Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Austrijas tenisa izlases kapteine: "Ticam, ka varam uzvarēt Latviju"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Austrijas tenisa izlases kapteine: "Ticam, ka varam uzvarēt Latviju"
Melānija Klafnere, Mariona Maruska, Sinja Krausa. Foto: Walter Luger / GEPA, oetv.at

11.-12. novembrī Vīnes "Multiversum Schwechat" hallē risināsies "Billie Jean King" kausa izslēgšanas mačs, kur Latvijas sieviešu tenisa izlase spēkosies ar Austrijas valstsvienību. Mājinieču komandas kapteine Mariona Maruska uzskata, ka viņai ir spēcīga komanda arī bez vienīgās "top 100" austriešu spēlētājas.

Austrijai šoreiz nepalīdzēs 26 gadīgā Jūlija Grābere, kura septembrī pirmoreiz iekļuva pasaules rangā simtniekā un patlaban ieņem 86. vietu. Novembra pirmajā pusē Gintera Bresnika trenētā tenisiste piedalīsies turnīros Dienvidamerikā, lai krātu punktus. "Jūlijas atteikums man ir pārsteigums, jo sākotnēji viņas signāli bija ļoti pozitīvi," atklāj komandas kapteine Mariona Maruska. "Viņa gribēja spēlēt, taču ranga situācijas attīstības dēļ viss izvērtās savādāk. Bet lieliski, ka pēc diezgan ilga laika mums atkal ir viena "top 100" spēlētāja. Līdz šim viņa vienmēr spēlējusi Austrijas izlasē."

Jūlijas Grāberes nepiedalīšanās pasliktina Austrijas izlases izredzes? "Grūti pateikt, jo vēl nezinām, kāds būs Latvijas izlases sastāvs un vai būs Ostapenko," vakar teica austriešu kapteine. "Protams, ar Jūliju mūsu izredzes būtu bijušas labākas, taču domāju, ka mums joprojām ir labas iespējas un varam uzvarēt Latviju, jo mums ir arī lieliska komanda. Esmu pārliecināta, ka visi tic, ka mēs to varam. Mūsu spēlētājas visas ir ļoti motivētas un noteikti atdos visu. Mums joprojām ir spēcīga komanda, kas var pārspēt arī pati sevi."

Atgādinām, ka Latvija šodien paziņoja sastāvu startam "Billie Jean King" kausā.

Austrijai tas būs pirmais mājas mačs kopš 2008. gada aprīļa. "Finansiāli šis starptautiskais mačs mums ir milzīgs izaicinājums," atklāj vietējās tenisa savienības pārstāvis Tomass Šveda. "Patlaban piegriežam visas skrūves savienības birojā un cītīgi strādājam ar organizatoru "Champ Events", lai tiktu cauri vismaz pa nullēm. Esam ļoti priecīgi, ka mūsu meitenes atkal varēs spēlēt mājās pēc tika ilga laika. Un es ļoti priecātos, ja 11.-12. novembrī daudzi fani atnāktu uz "Multiversum" un atbalstītu mūsu komandu."

Austrijas sastāvs

TenisisteGadiWTA rangsRekords rangā
Sinja Krausa20#197WTA 195.
Barbara Hāsa26#401WTA 133.
Tamira Pašeka31#524WTA 26.
Melānija Klafnere32#650WTA 175.

Latvijas sastāvs

TenisisteGadiWTA rangsRekords rangā
Aļona Ostapenko25#17WTA 5.
Darja Semeņistaja20#256WTA 256.
Daniela Vismane22#269WTA 228.
Beatrise Zeltiņa15--

Komandām līdz 14. oktobrim bija jāpaziņo provizoriskais spēlētāju sastāvs, bet līdz izlozei var pieteikt vēl kādu.

Izmantotie resursi:
oetv.at