Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Pēdējā ''Battery Superkausa'' posmā uzstādīts jauns apmeklētības rekords

Pēdējā ''Battery Superkausa'' posmā uzstādīts jauns apmeklētības rekords
Neskatoties un sliktajiem laika apstākļiem, fanu trasē netrūka
Foto: www.rrfoto.lv

Ar lepnumu varam paziņot, ka šī gada sezona ''Battery Superkausā'' ir noslēgusies Kandavas sarežģītajā trasē. Tiem, kuri dažādu apsvērumu dēļ nebija ieradušies uz šo posmu, varam droši paziņot, ka esat ļoti daudz ko palaiduši garām.

Šis pēdējais posms tiešām bija aizraujošs gan no skatītāju, gan sportiskā viedokļa, taču nebūt ne vienkāršs, jo lietus, dubļi, trase, kura pārsvarā gāja kalnā augšā vai lejā, bija zem pozitīva vai negatīva leņķa, atkal lietus un vēl vairāk dubļu. Šādi laika apstākļi bija pārbaudījums ne tikai skatītājiem, bet arī sportistiem. Šādos apstākļos var ''izšaut” jebkurš sportists un šoreiz izceltais starts nebūt negarantēja vietu rezultātu spicē. Dienas otrajā pusē, kad nokrišņu daudzums trasi bija pārvērtis īstā dubļu vannā, daudzi sportisti pat nevarēja uzbraukt trases stāvākajos posmos. Laikam vienīgi MX Pro klases Top braucējiem šie laika apstākļi un trases stāvoklis netraucēja nu nemaz, vismaz no malas vērojot tā šķita. Lēcieni bija tikpat augsti, kā parasti un virāžas tika izbrauktas fantastiskā ātrumā uz pārējo klašu braucēju fona.

Ļoti iespaidīgs izvērtās MX Pro klases pēdējais finālbrauciens, kad jau pašā startā krita Lauris Freibergs, taču ātri vien bija atpakaļ sava dzelzs rumaka mugurā un devās cīņā, lai noķertu pārējos, kas arī veiksmīgi izdevās, un Lauris finišēja astotajā vietā, kas nozīmēja to, ka Lauris Freibergs ir Superkausa sezonas kopvērtējuma MX Pro klases uzvarētājs.

''Trase kā tāda ir laba un pat varētu teikt brīnišķīga,'' iesāk Lauris Freibergs. ''Dzirdot, ko skatītāji un sportisti apkārt runāja, visiem ļoti patika daudzie tramplīni un tas, ka trase ir perfekti pārredzama. Protams jāpiestrādā vēl pie parkingiem un celiņiem, bet ticu, ka to visu trases saimnieki izdarīs, jo jau tagad darbs ir ieguldīts vājprātīgs. Pati trase pirmajā braucienā vēl bija laba. Otrajā braucienā braucu un pie sevis nodomāju, ko gan te darīs MX7+ un 13+, jo reāli man bija diezgan smagi braukt pa šādu trasi, tāpēc pieņēmām lēmumu trasi samazināt un izņemt tos posmus, kuri bija stāvus kalnā, kurā neviens nevarēja lāgā uzbraukt. Trešajā braucienā startā man uzbrauca virsū, kam sekoja kritiens.”

Neskatoties uz bargajiem apstākļiem virs galvām un zem kājām, ''Superkauss'' ir uzstādījis arī jaunu rekordu. Laikam pareizāk gan būtu teikt, ka to esat uzstādījuši Jūs, mūsu dārgie skatītāji un uzticamie ''Battery Superkauss'' fani. Lietus nespēja aizbiedēt un finālu savām acīm skatīties bijāt sabraukuši kuplā skaitā. Nedaudz virs 3500 skatītāju – tas ir šīs sezonas apmeklētākais posms. Liels paldies Jums un gaidīsim Jūs jau nākamgad ar jauniem pārsteigumiem un sīvākām cīņām trasē.

Izmantotie resursi:
moto-x.lv

     [+] [-]

, 2010-09-21 11:39, pirms 14 gadiem
Vecos laikos 3500 bija gandrīz katrā krūmenē. Tādus skatus kā agrāk Gaujas kausos, kad ap trasi trīs rindās tauta stāv, pašmāju krosos laikam vairs neredzēsim.

     [+] [-]

, 2010-09-21 16:40, pirms 14 gadiem
REDZEESIM!!!