Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Pavlovs uzvar dubultspēli, Emuliņam zaudējums Somijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pavlovs uzvar dubultspēli, Emuliņam zaudējums Somijā
Deniss Pavlovs
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas tenisists Deniss Pavlovs šodien ar uzvaru dubultspēļu pirmajā kārtā uzsācis Samarkandas (Uzbekistāna) „Challenger” turnīru. Rīt Denisam paredzēts starts vienspēļu turnīrā – tajā viņš izlikts ar augsto septīto numuru. Tikmēr Rihards Emuliņš Somijas "Future" pamatturnīrā palicis bez uzvarām.

Latvijas tenisists Deniss Pavlovs šonedēļ devies uz Uzbekistānu, kur piedalās Samarkandas „Challenger” turnīrā ar balvu 35 000 ASV dolāru (mači notiek uz māla seguma kortiem). Jaunākajā ATP tenisa rangā Deniss ieņem 297. vietu vienspēlēs un 203. dubultspēlēs, kas turnīrā ļāvis būt izlikto sportistu vidū.

Kā pirmo Deniss šodien aizvadīja dubultspēļu turnīra pirmās kārtas spēli. Viņa pārinieks sacensībās ir Kazahstānas sportists Aleksejs Kedrjuks, bet viņu duets izlikts ar 3. numuru. Pirmajā kārtā abiem gan nācās krietni nopulēties, lai apspēlētu cita kazaha Sirima Abduhalikova un japāņa Juna Mitsuhaši duetu – 4:6, 7:6(5), 10:8. Uzvara devusi 13 reitinga punktus un vietu ceturtdaļfinālā, kur pretī stāsies Taivānas duets Sin-Hans Lī un Sung-Hua Jangs.

Vienspēļu turnīrā Pavlovs izsēts ar 7. numuru un savu pirmo pretinieku uzzināja tikai šodien, kad noslēdzās kvalifikācijas turnīrs. Izlozē tika noteikts, ka Denisa pretinieks būs korejietis Vong-Sans Juns. 23. gadus vecais sportists šobrīd rangā ieņem 508. vietu, bet pirms gada bija pat 230. pasaulē.

Tikmēr neveiksmīgs Somijas pilsētas Vierumaki „Future” pamatturnīrs iznācis Rihardam Emuliņam. Nedēļas nogalē Rihards sekmīgi pārvarēja kvalifikāciju, bet šodien devās cīņā par pirmo reitinga punktu. Pretiniekos bija krievs Mihails Balmaševs (ATP 1416.), un pirmajā setā Emuliņš bija pārāks ar 6:3. Otrajā setā Balmaševs revanšējās ar 6:3, bet trešajā bija jau izteikti pārāks – 6:0. Iespējams gan, ka Emuliņam traucēja kāds savainojums vai veselības problēmas, jo vēlāk viņš kopā ar pārinieku Janu Sabaņinu (Krievija) neaizvadīja paredzēto dubultspēļu turnīra maču pret mājiniekiem Sāmi Hūrinainenu un Ilju Orri.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-08-10 19:52, pirms 15 gadiem
diemžēl dubultspēlēs ir tas risks, ka pārinieka savainojuma dēļ nākas zaudēt ranga punktus.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-10 19:52, pirms 15 gadiem
prieks par Denisu,lai veicās,veiksmi arī Rihardam.