Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ranga līdere: "Daudz sasniedzu dubultspēlēs, bet tas nevienam neinteresē"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ranga līdere: "Daudz sasniedzu dubultspēlēs, bet tas nevienam neinteresē"
Kateržina Siņakova. Foto: Jimmie48 / WTA

Tenisa dubultspēļu pasaules ranga pirmais numurs Kateržina Siņakova (Čehija) atklāj, ka viņas prioritāte ir vienspēles, bet dubultspēlēs pat īpaši nav trenējusies.

Tenisa pasaules tūrē dubultspēļu un vienspēļu spēlētājas tiek uztvertas atšķirīgi. "Kaut arī esmu dubultspēļu pirmais numurs, nesaņemu tādas pašas priekšrocības, tādas pašas treniņu iespējas, kā arī neesmu medijos. Tādējādi tā ir patiešām liela atšķirība," saka Kateržina Siņakova. "Esot vienspēļu "top 30" vai "top 50", turnīros gūstu labākas treniņu iespējas nekā dubultspēļu pirmais numurs."

Šovasar čehiete izcīnīja divus "Grand Slam" titulus sieviešu dubultspēlēs, kā arī triumfēja olimpisko spēļu jauktajās dubultspēlēs. Vai iespaidīgā vasara nemainīja situāciju? "Nē, diemžēl nē," iesmejas spēlētāja. "Ļoti skumji par dubultspēlēm. Domāju, ka esmu daudz sasniegusi dubultspēlēs, bet tas nevienu neinteresē. Bet tā tas ir, par to vairs neuztraucos. Un nedomāju, ka tas mainīsies."

Patlaban čehiete ir pasaules 37. numurs vienspēlēs, karjeras laikā izcīnījusi piecus nozīmīgus titulus. "Vienspēles bija un ir mana prioritāte. Dubultspēļu spēlēšana nekad nav bijusi mana prioritāte. Un es pat netrenējos dubultspēlēs, tāpēc esmu ļoti priecīga, ka sekmējas tik labi. Tas, kā tu spēlē dubultspēles, ir tik atšķirīgi. Paveicies, ka man ir kāds talants!"

Siņakovai ir 27 nozīmīgi tituli sieviešu dubultspēlēs, tostarp deviņi "Grand Slam" tituli. Kāpēc esi tik laba dubultspēlēs? "Tas, kā es spēlēju pie tīkla, noteikti. Arī refleksi, esmu ātra. Domāju, ka esmu talantīga. Jo jūs varat iemācīties refleksus un visu to, bet nekad uz to neesmu trenējusies. Bez tam dažreiz kā lieliskam sportistam tas vienkārši ir tevī, tomēr joprojām ir jāstrādā un visam jāsaiet kopā," norāda Siņakova.

Kā jau ziņots, 4. novembrī Saūda Arābijā sāksies WTA dubultspēļu finālturnīrs, kur gatavojas piedalīties arī Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka, kuras ir "US Open" čempiones un sezonas līderes.

Izmantotie resursi:
tennismajors.com

     [+] [-]

, 2024-10-10 06:35, vakar
Tā jau ir ka dubultspēles īsti neuzskata par tenisu.Tas kad vairs nevar paskriet!

     [+] [-]

, 2024-10-10 22:46, vakar
sinogli rakstīja: Tā jau ir ka dubultspēles īsti neuzskata par tenisu.Tas kad vairs nevar paskriet!
Kāda jau 20 gados to nevar izdarīt
Bet mūsu mazajā smilšu kastītē nebūtu par ko rakstīt.
Turklāt Kača ciparu izteiksmē nopelnījusi ar dubultspēlēm vairāk kā Krisa Everta ar 100 un cik tur vienspēļu tituliem