Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

''Maharashtra Open'' ceturtdaļfinālos uzvaras svin rangā zemāk esošie tenisisti

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Maharashtra Open'' ceturtdaļfinālos uzvaras svin rangā zemāk esošie tenisisti
Lorenco Muzeti. Foto: imago/Scanpix

Šodien Indijā notiekošajā ''Maharashtra Open'' pirmajās divās ceturtdaļfināla spēlēs izstājās itālis Lorenco Muzeti un čehs Jirži Veselijs. Muzeti bija izlikts ar trešo numuru, taču itālis trijos setos piekāpās polim Kamilam Majščākam, kam šis ir karjeras pirmais pusfināls ATP tūrē. Kā vienīgais izsētais tenisists pusfinālā būs soms Emils Rūsuvori. Ceturtdaļfināla mačos kopumā panākumus svinēja sportisti, kas rangā atradās zemāk nekā pretinieks.

Šodien no Indijā notiekošā ''ATP 250'' turnīra ''Maharashtra Open'' izstājās ar otro numuru izliktais itālis Lorenco Muzeti (ATP 66.), kurš trijos setos ar 2-6, 7-6 (5) un 4-6 piekāpās polim Kamilam Majščākam (ATP 95.). Polis līdz ar uzvaru sasniedza savu karjeras pirmo pusfinālu ATP ietvaros. Līdz ar Muzeti izstāšanos no turnīra izkrituši visi pirmie trīs izsētie tenisisti - astotdaļfināla barjeru nepārvarēja Aslans Karacevs un Džanluka Magers.

Divu stundu un 15 minūšu garajā mačā Muzeti 30 minūšu laikā zaudēja pirmajā setā, kamēr otrajā stundas laikā taibreikā prata panākt izšķirošo trešo setu. Tajā par izšķirošo kļuva devītais geims, kurā polis nobreikoja Muzeti, bet vēlāk sevis sāktajā desmitajā geimā atspēlēja divas breikbumbas un noslēdza spēli savā labā vien ar trešo mačbumbu.

Pusfinālā iekļuva arī soms Emils Rūsuvori (ATP 87.), kurš divos setos ar 6-3, 6-4 apspēlēja čehu Jirži Veseliju (ATP 80.). Nedaudz ilgāk par stundu garajā cīņā Rūsuvori uzvarēja pateicoties diviem breikiem - vienam pirmā seta sākumā, bet otram otrajā setā. Savos sāktajos geimos somu tenisists nezaudēja, kas ļāva tam turpināt cīņu par uzvaru visā turnīrā. Šī bija tenisistu otrā savstarpējā spēle un abās uzvarējis Rūsuvori.

Pirmo reizi kopš 2019. gada septembra ''ATP 250'' sērijas turnīra pusfinālā iekļuvis 32 gadus vecais portugālis Žoau Souza (ATP 137.), kas šodien divos setos sakāva ar piekto numuru izsēto vācieti Danielu Altmaieru (ATP 85.) - 6:2, 6:3. Souza pie panākuma tika ļoti ātri - 74 minūšu laikā. Portugālis jau otrajā geimā lauza Altmaiera servi, bet otrā seta ceturtajā geimā breika pārsvaru panāca ar trešo mēģinājumu.

Piekto uzvaru pēc kārtas Punē svinēja Zviedrijas pārstāvis Eliass Imers (ATP 163.), divos setos apspēlējot sacensību astoto raketi Stefano Travaliju (ATP 93.) no Itālijas - 6:4, 7:6 (4). Imers, kurš astotdaļfinālā no tālākas dalības izslēdza ar pirmo numuru izlikto Aslanu Karacevu, pirmā seta ievadā nonāca iedzinējos ar breika deficītu, tomēr prata uzvarēt piecus no nākamajiem sešiem geimiem un triumfēt pirmajā setā. Otrajā abi tenisisti ne reizi nedeva breika iespēju pretiniekam, bet taibreikā Imers ieguva vienu minibreiku, ar ko arī pietika uzvarai un iekļūšanai pusfinālā.

Punes ''ATP 250'' raudzes jeb ''Maharahstra Open'' pusfinālos iekļuva visi tenisisti, kas savos ceturtdaļfināla pāros uzvarēja rangā augstāk esošu tenisistu. Kā vienīgais no izsētajiem sacensību dalībniekiem palicis soms Emils Rūsuvori (#6), kurš pusfinālā sacentīsies pret poli Kamilu Majščāku.

Turnīrs Indijā, kas norit uz cietā seguma laukumiem, tiek organizēts kopš 1996. gada. Pirms gada Covid-19 dēļ tas nenotika, bet 2020. gadā uzvarēja čehs Jirži Veselijs. Visvairāk reižu (4) turnīrā triumfējis šveicietis Stens Vavrinka.

Spēles statistika:

StatistikaMajščāksMuzeti
Netveramas serves76
Dubultkļūdas15
1. serve66%58%
1. serves punkti80%79%
2. serves punkti56%46%
Breikbumbas3/31/4
Punkti pie tīkla72%65%
Uzvarētas izspēles53%47%
Nepiespiestās kļūdas42

Maharashtra Open 1/4 fināls

SpēleRezultāts
Kamils Majščāks - Lorenco Muzeti6:2 6:7 (5) 6:4
Emils Rūsuvori - Jirži Veselijs6:3 6:4
Žuau Souza - Daniels Altmaiers6:2; 6:3
Eliass Imers - Stefano Travalija6:4; 7:6 (4)

Maharashtra Open pusfināls

SpēleRezultāts
Emils Rūsuvori - Kamils Majščāks05.02. 12:00
Eliass Imers - Žoau Souza05.02. 14:00