Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Nadals pret Mareju Roterdamas finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Nadals pret Mareju Roterdamas finālā
Endijs Marejs
Foto: AFP

Roterdamas ATP Tour 500 sērijas turnīra finālā rīt tiksies abi turnīra galvenie favorīti – Rafaels Nadals un Endijs Marejs, kuri savus pusfināla pretiniekus uzveica divos setos. Abu finālistu pēdējās divās spēlēs labāks bijis Marejs.

Marejs iznīcina Ančiču

Dienas pirmajā pusfinālā tikās skots Endijs Marejs un horvāts Mario Ančičs. Lai arī iepriekšējās turnīra spēlēs Marejs bija spēlējis ļoti nestabili un līdz šim Ančičam bija zaudējis visās trīs savstarpējās spēlēs, tomēr šodien izrādījās krietni pārāks – 6:1, 6:2. "Man paveicās šodien, ka Mario spēlēja diezgan slikti. Pašam gan spēle padevās", maču komentēja skots. Marejs gan atzina, ka ir guvis nelielu savainojumu, kas finālā var traucēt parādīt labāko sniegumu: "Jau vakar pēc spēles pret Marku Žikelu man iesāpējās potīte. Uzliku ledu un viss it kā pārgāja, bet redzēsim kā viss būs rīt."

Nadals pārāks par neveselo Monfisu

Dienas vēlajā spēlē otrajā pusfinālā tikās ATP ranga līderis Rafaels Nadals un Francūzis Gaels Monfiss. Nadals šajā turnīrā visus pretiniekus bija uzvarējis vien trijos setos, kamēr Monfiss visus divos. Papildus intrigu šim mačam piedeva fakts, ka šī gada sākumā Monfiss Dohā bija pārspējis Nadalu ar 6:4, 6:4.

Šīs dienas mačs sākās ar diviem breikiem - vispirms pie savas serves vairākas kļūdas pieļāva Monfiss, zaudējot geimu, bet pēc brīža Nadals atbildēja ar to pašu. Arī nākamajā geimā Nadalam radās iespēja tikt priekša, bet ar diviem eisiem francūzis atspēlējās. Pie breika Nadals gan atkal tika piektajā geimā, kad Monfiss no 40:0 pie savas serves pamanījās zaudēt piecas izspēles pēc kārtas. Izcīnīto vadību setā Nadals vairs neatdeva, kaut arī gan sestajā, gan astotajā geimā Monfisam bija pa breikbumbai. Seta pēdējā (desmitajā) geimā Nadals beidzot pārliecinoši uzvarēja pie savas serves, un sets bija galā – 6:4.

Cerības par to, ka gaidāms intriģējošs otrais sets, mazliet gan zuda, jo Monfiss jau pirmā seta laikā nejutās labi, bet setu starplaikā paņēma arī medicīnisko pauzi. Tāpat francūža spēlē acīmredzami pietrūka tās enerģijas un emociju, kas viņam ierasti palīdz tikt pie uzvarām. Pirmos divus savas serves geimus Monfiss gan spēja uzvarēt, taču trešajā geimā Nadals nobreikoja francūzi. Pēc garajām izspēlēm Monfiss praktiski bija izpumpējies un pat nespēja īsti paskriet, taču izstāties viņš negrasījās. Nākamajā geimā pēc Nadala kļūdām francūzim pat radās iespēja izlīdzināt rezultātu, taču abas breikbumbas spānis apspēlēja. Visticamāk šajā brīdī francūzim sāka iedarboties ārsta sniegtā medicīna, jo spēlēt viņš sāka arvien pārliecinošāk, tomēr tas bija nedaudz par vēlu. Lai arī ar mokām, tomēr Nadals savas serves geimus uzvarēja, novedot maču līdz uzvarai - 6:4, 6:4.

Tādējādi rīt finālā tiksies abi galvenie turnīra favorīti – Nadals un Marejs. Pēdējās divas spēles abu starpā uzvarējis skots – redzēsim, kurš būs pārāks rīt.

ABN AMRO World Tennis Tournament

2. kārtas rezultāti
Rafaels Nadals (1) – Gaels Monfiss (5) 6:4, 6:4
Endijs Marejs (2) – Mario Ančičs 6:1, 6:2

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-14 23:26, pirms 15 gadiem
Marreys uzvarēs, tāda ir mana prognoze.. Kaut arī es pārsvarā tagad skatījos Rafas spēles Marreya redzēju tikai vienu , bet ne visai Rafa pārliecina, padaudz kļūdās.. Ja tā būs pret Marreyu tad būs kāsiens.

     [+] [-]

, 2009-02-15 00:48, pirms 15 gadiem
Grūti prognozēt. Nadals izskatās sūdīgi, bet Marejs pēdējā spēlē bija topā, lai gan arī diez vai ir tajā labākajā formā. Ieraduma pēc liktu uz skotu