Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Tenisa flagmane Švjonteka uzvar Ostapenko pieveikušo ķīnieti un tiek Sandjego 1/4 finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tenisa flagmane Švjonteka uzvar Ostapenko pieveikušo ķīnieti un tiek Sandjego 1/4 finālā
Iga Švjonteka. Foto: AP/Scanpix

Šonedēļ tiek aizvadīti divi sieviešu tenisa turnīri uz cietā seguma. Planētas pirmais numurs Iga Švjonteka šonakt uzvarēja Cjiņveņu Dženu (6:4, 4:6, 6:1) un iekļuva Sandjego "WTA 500" ceturtdaļfinālā. Rumānijas "WTA 250" arī noskaidrotas visas ceturtdaļfinālistes.

Sandjego "WTA 500"

# No pirmās kārtas atbrīvotā pasaules ranga līdere Iga Švjonteka (Polija) otrajā kārtā spēkojās ar Ķīnas uzlecošo zvaigzni Cjiņveņu Dženu (WTA 28.), kura "US Open" apbēdināja mūsu Aļonu Ostapenko.

Džena nepārvarēja kvalifikāciju, taču kā laimīgā zaudētāja iekļuva pamatturnīrā. Veselības apsvērumu dēļ ķīniete vilcinājās izmantot šo iespēju, tomēr galu gala izlēma startēt ar aptītu potīti. Cīnoties ar saaukstēšanos, Švjonteka svētdien spēlēja Čehijas turnīra finālā, bet Sandjego viņas deguns joprojām tek.

Nelielas smidzināšanas dēļ mača sākums aizkavējās. Skatītāji nodziedāja apsveikumu ķīnietes 20 gadu dzimšanas dienā, kas gan bija 8. oktobrī. Pēc pirmās izspēles tika izsludināts lietus pārtraukums, līdz ar to tenisistes devās prom. Pēc nepilnas stundas spēle tomēr varēja turpināties. Mača astotajā geimā ķīniete nopelnīja breikbumbu un zaudēja nākamajās trijās izspēlēs - 4:4. Devītajā nogrieznī Džena sita pāri laukumam (breikbumba), bet tad Svjonteka izpildīja neatvairāmu sitienu - 5:4. Pirmajā setā 6:4.

→ → Otrā seta sākumā Švjonteka paslīdēja uz "San Diego" uzraksta un nokrita, kaut gan pirms mača, novēršot lietus radīto mitrumu, īpaša uzmanība tika pievērsta laukuma līnijām un uzrakstiem. Devītajā geimā Švjonteka izsauca uz pārrunām galveno tiesnesi, kura nolaidās no saviem augstumiem un ar dvieli rokās pienāca pie superzvaigznes (polietei bija vajadzība sakopt laukuma slidenākās vietas). Pēc minētās pauzes Švjonteka pārtvēra iniciatīvu un nopelnīja piecas breikbumbas, tomēr Džena galu galā noturēja servi - 4:5. Savā serves geimā Švjonteka nonāca iedzinējos ar 15-40 (divas setbumbas) un zaudēja arī nākamajā izspēlē - 4:6.

→ → → Izšķirošā seta trešajā geimā Džena nenoturēja servi (2:1) un palika uz nulles nākamajā nogrieznī - 3:1. Švjonteka ieguva divu breiku pārsvaru (4:1) un triumfēja arī atlikušajos geimos - 6:1.

Šis ir priekšpēdējais turnīrs cīņā par tikšanu uz WTA finālsacensībām, kas novembra sākumā risināsies Teksasas pilsētā Fortvērtā. Septiņas dalībnieces gandrīz jau ir noskaidrotas - oficiāli kvalificējušās Iga Švjonteka (Polija), Onsa Žabēra Tunisija) un Džesika Pegula (ASV), savukārt vairāk vai mazāk drošas var būt Koko Gofa (ASV), Karolīna Garsija (Francija), neitrālā Darja Kasatkina un neitrālā Arina Sabaļenka. Uz pēdējo ceļazīmi reālākās pretendentes ir neitrālā Veronika Kudermetova (WTA 12.) un grieķiete Marija Sakari (WTA 7.).

Daudzas tenisistes saglabā teorētisku cerību kvalificēties finālturnīram, tostarp pasaules 17. rakete Aļona Ostapenko (Latvija), kurai nākamnedēļ jāizcīna pirmā vieta Gvadalaharas "WTA 1000".

Sandjego ceturtdaļfināli

#1 Iga Švjonteka (Polija) - #8 Koko Gofa (ASV)
#6 Džesika Pegula (ASV) - #18 Medisona Kīza (ASV)
#5 Arina Sabaļenka (neitrālā) - #77 Donna Vekiča (Horvātija)
#19 Daniela Kolinsa (ASV) - #4 Paula Badosa (Spānija)

Rumānijas "WTA 250"

# Šajās sacensībās piedalās uz WTA finālturnīru nepretendējošas tenisistes, tādējādi tenisa līdzjutēju interese ir salīdzinoši maza. Tajā pašā laikā tas ir gada pēdējais nozīmīgais sieviešu tenisa turnīrs Eiropā, ja neskaita "Billie Jean King Cup", kas 8.-13. novembrī risināsies Glāzgovā.

Piektdienas ceturtdaļfināli

#62 Anna Bondara (Ungārija) - #48 Anastasija Potapova (neitrālā)
#74 Jūle Nīmeijere (Vācija) - #78 Džasmīna Paolīni (Itālija)
#45 Anhelina Kaļiņina (Ukraina) - #138 Anna Bļinkova (neitrālā)
#59 Sjiju Vana (Ķīna) - #75 Nurija Parisasa (Spānija)

Izmantotie resursi:
San Diego - wtatennis.com
Romania - wtatennis.com