Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Jārada apstākļi, kas palielinās Latvijas sabiedrības iesaisti tenisā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Gulbis: "Jārada apstākļi, kas palielinās Latvijas sabiedrības iesaisti tenisā"
Ernests Gulbis. Foto: Meierhans Fotografie / Zug Open

Latvijas Tenisa federācijas prezidents Ernests Gulbis akcentē, ka mūsu tenisā vajadzīgas zvaigznes un panākumi, kas iedvesmo jauniešus un amatierus veltīt savu laiku tieši šai brīnišķīgajai spēlei.

"Jārada apstākļi un vide, kas pulcēs vairāk jaunu dalībnieku un palielinās Latvijas sabiedrības iesaisti tenisā. Lai teniss būtu pieejam ikvienam, kurš vēlas ar to nodarboties. Lai Latvijas tenisā būtu zvaigznes un panākumi, kas iedvesmo jauniešu un amatieru kustību veltīt savu laiku tieši šai brīnišķīgajai spēlei," norāda tenisa savienības prezidents Ernests Gulbis. "Jo spēcīgāka būs Latvijas tenisa saime, jo vairāk cilvēku vēlēsies saistīt savu ikdienu ar tenisu. Tam jābūt Latvijas Tenisa savienības galvenajam mērķim."

Sociālajos tīklos tenisa cienītāji pažēlojas par lielajām izmaksām. "Lielākā problēma ar tenisu Latvijā ir tā, ka tad ir traki dārgs. To pašu kortu īre Rīgā ir dārgāka nekā Londonā! Ņemot vēra cilvēku ienākumus Latvijā, es nezinu, kā izdosies piesaistīt cilvēku interesi šim sporta veidam, ja cenas ir tik trakas. Nepieciešamas kaut kādas subsīdijas," federācijas sniegto informāciju komentē Artūrs Indrikovs, kuram atbild Elīna Jēgersone-Lāmane. "Liepājas un Daugavpils tenisa skolas saņem pašvaldības atbalstu. Liepājā treniņi mēnesī maksā 40 eiro, turpretī Rīgā - 350 eiro. Lai savu ikdienu saistītu ar tenisu, jāsāk ar pašvaldību atbalstu treniņiem bērniem. Ja būs atbalsts, būs arī gribētāji trenēties. Rīgā liela daļa vecāku nevar atļauties šādas summas."

Latvijas labākās tenisistes pasaules rangā

TenisisteGadiWTA rangsRekords rangā
Aļona Ostapenko25#18WTA 5.
Darja Semeņistaja20#254WTA 254.
Daniela Vismane22#266WTA 228.
Diāna Marcinkēviča30#300WTA 196.

Latvijas labākie tenisisti pasaules rangā

TenisistsGadiATP rangsRekords rangā
Ernests Gulbis34#310ATP 10.
Roberts Štrombahs23#581ATP 518.
Kārlis Ozoliņš20#1213ATP 941.


Kā jau ziņots, 8. novembrī ievēlēja Latvijas tenisa savienības jauno valdi, kur darbosies Armands Broks, Mārcis Apsītis, Ivars Grunte, Pēteris Senkāns, Egils Valeinis, Egons Mednis, Raimonds Zeps, Ainars Ozols, Anna Barinova un Aigars Kesenfelds.



Izmantotie resursi:
Latvijas Tenisa savienība / Instagram / Facebook

  +2 [+] [-]

, 2022-11-09 20:46, pirms gada
Ostapenko šobrīd vienīgā zvaigzne. Nekas neliecina, ka tuvākajos gados varētu parādīties vēl kāda. Sevastova varbūt atgriezīsies, bet viņai būs jau 33 gadi. Sieviešu tenisā trīs vai četras ir top 300, bet vīriešu tenisā...

  +1 [+] [-]

, 2022-11-09 20:46, pirms gada
Varētu likties, ka Marbeja ir ļoti dārgs miestiņš, kuru ir iecienijuši bagāti ļaudis no visas pasaules. Taču Marbejas apkārtnē ir vismaz 3 pašvaldības tenisa centri ar 4 apgaismotiem kortiem, kuros jebkurš interesents var īrēt kortu par 1,5 euro stundā. Vienīgais nosacījums, dienu iepriekš elektroniski rezervēt kortu.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-09 20:51, pirms gada
Nevienam neliekas, ka Marbeja būtu dārgs miests. Nav jau Kotdazūra.

Tas gan nemaina lietas būtību, kortu īre ir dārga. Treneru cenas tāpat.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-09 21:09, pirms gada
350 eiro mēnesī ir dārgi? Kad būs jāsāk braukāt pa turnīriem ārzemēs un treniņnometnēm ārzemēs, tad redzēsiet ko nozīmē dārgi! Savam bērnam to var sniegt tikai ļoti bagāti vecāki.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-09 21:15, pirms gada
Nu jūs abi arī, salīdzinat kaut kādus miestus ar Rīgu...!!!

