Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Oklendā uzvar Del Potro

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Oklendā uzvar Del Potro
Huans Martins Del Potro
Foto: AFP

Par Oklendas (Jaunzēlande) ATP turnīra uzvarētāju kļuvis argentīnietis Huans Martins Del Potro, kurš šorīt finālā divos setos ar 6:4, 6:4 pārspēja amerikāni Semu Kveriju. Del Potro šī ir piektā uzvara ATP vienspēļu turnīros.

Ceļš uz finālu

Par fināla favorītu tika uzskatīts argentīnietis Del Potro, kurš šajā turnīrā bija izlikts ar pirmo numuru. Del Potro ceļā uz finālu tika galā ar mūsu Ernestu Gulbi, serbu Viktoru Troicki un vakar pusfinālā arī zviedru Robinu Soderlingu. Kverijam bija jāspēlē par vienu maču vairāk. Amerikānis turnīra gaitā pārspēja mājinieku Danielu Kimu Tērneru, Luksemburgas pārstāvi Žilu Milleru un divus spāņus Nikolasu Almagro un Davidu Fereru. Vakardienas pusfinālā pret Fereru Kverijs atspēlēja divas mačbumbas. ATP rangā pašreiz Del Potro devītā vieta, Kverijam - 36.

Del Potro izmanto iespējas un uzvar

Del Potro favorīta statusu apliecināja jau pašā mača sākumā, pirmajā geimā laužot Kverija servi. Kverijam pirmā breika iespēja radās sestajā geimā. Del Potro elementārā situācijā raidīja bumbiņu tīklā, ļaujot amerikānim panākt neizšķirtu – 3:3. Nākamajā geimā Kverijs pie savas serves atspēlēja trīs breikbumbas un pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā – 4:3. Devītajā geimā Del Potro ar agresīvu spēli pie Kverija serves ieguva vēl vienu breikbumbu, kuras izspēlē amerikānis kontrolēja punkta izspēli, bet pieļāva rupju kļūdu pie tīkla, zaudējot geimu. Nākamajā geimā Del Potro noturēja savu servi un uzvarēja pirmo setu ar 6:4.

Otrais sets sākās līdzīgi kā pirmais – tā pašā sākumā Del Potro bija iespēja breikot Kveriju, taču argentīnietis šo iespēju neizmantoja. Ceturtajā geimā tādā pašā situācijā nokļuva Kverijs un arī viņam neizdevās lauzt pretinieka servi. Del Potro izšķirošo soli, tāpat kā pirmajā setā, spēra devītajā geimā, agresīvi un precīzi uzbrūkot no gala līnijas un piespiežot Kveriju kļūdīties, kā rezultātā Del Potro izdevās lauzt amerikāņa servi. Pēc tam sekoja pārliecinoša spēle pie savas serves un uzvara otrajā setā ar 6:4. Mačā Del Potro panākums ar 6:4, 6:4.

Par uzvaru Del Potro ieguva 250 ranga punktus un 78 000 ASV dolāru prēmiju, bet Kverijam – 150 ranga punkti un 42 000 dolāru.

Dubultspēļu turnīrā galveno balvu ieguva čeha Martina Dama un zviedra Roberta Lindsteda duets, kas divos setos ar 7:5, 6:4 pārspēja amerikāņa Skota Lipski un indieša Leandera Paesa pāri.

"Heineken Open", Oklenda (Jaunzēlande). Fināls.

(1) Huans Martins Del Potro – (6) Sems Kverijs 6:4, 6:4

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-01-17 05:24, pirms 15 gadiem
delpo nostiprinaaties pirmajaa 5,,,,,,,,,,veel cilics vareetu reitingaa pakaapties lidz 10 vietai tuvaak,,,,,,,,,,,,,nu gulbim notureeties 50-kaa

  +1 [+] [-]

, 2009-01-17 05:29, pirms 15 gadiem
aizmirsti par piecinieku,bet kaa top 10 speeleetaajs,jaa,lai buutu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-17 08:25, pirms 15 gadiem
Vienīgais, kas bija līdzvērtīgs pretinieks Del Potro bija Ernests, žēl ka nepietika nedaudz koncentrācijas, lai uzvarētu

     [+] [-]

, 2009-01-17 08:47, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: nuu, vismaz Ērnijs patirsa turnīra uzvarētājam.

P.S. Atkal tenisa raksta autors nav Cīruls?
Kas tad nu.. Ljauj tak arii citiem pastraadaat..

     [+] [-]

, 2009-01-17 10:04, pirms 15 gadiem
vienīgo setu zaudēja tieši Ērnijam. Man ir čujs, ka būs labs Australian Open kā Del Potro, tā Gubim.