Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Startē starptautiskais jauniešu tenisa turnīrs "Riga Open 2013", Latvijai 49 pamatturnīru dalībnieki

Agris Suveizda

Startē starptautiskais jauniešu tenisa turnīrs "Riga Open 2013", Latvijai 49 pamatturnīru dalībnieki
Foto: Jānis Blaus

Svētdien „Rīgas Satiksmes” tenisa kortos ar atklāšanas ceremoniju oficiāli tika dots starts nu jau sešpadsmitajam starptautiskajam „ITF Junior Circuit” un „Tennis Europe Junior tour” otrās kategorijas tenisa turnīram „Riga Open 2013”. Sešu dienu garumā četrās vecuma grupās tiks noskaidroti labākie jaunie tenisisti un tenisistes kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs. Skatītāji laipni aicināti klātienē vērot topošās tenisa zvaignzes gan Mežaparka, gan Viesturdārza kortos.

Tāpat kā pērn sacensības notiks četrās vecuma grupās - U12, U14, U16 un U18. Pirmās cīņas turnīrā notika sestdien un svētdien, kad visās četrās vecuma grupā aizritēja vienspēļu kvalifikācijas mači par iekļūšanu pamatturnīrā. Pēcpusdienā paralēli kvalifikācijas spēlēm jaunajiem tenisistiem tika piedāvātas dažādas atrakcijas un spēles – jauniešus nevajadzēja mudināt, lai tajās piedalītos. Īpaši iecienīta bija tetovējumu zīmēšana un sava unikālā garduma (cepuma) izveide. Vēlāk vakarā notika sacensību oficiālā atklāšanas ceremonija, kurā uzrunas teica Latvijas tenisa savienības prezidents Juris Savickis un „Riga Open” turnīra direktors Osvalds Sausverds.

Juris Savickis: „Apsveicu visus dalībniekus, kuri ieradušies gan no tuvākām, gan tālākām zemēm. Nav Latvijā tik daudz pasākumu, kas spētu pulcēt tik daudz valstu pārstāvjus. Daudzi jau zina, ka šis turnīrs ir atzīts par labāko Eiropā. Iegūt šādu novērtējumu ir grūti, vēl grūtāk to aizstāvēt. Novēlu organizatoriem un tiesnešiem izdarīt visu vēl labāk nekā iepriekšējās reizes. Novēlu visiem veiksmīgus startus un aicinu uz Latviju arī nākamajā gadā!”

Osvalds Sausverds: „Spēlētāji, treneri un vecāki – liels paldies, ka esat ieradušies uz labāko turnīru Eiropā – „Riga Open”. Mēs centīsimies darīt visu, lai arī šogad turnīrs būtu izdevies un jums būtu labi pavadīts laiks. Liels paldies mūsu ģenerālsponsoram „Itera Latvija”, īpaši Jura Savicka kungam, tāpat sponsoriem SEB Bankai un Rīgas domei un citiem atbalstītājiem.

Pēc uzrunām sekoja svinīgā pirmās serves izpildīšana ar lielo suvenīru raketi un lielo suvenīru bumbu. Šoreiz tās izpilde tika uzticēta talantīgajai Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko, bet servi uzņēma Latvijas Deivisa kausa komandas kapteinis Kārlis Lejnieks. Mirkli vēlāk gaisā tika palaists lielais „Riga Open 2013” balons un sacensības oficiāli tika atklātas.

Viesturdārzā (Rūpniecības ielā 21) savas cīņas aizvadīs U18 grupas sportisti. Pirmajā spēļu dienā kopumā paredzēts aizvadīt 24 spēles – pa 12 vienspēlēm kā meitenēm, tā puišiem. Puišu turnīrā Latvija pārstāvēta ar četriem dalībniekiem – pērnā gada čempionu Arkādiju Slobodkinu, Reini Bucenu, Miku Paulu Losbergu un Rihardu Breici, bet meiteņu sacensībās pat sešas pārstāves – Luīze Līva Strīķe, Anna Ozerova, Annija Anna Veinšteina, Krista Cērpiņa, Alise Isajeva un Ariadna Bļinova.