Bet jā, 350 eiro ir ļoti daudz pat tādai metropolei kā Rīgai.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-09 21:21, pirms gada
Noteikti ir iespējas palielināt tenisa spēlētāju skaitu, bet šaubos, ka tas varētu kļūt par tādu kā tautas sportu. Infrastruktūra ļoti ierobežo un tenisa noteikumi neļauj to vienlaicīgi izmantot daudziem, ja ir vēlme spēlēt. Iesācēju nodarībās dorši vien ir iespējas grupu darbam.

  +4 [+] [-]

, 2022-11-09 22:08, pirms gada
herkulez rakstīja: 350 eiro mēnesī ir dārgi? Kad būs jāsāk braukāt pa turnīriem ārzemēs un treniņnometnēm ārzemēs, tad redzēsiet ko nozīmē dārgi! Savam bērnam to var sniegt tikai ļoti bagāti vecāki.
350 ir dārgi, ja tas ir 6 gadīgs bērns, kas grupas nodarbībās ar sarkanajām bumbām pamatus mācās. Neadekvāti dārgi.

Mans dēls spēlē, ir talants. Lēnām pāriet uz privātajiem treniņiem. Grupas treniņi vairs ir just for fun. Nedēļa treniņu kādā no Eiropas top akadēmijām ir tuvu tūkstotim. Eiropas turnīriem vēl par jaunu, tas nākotnei.

Latvijā katastrofāli trūkst publisko kortu. Tādā Uzvaras laukumā droši kādā stūrī var ielikt 4 kortus. Neviens neprasa mālu vai Vimbldonas zālāju.

     [+] [-]

, 2022-11-10 00:43, pirms gada
Gulbijs var apelēt uz oligarhu sirdsapziņu, bet tiem nav laika un naudas - jāuzpērk politiķi. Valsts neieguldīs tenisā, individuālajā sporta veidā, mums ir rene, kur aiziet valsts nauda. Uz tūkstoti, kuri mēģina (vecāki sūta), ir vismaz viens talants. Tas ir jāatrod, mums nav cilvēku, kas to dara. Ja tas talants ir pierādāms, valstij būtu jāatbalsta, ne visi vecāki to var izdarīt.
Čehi varbūt no savādākas šūnas veidojušies, bet tur tie talanti rindā stāv. Es par 67% zinu kāpēc viņi var, bet mēs nevaram.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-10 07:31, pirms gada
nicks rakstīja: Gulbijs var apelēt uz oligarhu sirdsapziņu, bet tiem nav laika un naudas - jāuzpērk politiķi. Valsts neieguldīs tenisā, individuālajā sporta veidā, mums ir rene, kur aiziet valsts nauda. Uz tūkstoti, kuri mēģina (vecāki sūta), ir vismaz viens talants. Tas ir jāatrod, mums nav cilvēku, kas to dara. Ja tas talants ir pierādāms, valstij būtu jāatbalsta, ne visi vecāki to var izdarīt.
Čehi varbūt no savādākas šūnas veidojušies, bet tur tie talanti rindā stāv. Es par 67% zinu kāpēc viņi var, bet mēs nevaram.
Teniss nav un nebūs masu sports,nu noteikti ne mums.Āra korti ir laba lieta,bet vasara mums pāris mēnešu un tad vēl lietus bieži.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-10 10:29, pirms gada
aizermans rakstīja: Teniss nav un nebūs masu sports,nu noteikti ne mums.Āra korti ir laba lieta,bet vasara mums pāris mēnešu un tad vēl lietus bieži.
Jāpiekrīt. Un droši vien nevietā būs pieminēt, ka Samoilovs savulaik bīču spēlēja arī ziemā -15 grādos Jūrmalas kāpās.

Kas grib, tas sasniegs. Vienīgi viņam būs jāiegulda daudz vairāk pūļu nekā situācijā, ja būtu attīstīta infrastruktūra. Un, loģiski, to, kas izsitīsies, būs daudz mazāk.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-10 10:31, pirms gada
polārlācēns rakstīja: 350 ir dārgi, ja tas ir 6 gadīgs bērns, kas grupas nodarbībās ar sarkanajām bumbām pamatus mācās. Neadekvāti dārgi.

Mans dēls spēlē, ir talants. Lēnām pāriet uz privātajiem treniņiem. Grupas treniņi vairs ir just for fun. Nedēļa treniņu kādā no Eiropas top akadēmijām ir tuvu tūkstotim. Eiropas turnīriem vēl par jaunu, tas nākotnei.

