Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

18 gadīgais Alkarass: "Esmu gatavs izcīnīt "Grand Slam" titulu jau šogad"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

18 gadīgais Alkarass: "Esmu gatavs izcīnīt "Grand Slam" titulu jau šogad"
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix

Spānijas tenisa jaunais talants Karloss Alkarass uzskata, ka viņa panākumu pamatā ir smags darbs un atbilstoša ķermeņa uzbūve.

Kā jau ziņots, aprīļa sākumā par ''Miami Open'' čempionu kļuva Karloss Alkarass, kurš finālā ar 7:5 un 6:4 apspēlēja norvēģi Kasperu Rūdu. Šis spānis kļuva par visu laiku jaunāko Maiami turnīra čempionu, pārspējot Novaka Džokoviča 2007. gadā uzstādīto rekordu. Šonedēļ pasaules rangā Alkarass pakāpās no 16. uz 11. pozīciju, tagad vīriešu "top 90" viņš ir vienīgais padsmitgadnieks.

Kā tev šajā vecumā izdodas mentāli un fiziski tik labi konkurēt ar pieredzējušiem oponentiem?
- Ir grūti spēlēt uz 100 procentiem katrā turnīrā. Esmu smagi strādājis, lai to panāktu. Man ir laba ķermeņa uzbūve, vismaz es tā domāju. Un tas man palīdz tikt galā ar ilgām un grūtām spēlēm, turnīru pēc turnīra. Man ir paveicies, ka varu ceļot kopā ar fizioterapeitiem Huanjo, Serhio un Franu. Lieliski, ka man ir labākie fizioterapeiti. Viņi palīdz man tikt galā pēc iespējas labāk.

Vai esi gatavs uzvarēt "Roland Garros" turnīrā?
- Es teiktu, ka jā, esmu gatavs. Esmu pārliecināts par savu līmeni, savu ķermeni un mentalitāti, ka spēšu uzvarēt. Varbūt tas nenotiks "Roland Garros", taču jūtu, ka esmu gatavs uzvarēt "Grand Slam" jau šogad. Un nebaidos to teikt. Zinu, ka tur būs lieliski spēlētāji: Rafa [Nadals], [Daniils] Medvedevs, [Stefanoss] Cicipass, [Aleksandrs] Zverevs, [Novaks] Džokovičs... Spēlēs visi labākie un favorīti, bet jūtos gatavs uzvarēt vienā. Lai gan nezinu, kā tas notiks, taču tādā pašā situācijā ir arī pasaules pirmais numurs. Ceru, ka tas notiks pēc iespējas ātrāk.

18 gadu vecumā esi izcīnījis "ATP Masters 1000" titulu, ko lielākā daļa savas karjeras laikā neiegūst. Ko tas tev nozīmē?
- Tas man nozīmē daudz, jo uzvara Maiami atspoguļo visu smago darbu, ko gadu gaitā esmu paveicis kopā ar savu komandu, ar man tuviem cilvēkiem. Esmu laimīgs, ka uzvarēju tik agri. Un vienmēr vēlos vairāk - ceru izcīnīt savu otro "ATP Masters 1000" titulu uz māla.

Vai jūties atšķirīgs no citiem, jo spēj veikt jebkura veida sitienu?
- Es esmu ļoti dinamisks spēlētājs, kurš jebkurā brīdī var izdarīt vienu vai otru lietu. Varu izpildīt iespaidīgu sitienu, jo man ir diezgan daudz resursu. Vienmēr varu veikt atšķirīgu sitienu - tas ir labi, bet dažreiz slikti. Dažos brīžos tu nezini, kādu sitienu izvēlēties no tavu resursu daudzuma. Man ir daudz līdzvērtīgu pretinieku, bet viņi spēlē vienā veidā: agresīvi uzbrūk, spēcīgi sit pa bumbiņu, dodas pie tīkla. Iespējams, ka viņiem nav tik daudz resursu.

Kas ir tavas straujās augšupejas atslēga?
- Uzskatu, ka tas ir mans smagais darbs. Katru dienu ielieku savā sienā ķieģeli. Un katru ķieģeli ievietoju labākajā iespējamajā veidā.

Izmantotie resursi:
marca.com

     [+] [-]

, 2022-04-06 23:33, pirms 2 gadiem
Nu ka tik nav par daudz galvā sakāpis

     [+] [-]

, 2022-04-07 00:52, pirms 2 gadiem
Jaunajam spānim ir īstais laiks! Lielajām zvaigznēm Nadalam un Džokovičam jau ap 35 gadiem, bet Medvedevs un Zverevs nav tik bīstami, lai viņus nevarētu apspēlēt. Jaunais spānis noteikti kāps uz augšu, varbūt pat līdz pašai augšai!