Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džokovičs īpašā veidā kvalificējies finālturnīram, konkurenti protestē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džokovičs īpašā veidā kvalificējies finālturnīram, konkurenti protestē
2022. gada Vimbldonas turnīra finālisti Novaks Džokovičs un Niks Kirjoss. Foto: Reuters/Scanpix

Serbijas tenisa leģenda Novāks Džokovičs sezonas rangā patlaban atrodas desmitajā vietā, taču jau kopš vasaras neiespringst par tikšanu uz ATP finālturnīru Turīnā, kur 13.-20. novembrī sacentīsies astoņi labākie. Varenais serbs kvalificējās, pateicoties triumfam augusta Vimbldonas čempionātā. Konkurenti gan pauž neapmierinātību.

Sieviešu sezonas rangā vajadzēja iekļūt astoņniekā, nebija cita kvalificēšanās veida. 2022. gada Vimbldonas čempione Jeļena Ribakina (Kazahstāna) netika pat finālturnīra tuvumā.

Atgādinām, ka Vimbldonas čempionātā šogad netika piešķirti ranga punkti - tā bija tenisa vadošo organizāciju WTA un ATP reakcija uz šī turnīra organizatoru lēmumu nepielaist Krievijas un Baltkrievijas sportistus. Daudz tenisisti pauda neizpratni, kāpēc minēto notikumu dēļ viņiem jāpaliek bez punktiem.

Vimbldonas čempionāta finālā Novaks Džokovičs pārspēja austrālieti Niku Kirjosu, kurš normālā situācijā tur būtu nopelnījis 1200 punktus, kas ļautu ļoti nopietni pretendēt uz ATP finālturnīru. "Novaks noteikti ir pelnījis būt Turīnā, tomēr šķiet patvaļīgi, ka viņš ir vienīgais spēlētājs, kurš gūst labumu no snieguma Vimbldonā," tagad norāda uz finālturnīru netikušais austrālietis. "Spēlētāju sponsoru līgumus ietekmē viņu reitings gada beigās un kvalificēšanās finālturnīram. Daudzi, arī es, būs ar tukšākām kabatām, savukārt Novaks ir padarīts turīgāks."

Lielbritānijas tenisists Kamerons Norijs šovasar sasniedza Vimbldonas pusfinālu, taču tur netika pie normālā situācijā nopelnītajiem 720 punktiem, kas tagad viņam ļautu ļoti nopietni pretendēt uz ATP finālturnīru. "Novāks acīmredzami kvalificējās jau Vimbldonā, tāpēc tas šķiet mazliet dīvaini," patlaban atzīst kvalificēšanās cerību zaudējušais brits. "Nezinu, vai tāds noteikums bija jau iepriekš, bet tas šķiet netaisnīgi, tostarp arī attiecībā uz Niku Kirjosu, kurš zaudēja finālā un punktus nesaņēma."

ATP finālturnīra kvalifikācija, 7 pēc sezonas ranga + Džokovičs

1.Karloss Alkarass (Spānija)6650Q
2.Rafaels Nadals (Spānija)5820Q
3.Stefanoss Cicipass (Grieķija)5000Q
4.Kaspers Rūds (Norvēģija)4940Q
5.Daniils Medvedevs (neitrālais)4065Q
6.Fēlikss Ožē-Aljasims (Kanāda)3645
7.Andrejs Rubļovs (neitrālais)3530
8.Teilors Frics (ASV)2955
9.Huberts Hurkačs (Polija)2905
10.Novaks Džokovičs (Serbija)2810Q

Izmantotie resursi:
Daily Mail / eurosport.com

  +1 [+] [-]

, 2022-11-02 15:53, pirms gada
Par šo man arī bija izbrīns, bet veči varēja paklusēt līdz svētdienai. Nole pats saviem spēkiem joprojām ir spējīgs to vietu nopelnīt.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-02 18:35, pirms gada
nicks rakstīja: Par šo man arī bija izbrīns, bet veči varēja paklusēt līdz svētdienai. Nole pats saviem spēkiem joprojām ir spējīgs to vietu nopelnīt.
Nav nekas jāklusē! Pārējiem finālistiem vienkārši vajadzētu atteikties spēlēt ar to verga dvēseli,jo citādi ATP fināli paliek par klaunādi
Noteikumi VISIEM ir vienādi!

     [+] [-]

, 2022-11-05 10:34, pirms gada
Nožēlojami pinkšķi. Gandrīz 40 gaus vecs opis turpina viņus sakaut kad vien viņu pielaiž turnīriem un pat ar to ir pietiekoši, lai kvalificētos finālam, bet tie nabagi par to raud. Jaunatne... Trenēties vairāk vajag nevis pinkšķēt.

     [+] [-]

, 2022-11-07 09:21, pirms gada
Tanabe rakstīja: Nožēlojami pinkšķi. Gandrīz 40 gaus vecs opis turpina viņus sakaut kad vien viņu pielaiž turnīriem un pat ar to ir pietiekoši, lai kvalificētos finālam, bet tie nabagi par to raud. Jaunatne... Trenēties vairāk vajag nevis pinkšķēt.
Rūne nupat izpakuloja veco verga dvēseli!Tā ka beidz te pinkšķēt par jaunatni ta nabag!