Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Savainojumu dēļ Kontaveita un Benčiča izstājas no Ostravas "WTA 500"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Savainojumu dēļ Kontaveita un Benčiča izstājas no Ostravas "WTA 500"
Anete Kontaveita. Foto: Zumapress/Scanpix, err.ee

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā turpinās "WTA 500" tenisa turnīrs uz cietā seguma hallē. Ceturtdiena bija zīmīga ar vairākiem savainojumiem - spēli priekšlaicīgi noslēdza Anete Kontaveita, laukumā nedevās Belinda Benčiča, bet Emma Radukanu bija spiesta atteikties no piedalīšanās nākamajā turnīrā.

# Pasaules trešā rakete Anete Kontaveita (Igaunija) astotdaļfinālā piekāpās čehietei Terēzai Martincovai (WTA 78.) - 6:7, 0:1 ret.

Kontaveita izstājās muguras lejasdaļas traumas dēļ un atteicās komentēt. Patlaban nav informācijas par atveseļošanās ilgumu.

Veselības apsvērumu dēļ Kontaveita savulaik izstājās jau pirms spēles - 2021. gada septembrī Čikāgā un 2019. gada augustā Ņujorkā. Viņai nav raksturīgi mača laikā atteikties no cīņas turpināšanas - pēdējoreiz tas bija noticis tālajā 2014. gada augustā.

Pagājušā gada otrajā pusē un šī gada sākumā Baltijas labākā tenisiste Anete Kontaveita bija lieliskā formā, kas 6. jūnijā viņai ļāva kļūt par pasaules ranga vicelīderi. Šogad viņu nobremzēja Covid-19, pēc atveseļošanās pāragri atsāka trenēties, atgriezās turnīru apritē un tomēr nevarēja pilnvērtīgi spēlēt, kaut gan ārsti nekonstatēja kādas problēmas.

Lai noturētu savas pozīcijas, no 10. oktobra līdz 20. novembrim Kontaveitai jāaizstāv ļoti daudz punktu. Līdz ar to tagadējais savainojums ir ļoti nepiemērotā brīdī.

Kontaveita ir pieteikta divu nākamo nedēļu turnīriem - Sandjego "WTA 500" un Gvadalaharas "WTA 1000". Vēlāka piebilde: šodien atteicās no Sandjego.

# Kājas pirksta savainojuma dēļ pasaules 14. numurs Belinda Benčiča (Šveice) atteicās no Ostravas astotdaļfināla pret čehieti Barboru Krejčīkovu (WTA 23.).

Benčiča jau iepriekš neplānoja spēlēt Sandjego, ir pieteikta Gvadalaharas turnīram.

# Pērna gada "US Open" čempione un planētas 67. rakete Emma Radukanu (Lielbritānija) zaudēja Ostravas pirmajā kārtā, bet plaukstas locītavas traumas dēļ ceturtdien viņa atteicās no ieplānotā nākamā turnīra Rumānijā.

# Savukārt trešdien savainojuma dēļ spēli priekšlaicīgi noslēdza pasaules 34. rakete Ajla Tomļanoviča (Austrālija).

Ostravas mači ceturtdien

#144 Alīsija Pārksa (ASV) - #7 Marija Sakari (Grieķija)5:7 7:5 7:5
#151 Ketija Maknellija (ASV) - #189 Karolīna Muhova (Čehija)6:1 3:6 6:1
#21 Jekaterina Aleksandrova (neitrālā) - #11 Darja Kasatkina (neitrālā)6:1 7:6(1)
#23 Barbora Krejčīkova (Čehija) - #14 Belinda Benčiča (Šveice)w/o
#78 Terēza Martincova (Čehija) - #3 Anete Kontaveita (Igaunija)7:6(3) 1:0 ret.

# Šonedēļ risinās arī zemāka līmeņa turnīrs - Tunisijas "WTA 250" ceturtdaļfinālā iekļuva arī pasaules otrā rakete Onsa Žabēra (Tunisija) un neitrālā sportiste Veronika Kudermetova (WTA 12.).

Tunisijas astoņniekā tikušas četras izsētās spēlētājas, savukārt Ostravas astoņniekā tāda ir tikai viena - pasaules ranga līdere Iga Švjonteka (Polija).

Izmantotie resursi:
wtatennis.com