Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Marejs – Roterdamas ATP čempions

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marejs – Roterdamas ATP čempions
Endijs Marejs
Foto: AP

Par Roterdamas ATP tenisa turnīra uzvarētāju šodien kļuva skotu tenisists Endijs Marejs, kurš finālspēlē ar 6:3, 4:6, 6:0 pārspēja Rafaelu Nadalu. Jāpiezīmē, ka Spānijas tenisistam pilnvērtīgi spēlēt traucēja veselības likstas – sāpošs celis.

Roterdamas ATP Tour 500 turnīra organizētāji un līdzjutēji varēja būt apmierināti ar turnīra gaitu un finālistiem – par galveno balvu šodien cīnījās abas galvenās zvaigznes – Rafaels Nadals un Endijs Marejs. Turnīra gaitā abi gan tikai periodiski demonstrēja savu labāko spēli, īpaši Nadals, kurš tikai pusfinālā pret Gaelu Monfisu prata uzvarēt divos setos – pārējās cīņās viņš spēlēja visus trīs setus. Arī Marejs pirms fināla paziņoja, ka nezina, cik gatavs viņš ir finālam, jo ik pa brīdim iesāpoties labā potīte. Iespējams tas bija iemesls, kāpēc par favorītu cīņā tika uzskatīts Nadals, kaut divās pēdējās savstarpējās spēlēs panākumu bija guvis Marejs.

Pirmais sets iesākās līdzīgā cīņā, līdz sestajā geimā skotu tenisists lieliski nospēlēja pie Nadala serves, izvirzoties priekšā ar 4:2. Īstu iespēju atspēlēties ATP ranga līderim šajā setā nebija, un sets noslēdzās ar rezultātu 6:3 Mareja labā. Otrā seta ceturtajā geimā Marejs pieļāva vairākas kļūdas, kas noveda pie savas serves zaudēšanas, taču jau nākamajā geimā līdzīgi nospēlēja Nadals – arī vairākas kļūdas un breika pārsvars izgaisa. Ar diviem breikiem šajā setā nebija gana – visus atlikušos geimus setā uzvarēja serves uzņēmējs, kas vīriešu tenisā ir ļoti pārsteidzoša parādība. Nadalu, šķiet, nomocīja fiziskas veselības problēmas, kamēr Marejs īsti netika galā ar nerviem. Tādējādi par seta uzvarētāju kļuva Nadals, kuram tomēr pirmajam izdevās tikt divus geimus priekšā.

Izšķirošajā setā Nadals tomēr nebija īsti gatavs spēli turpināt pilnvērtīgi, tomēr spēli pabeidza un neizstājās. Nespēdams izmantot vienu no saviem ieročiem -lielisko kāju darbību -, Nadals palika sausā trešajā setā 0:6, sagādājot tomēr nelielu vilšanos īstas cīņas gaidītājiem. Marejam šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas pret Nadalu, tomēr diezin vai patīkamākā – pretinieks tomēr spēlēja ar savainojumu.

Uzvara Marejam deva 500 reitinga punktu un 277 000 ASV dolāru prēmiju, kamēr Nadalam 300 reitinga punktu un 125 000 ASV dolāru prēmija.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

Slēpts komentārs: m.e.t.h.o.d. man
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-15 17:22, pirms 15 gadiem
Fināls - neliela vilšanās spēles ziņā, galvenokārt Nadala savainojuma dēļ. Marejam bija jāņem divos setos. Bet visu cieņu spānim, ka nospēlēja līdz galam!

  -2 [+] [-]

, 2009-02-15 17:32, pirms 15 gadiem
m.e.t.h.o.d. man rakstīja: nekas tam nadalam nesāpēja, vnk pad.irsa un viss
Maldies gan Tu, tur bija redzams Nadāla sejā ka sāpes ir. (Bieži sariebās)
Pirmais sets bija patiesi labs, bet pēc otrā seta beigām Nadālam vajadzēja jau atteikties no spēlēšanas, ko gan viņš nedarīja sava lepnuma pēc un protams lieki presi satracināt arīdzan nav vērts.
Pats Marreys nebija diezko priecīgs par tādu uzvaru..

     [+] [-]

, 2009-02-16 00:57, pirms 15 gadiem
abiem bija veselības problēmas.

Bet viss, kā jau iepriekš paredzēju

  -1 [+] [-]

, 2009-02-16 07:39, pirms 15 gadiem
Kurš vēl ir gatavs salīgt, ka Marejs nebūs sezonas nobeigumā vismaz Nr.2?

     [+] [-]

, 2009-02-16 19:00, pirms 15 gadiem
Finālā gan bija saldais ēdiens Marejs pret Nadalu. Žēl, ka Nadals zaudēja.