Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Pliškova piekāpjas Sandjego 1/8 finālā un zaudē cerību uz WTA finālturnīru

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pliškova piekāpjas Sandjego 1/8 finālā un zaudē cerību uz WTA finālturnīru
Karolīna Pliškova. Foto: Jimmie48 / WTA

Šonedēļ tiek aizvadīti divi sieviešu tenisa turnīri uz cietā seguma. Karolīna Pliškova trešdien negaidīti piekāpās Sandjego "WTA 500" astotdaļfinālā un zaudēja cerību kvalificēties WTA finālturnīram. Rumānijas "WTA 250" tikmēr noskaidrotas pirmās trīs ceturtdaļfinālistes.

Sandjego "WTA 500"

Pamatturnīra pirmās kārtas īpatnējākajā mačā kvalifikācijas laimīgā zaudētāja Cjiņveņa Džena (#28, Ķīna) ar 5:0 pieveica divkārtējo "Grand Slam" čempioni Garbinji Mugurusu (#13, Spānija), kura atteicās no tālākās cīņas.

Sandjego pirmajā astotdaļfinālā kādreizējā planētas pirmā rakete Karolīna Pliškova (#22, Čehija) sešas reizes nenoturēja servi un piekāpās pasaules septīto numuru izslēgušajai Donnai Vekičai (#77, Horvātijai) - 3:6, 2:6. Līdzšinējā savstarpējo spēļu bilance bija 6-1. Vekiča viņu iepriekš uzvarēja pirms desmit gadiem, kad horvātietei bija tikai 16 gadi. Pliškova tagad zaudēja cerību uz WTA finālturnīru.

Šis ir priekšpēdējais turnīrs cīņā par tikšanu uz WTA finālsacensībām, kas novembra sākumā risināsies Teksasas pilsētā Fortvērtā. Septiņas dalībnieces gandrīz jau ir noskaidrotas - oficiāli kvalificējušās Iga Švjonteka (Polija) un Onsa Žabēra Tunisija), faktiski kvalificējusies arī Džesika Pegula (ASV), savukārt vairāk vai mazāk drošas var būt Koko Gofa (ASV), Karolīna Garsija (Francija), neitrālā Darja Kasatkina un neitrālā Arina Sabaļenka. Uz pēdējo ceļazīmi reālākās pretendentes ir neitrālā Veronika Kudermetova (WTA 12.) un grieķiete Marija Sakari (WTA 7.).

Daudzas tenisistes saglabā teorētisku cerību kvalificēties finālturnīram, tostarp pasaules 17. rakete Aļona Ostapenko (Latvija), kurai nākamnedēļ jāizcīna pirmā vieta Gvadalaharas "WTA 1000".

Itālijas pārstāve Martina Trevizana (WTA 31.) šonakt zaudēja, līdz ar to patlaban no finālturnīra pretendentēm pasaules rangā viszemāk atrodas un no Sandjego pēdējā brīdī atteikusies kazahiete Jeļena Ribakina (WTA 26.), kurai vajadzīgs Gvadalaharas "WTA 1000" tituls.

Rumānijas "WTA 250"

Organizatori plānoja, ka turnīra spožākās zvaigznes būs čehiete Barbora Krejčīkova (WTA 14.) un fanu iecīnītā rumāņu-ķīniešu izcelsmes britu tenisiste Emma Radukanu (WTA 68.), tomēr veselības apsvērumu dēļ viņas atsauca savu dalību. Minētā čehiete atteicās pēdējā brīdī, līdz ar to turnīrs jāaizvada bez pirmā numura. Tenisa cienītāju interesi mazina arī fakts, ka šeit neviena nepretendē uz WTA finālturnīru.

Par pirmajām trijām ceturtdaļfinālistēm kļuvušas ungāriete Anna Bondara (#62), itāliete Džasmīna Paolīni (#78) un vāciete Jūle Nīmeijere (#74). Rumānijas turnīrā visaugstāk kotējas ukrainiete Anhelina Kaļiņina (#45), kurai trešdien ieplānots astotdaļfināls pret beļģieti Isalini Bonaventuri (#126).

Izmantotie resursi:
San Diego - wtatennis.com
Romania - wtatennis.com