Jā es ar eurosport portālā lasīju, ka karstums neesot šim kā pamat problēma. Bet toties vairāku setu spēle, gan varētu neiet par labu. Kaut gan, tas jau jebkuram tenisistam tajā svelmē neiet plusā. )

Peķinā - tur atkal nedaudz cits klimats.

Vispār neapskaužu tenisistus tādā karstumā spēlēt.