Tikmēr Mežaparkā „Rīgas Satiksmes” tenisa kortus (Ezermalas iela 32) rībinās uzreiz trīs vecuma grupu pārstāvji (U12, U14 un U16). 11 kortos paredzēts izspēlēt pa astoņām spēlēm, tāpēc cīņu sākums jau no 9:00. Visu trīs grupu pārstāvji aizvadīs vienspēles, bet vakarā plānoti arī U12 dubultspēļu mači.

Latvija būs plaši pārstāvēta arī šo grupu cīņās. U12 grupā meitenēm cīnīsies Herta Uzkalne, Anna Jakovļeva, Darja Semeņistaja, Hardija Vīdnere, Stefānija Poļiščuka, Kamilla Mantuļenko un Margarita Ignatjeva, bet puišiem – Sergejs Ņikušins, Valentīns Lukjanskis, Roberts Jaričevskis, Markuss Holštroms, Renārs Grodskis, Kārlis Ozoliņš, Maksims Vasiļenko un Rūdolfs Aksenoks.

U14 vecuma grupā meitenēm Latvijas cerības būs Denīza Marcinkeviča, Rebeka Mertena, Daniela Vismane, Irina Ļapustina, Anna Marija Bukina un Sonja Oļesova, bet puišiem – Roberts Grīnvalds, Daņiils Batmanovs, Teodors Pukše, Matīss Šteinhards un Artūrs Kuļibaba. Visbeidzot U16 grupā meiteņu konkurencē mūsu valsti pārstāvēs Viktorija Demčenkova, Gundega Pastore, Diāna Baumbartnere, Elīna Zīverte, Anna Babņejeva, Marta Pagraba, Gerda Upeniece un Darja Šumskaja, bet puišiem Maksims Ņesins, Toms Sutris, Rūdolfs Mednis, Andris Gudins un Gustavs Lukstiņš. Tātad kopumā Latvijai vienspēļu pamatturnīros 49 pārstāvji!

Kopumā „Riga Open 2013" apmeklētāji varēs iepazīt labākos jaunos tenisistus no 30 dažādām valstīm, kas ir jauns rekords. Līdzās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas plašajām delegācijām cīnīsies vēl lielākās daļas Eiropas valstu jaunie talanti, kā arī sportisti no ASV, Kanādas, Azerbaidžānas, Indijas un pat Austrālijas.

„Riga Open 2013” turnīra direktors Osvalds Sausverds: „Šis ir viens no retajiem turnīriem Eiropā, kurā vienlaicīgi tiek izspēlētas cīņas uzreiz četrās vecuma grupās. Tas turnīru padara par īstiem tenisa svētkiem. Daudz domājam par sacensību dalībniekiem, veidojot īpašas aktivitātes ārpus mačiem. Šogad esam sasnieguši jaunus dalībnieku rekordus – kopā ar kvalifikācijas cīņām turnīrā piedalās 460 dalībnieki no 30 valstīm. Aicinu visus tenisa cienītājus atbraukt uz Mežaparku. Šī ir lieliska vieta, lai baudītu jauniešu tenisu un atbalstītu mūsu sportistus.”

“Riga Open 2013“ atbalsta Itera Latvija, SEB banka, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments. Sīkāku informāciju par turnīru un rezultātiem meklē sacensību mājaslapā - Riga Open

  +2 [+] [-]

, 2013-06-16 22:07, pirms 11 gadiem
Ko gan te vēl var piebilst. Jauki un brīnišķīgi, ka pie mums notiek šāds pasākums. Kaut nu Latvijā parādītos jauni tenisa talanti.

  -2 [+] [-]

, 2013-06-16 23:06, pirms 11 gadiem
gribeju kautko sliktu pateikt no nolamaat, bet nenaak nekas prata un slinkums domaat uz nakti