Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Stepaneks uzvar Sanhosē ATP turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stepaneks uzvar Sanhosē ATP turnīrā
Radeks Stepaneks pēc uzvaras Sanhosē turnīrā vietējā NHL kluba ''Sharks'' kreklā
Foto: AP

Par Sanhosē ATP tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis čehs Radeks Stepaneks, kurš šonakt finālā trīs setos ar 3:6, 6:4, 6:2 pārspēja amerikāni Mārdiju Fišu, izcīnot savu ceturto ATP vienspēļu titulu karjerā.

Abu tenisistu aizkļūšana līdz finālam uzskatāma par nelielu pārsteigumu. Stepaneks vakar pusfinālā tika galā ar trīskārtējo Sanhosē čempionu Endiju Rodiku, bet Fišs pārspēja savu tautieti Džeimsu Bleiku. Interesanti, ka gan Stepaneks, gan Fišs pa reizei jau spēlējuši finālā un abi zaudējuši Rodikam – Stepaneks pagājušajā gadā, bet Fišs 2004. gadā. Savstarpējo spēļu bilancē 2:0 pārsvars čeham.

Fišs izmanto savu iespēju

Pirmo setu ar pārliecinošu spēli pie savas serves iesāka Fišs, atstājot Stepaneku sausā, bet nākamajā geimā, izmantojot vairākas čeha kļūdas, lauza viņa servi, iegūstot 2:0 pārsvaru. Trešais geims ilga ļoti ilgi, septiņas reizes bija vienādi, Stepanekam bija divas breikbumbas, taču Fišs abas prata atspēlēt un ar pāris eisiem pēc kārtas panāca 3:0 savā labā. Turpinājumā geimos uzvarēja servētājs, un pirmo setu ar 6:3 uzvarēja Fišs.

Stepaneks atspēlējas

Otrajā setā geimos dominēja servētājs. Pie 3:2 Stepaneks paņēma medicīnisko pauzi, viņam bija problēmas ar kreiso ceļgalu. Septītajā geimā Fišs pie Stepaneka serves ieguva 30:0 pārsvaru, taču čehs izkļuva no nelabvēlīgās situācijas, saglabājot setā vadību ar 4:3. Nākamajā geimā identiskā situācijā nokļuva Stepaneks, kurš bija ļoti tuvu 40:0, taču aizsita nedaudz garām sānu līnijai, Fišs uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, mačā līdzsvars – 4:4. Stepaneks pēc tam noturēja savu servi un pie Fiša serves ieguva divas setbumbas. Pirmo Fišs atspēlēja, bet otrās izspēlē pārsita pāri gala līnijai, dodot otrā setā uzvaru Stepanekam – 6:4.

Stepaneks pārliecinošs pēdējā setā

Izšķirošajā trešajā setā, zaudējot ar 2:3, Fišs pie savas serves nospēlēja neraksturīgi vāji, neuzvarot nevienā izspēlē, ļaujot Stepanekam izvirzīties vadībā ar 4:2. Stepaneks uzvarēja vēl divos geimos un pavisam drīz svinēja uzvaru mačā ar 3:6, 6:4, 6:2.

Stepanekam šis šogad ir otrais ATP vienspēļu tituls, gada sākumā čehs uzvarēja Brisbenā. Karjerā kopumā Stepaneks tagad ieguvis četrus vienspēļu titulus. Stepaneks pārī ar vācieti Tomiju Hāsu triumfēja arī dubultspēļu turnīrā, finālā divos setos ar 6:2, 6:3 pārspējot indieša Rohana Bopannas un soma Jarko Nieminena duetu. Stepanekam šis ir 13. ATP dubultspēļu tituls.

Par uzvaru Sanhosē vienspēļu turnīrā Stepaneks saņems 250 ATP ranga punktus un 93 900 ASV dolāru prēmiju, bet fināla zaudētājs Fišs - 150 punktus un 40 tūkstošus dolāru.

ATP Sanhosē ''SAP Open'', fināls

(4) Radeks Stepaneks – (5) Mārdijs Fišs 3:6, 6:4, 6:2
Radeks Stepaneks/Tomijs Hāss - Rohans Bopanna/Jarko Nieminens 6:2, 6:3

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +3 [+] [-]

, 2009-02-16 03:21, pirms 15 gadiem
Spēle nebija slikta, bet Fišs, kā parasti, pietaupīja savu sliktāko iespējamo tenisu finālspēlei No tā brīža, kad Radeks paņēma medicīnisko pārtraukumu pie 3:6, 3:2, visa Fiša spēle aizgāja pa pieskari.

Stepaneka apvedošie sitieni šodien bija lieliski. Īpaši gan gribētu izcelt 2-3 fantastiskus FH īsinātos pa diagonāli no gala līnijas.

Vispār jau žēl, gribējās, lai Fišs uzvar, jo viņam nav neviena titula jau kopš 2006. gada. Un jā, šī spēle vēlreiz uzskatāmi parādīja, kāpēc Fišam ir tik maz ATP titulu.. Jebkurā gadījumā prieks par Radeku

  +1 [+] [-]

, 2009-02-16 10:12, pirms 15 gadiem
Prieks par Radeku. Patīk viņa cīņasspars. Lai viņam veicas!

  -1 [+] [-]

, 2009-02-16 10:48, pirms 15 gadiem
Nu stulbums, kapēc tāds Stepaneks var pārvarēt otrās kārtas(nerunājot nemaz par titula izcīnīšanu) bet Gulbis nē? vēl joprojām gaidam kādas pārmaiņas, vislielākās jau laikam Ernesta galvā... varbūt jau nākamajā turnīrā?