Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Robredo triumfē "Brasil Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Robredo triumfē "Brasil Open"
Tomijs Robredo
Foto: AP

Par ATP ''Brasil Open'' turnīra uzvarētāju šonakt kļuva spānis Tomijs Robredo, kurš aizraujošā finālā ar 6:3, 3:6, 6:4 pārspēja vietējo cerību brazīlieti Tomasu Belluči. Robredo šis ir astotais ATP vienspēļu tituls.

Robredo līdz finālam bija ticis ļoti pārliecinoši, divos setos tiekot galā ar Fabio Foņīni, Alberto Martinu un Hosē Akasuso. Līdz finālam spānis tikai vienā setā bija zaudējis vairāk par trim geimiem. Belluči, kuram šis ir mājas turnīrs, tikšana līdz finālam bija daudz grūtāka – brazīlietim divas uzvaras nāca trīs setu cīņās.

Maču ar pārliecinošu spēli pie savas serves sāka Robredo. Otrajā geimā spānis uzvarēja pirmajās divās izspēlēs, Belluči ar spēcīgām servēm uzvarēja nākamās divas izspēles, taču tad pieļāva pāris kļūdas, dodot pretiniekam breika iespēju. Breikbumbas izspēle notika no gala līnijās un beidzās ar Belluči sitienu tīklā, Robredo vadībā ar 2:0. Pie rezultāta 5:3 servēja Robredo, Belluči ar agresīvu spēli panāca 30:0, Robredo uzvarēja nākamajās divās izspēlēs, bet tad trāpīja tīklā, dodot brazīlietim pirmo breikbumbu šajā mačā. Turpinājumā spānis nospēlēja atbilstoši favorīta statusam un pirmo setu pabeidza ar eisu – 6:3.

Otrā seta otrajā geimā Belluči pie Robredo serves panāca 40:30 un ieguva iespēju lauzt spāņa servi, taču iesita tīklā Robredo otro servi, un iespēja tika palaista garām – 1:1. Pie rezultāta 4:3 Belluči ieguva vēl vienu breikbumbu, Robredo aizsita pāri gala līnijai, un Belluči nostiprināja vadību – 5:3. Nākamajā geimā Belluči noturēja savu servi un uzvarēja otro setu ar 6:3.

Izšķirošā trešā seta ceturtajā geimā bijušais ranga piektais numurs Robredo ar agresīvu spēli no gala līnijas piespieda Belluči kļūdīties, kā rezultātā tika pie breikbumbas, taču Belluči to novērsa – 2:2. Pāris geimus vēlāk Robredo ieguva vēl divas iespējas lauzt brazīlieša servi. Pirmo breikbumbu Belluči atspēlēja ar eisu, bet otrās izspēlē ne pārāk sarežģītā situācijā trāpīja tīklā, Robredo vadībā ar 4:2.

Jau nākamajā geimā Robredo kļūdu rezultātā Belluči bija iespēja atspēlēties, taču viņš to nespēja, atkal raidot bumbu tīklā, kontrolējot izspēli, 5:2 Robredo labā. Belluči pēc tam noturēja savu servi, Robredo, servējot par uzvaru mačā nospēlēja ļoti nepārliecinoši. Zaudējot ar 15:30, spānis pie tīkla, izpildot smešu, uzsita pa sitienam Belluči, kurš ar sitienu pa līniju ieguva divas breikbumbas, pēc tam sekoja kārtējā Robredo kļūda, un Belluči bija atspēlējies - 5:4. Taču jau nākamajā geimā kārta kļūdīties bija brazīlietim, kurš pie savas serves uzvarēja tikai vienā izspēlē, un par šī gada ''Brasil Open'' uzvarētāju kļuva Robredo, uzvarot ar 6:3, 3:6, 6:3.

Šis ir Robredo astotais ATP vienspēļu tituls. Par uzvaru ''Brasil Open'' spānis saņems 250 ATP ranga punktus un 90 tūkstošu ASV dolāru lielu prēmiju no 562 500 tūkstošu lielā balvu fonda, bet Belluči – 150 punktus un 47,6 tūkstošus.

"Brasil Open" fināls

(2) Tomijs Robredo – Tomass Belluči 6:3, 3:6, 6:4

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-02-15 08:34, pirms 15 gadiem
Turnīrs, kuru Gulbim labā formā un pie veiksmes būtu iespējams paņemt.

     [+] [-]

, 2009-02-15 09:52, pirms 15 gadiem
anjo rakstīja: Turnīrs, kuru Gulbim labā formā un pie veiksmes būtu iespējams paņemt.
turnīrs notiek uz māla segumiem.