Latvijā katastrofāli trūkst publisko kortu. Tādā Uzvaras laukumā droši kādā stūrī var ielikt 4 kortus. Neviens neprasa mālu vai Vimbldonas zālāju.
Zinu, ka šur tur rajonos stāv, šķiet, šobrīd neizmantoti tenisa korti. Kaut kādas iespējas mēģināt vairot maisveidību ir, bet tas būs liels darbs. Hm, nu vispār tieši to jau sagaidām no Gulbja, vai ne?

     [+] [-]

, 2022-11-10 12:55, pirms gada
Tieši tā. Talanti nerodas vakumā. Tādi Gulbji un Ostas ir izņēmumi. Būs masveidība, būs labi spēlētāji. Tenisa skaistums ir tas, ka to var spēlēt kā 6 gadnieki, tā 76 gadnieki. Viens no retajiem sporta veidiem, kas ir piemērots visām paaudzēm nez negatīvas ietekmes uz veselību. Tur arī tā masveidība ir jāaudzē.

Gulbis runāja par reģionālajām akadēmijām. Ceru kaut ko tuvākajā laikā sagaidīt. Manā dzimtajā Valmierā Bestes korti ir ļoti aktīvi. Tur ir iekšā ar sirdi un dvēseli. Liepājā viss OK, par Latgali gan nezinu. Bet, būs kur spēlēt, būs talanti.

Kam nepiekrītu ir spēlēšanai uz vietām turnīros mazajiem bērniem, red un orange ball. Tas pilnîgi nevienam nav vajadzīgs. Tur ir darbs ar vecākiem, kas jau no 7 gadnieka grib rezultātu. Cik no viņiem atbirst, jo nav rezultātu? Tajā vecumā ir tikai spēlēt un spēlēt, nesatraucoties par rezultātu. Nodarboties ar citiem sportiem, futbols, basketbols, florbols, attīstīt ķermeni un tad ap 12 gadu vecumu pilnībā pievērsties tenisam.

     [+] [-]

, 2022-11-10 14:54, pirms gada
polārlācēns rakstīja: Kam nepiekrītu ir spēlēšanai uz vietām turnīros mazajiem bērniem, red un orange ball. Tas pilnîgi nevienam nav vajadzīgs. Tur ir darbs ar vecākiem, kas jau no 7 gadnieka grib rezultātu. Cik no viņiem atbirst, jo nav rezultātu? Tajā vecumā ir tikai spēlēt un spēlēt, nesatraucoties par rezultātu. Nodarboties ar citiem sportiem, futbols, basketbols, florbols, attīstīt ķermeni un tad ap 12 gadu vecumu pilnībā pievērsties tenisam.
Orange ball vēl kaut cik, bet red ball noteikti nav teniss, jo, visticamāk, izdomāts lielā mērā tieši sakarā ar ierobežoto infrastruktūru. Manuprāt, nepareizi ir tas, ka bērnu noteiktā vecumā nelaiž klāt pie orange ball un green ball, ja nav izgājis red ball klaušas. Kā tad bērns var sagremot to red ball, ja no 5 gadiem trenējas treniņā ar normālām tenisa bumbām?

     [+] [-]

, 2022-11-10 15:14, pirms gada
5 galdniekiem nav jāspēlē ar dzeltenajām. Bumbas atlec par augstu, ir pārāk ātras, lai būtu laba forma. Vibrācijas var novest pie traumām. Tāpēc arī red, orange un green ball tika izgudrotas. Mazie basketbolisti nespēlē ar 7.izmēra basketbola bumbu. Tenisā tas pats.

Red Ball tenisam nav ne vainas. Tie, kas ir gatavi agrāk pārvākties uz oranžo, to dara. Bet vidējam bērnam tajā vecumā red ball ir perfekta un attīsta hand to eye koordināciju labāk kā bliešana ar dzeltenajām.

     [+] [-]

, 2022-11-10 21:02, pirms gada
polārlācēns rakstīja: 5 galdniekiem nav jāspēlē ar dzeltenajām. Bumbas atlec par augstu, ir pārāk ātras, lai būtu laba forma. Vibrācijas var novest pie traumām. Tāpēc arī red, orange un green ball tika izgudrotas. Mazie basketbolisti nespēlē ar 7.izmēra basketbola bumbu. Tenisā tas pats.

Red Ball tenisam nav ne vainas. Tie, kas ir gatavi agrāk pārvākties uz oranžo, to dara. Bet vidējam bērnam tajā vecumā red ball ir perfekta un attīsta hand to eye koordināciju labāk kā bliešana ar dzeltenajām.
Izklausās pēc lietpratēja, kurš uzskata, ka jāspēlē ar 19 collu raketēm, lai attīsta tenisa marketingu visās tā izpausmēs...