Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Švjonteka uzvar 25. reizi pēc kārtas, māla karalis Nadals apstājas Romas 1/8 finālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Švjonteka uzvar 25. reizi pēc kārtas, māla karalis Nadals apstājas Romas 1/8 finālā
Iga Švjonteka. Foto: AFP / ndtv.com

ATP ''Masters'' un WTA 1000 turnīrā Romā noteikti ceturtdaļfinālisti gan vīriešiem, gan sievietēm. Dāmām pasaules ranga pirmā rakete Iga Švjonteka pagarinājusi uzvaru sēriju līdz 25 panākumiem, kamēr kungiem visai viegli labāko astoņniekā iekļuvis četrkārtējais turnīra čempions Novaks Džokovičs. No tālākās cīņas izstājās pagājušā gada čempions Rafaels Nadals.

• Romas ATP1000 turnīra astotdaļfinālu pārvarēja pagājušā gada finālists un četrkārtējais čempions Novaks Džokovičs, kurš divos setos nedaudz ilgāk kā vienā stundā pārspēja šveicieti Stanislasu Vavrinku (6-2, 6-2).

• Mača laikā Džokovičs piecas reizes lauza pretinieku servi – divas pirmajā setā un veselas trīs otrajā setā. Otrā seta sākumā tenisisti ilgi cīnījās par katru no punktiem, bet serbs mačā uzvarēja, realizējot pirmo mačbumbu.

• Vavrinku pievīla četras pieļautās dubultkļūdas, kā arī sliktais pirmās serves procents (42%).

• Par vietu pusfinālā Džokovičs spēkosies pret kanādieti Fēliksu Ožē-Aliasimu, kurš astotdaļfinālā ar 6-3, 6-2 pārspēja Markusu Džironu.

• Astotdaļfināla barjeru nepārvarēja pagājušā gada čempions Rafaels Nadals, kurš trijos setos ar 6-1, 5-7, 2-6 zaudēja Denisam Šapovalovam. Nedaudz ilgāk nekā divarpus stundu garajā mačā spraigākā cīņa par uzvaru setā notika otrajā. Kopumā par māla karali uzskatītais Nadals Romā bija uzvarējis desmit reizes, ieskaitot pirms gada, kad finālā pārspēja serbu Novaku Džokoviču.

• Nadals tajā prata atspēlēties un no 1-4 panākt 4-4, taču 12. geimā zaudēja sevis sākto geimu, kas ļāva Šapovalovam panākt neizšķirtu pa setiem.

• Noslēdzošajā trešajā setā pie rezultāta 2-2 Šapovalovs divas reizes nobreikoja Nadalu un ar trešo mačbumbu prata uzvarēt arī visā spēlē.

• Par vietu pusfinālā kanādietis spēkosies pret norvēģi Kasperu Rūdu, kurš šodien divos setos ar 6-3, 6-4 pārspēja amerikāni Džensonu Bruksbiju.

• Savukārt dāmu konkurencē uzvaras gājienu turpina polieta Iga Švjonteka, kura izcīnīja jau 25. uzvaru pēc kārtas. Šodien Romas astotdaļfinālā ranga pirmā rakete gandrīz divu stundu garā cīņā ar 6-4, 6-1 pārspēja baltkrievieti Viktoriju Azarenku. Kopš 2000. gada Švjonteka kļuvusi par piekto tenisisti, kam izdevies izcīnīt 25 uzvaras pēc kārtas.

• Visilgāk par uzvaru cīņa ritēja pirmajā setā, tajā sportistēm cīnoties stundu un divdesmit minūtes. Švjonteka sākotnēji nonāca iedzinējos ar 0-3, vēlāk uzvarot piecos geimos pēc kārtas. Desmitajā geimā poliete ceturto reizi nobreikoja Azarenku un ar otro setbumbu uzvarēja setā.

• Trīs reizes ranga pirmā rakete pretiniece nobreikoja arī otrajā setā, pie tam, pēc nonākšanas iedzinējos ar 0-1 uzvarēja nākamajos sešos geimos. Maču Švjonteka uzvarēja ar pirmo mačbumbu.

• Par iekļūšanu pusfinālā Švjonteka cīnīsies pret Bjanku Andresku, kura divos setos ar 6-4, 6-4 šodien astotdaļfinālā pārspēja Petru Martiču.

Romas ATP Masters astotdaļfināls

PārisRezultātsPārisRezultāts
Alekss De Minors - Aleksandrs Zverevs3-6 6-7 (5)Karens Hačanovs - Stefanoss Cicipass6-4 0-6 3-6
Markuss Džirons - Fēlikss Ožē-Aliasims3-6 2-6Filips Krajinovičs - Janiks Siners2-6 6-7 (6)
Kristians Garins - Marins Čiličs6-3 4-6 6-4Novaks Džokovičs - Stanislass Vavrinka6-2 6-2
Kaspers Rūds - Džensons Bruksbijs6-3 6-4Rafaels Nadals - Deniss Šapovalovs6-1 5-7 2-6

Romas WTA1000 astotdaļfināls

PārisRezultātsPārisRezultāts
Arina Sabaļenka - Džesika Pegula6-1 6-4Žila Teihmane - Jeļena Ribakina6-7 (3) 6-3 7-5
Bjanka Andresku - Petra Martiča6-4 6-4Iga Švjonteka - Viktorija Azarenka6-4 6-1
Amanda Aņisimova - Daniela Kolinsa6-2 6-2Marija Sakari - Koko Gaufa6-4 7-5
Onsa Žabēra - Jūlija Putinceva6-3 6-2Darja Kasatkina - Paula Badosa

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/tourname...
https://www.wtatennis.com/tournamen...