Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Ivo Šteinbergs: ''''Smeceres silam'' ir potenciāls, taču trase ir jāpilnveido''

Ivo Šteinbergs: ''''Smeceres silam'' ir potenciāls, taču trase ir jāpilnveido''
Ivo Šteinbergs

Ar sacensībām Madonas „Smeceres sila” trasē aizvadītās nedēļas nogalē noslēdzās „Superkausa” seriāla 3.posms, kurā uz starta stājās arī „CEC I.S. Racing” komanda. Komandu ieskaitē šoreiz ceturtā vieta.

Prestižajā MX PRO klasē „CEC I.S. Racing” tika pārstāvēta ar diviem braucējiem, no kuriem augstāko vietu (7.) uzrādīja Ivo Šteinbergs. Pirmajā braucienā viņš ierindojās sestajā vietā, otrajā piedzīvoja divus kritienus un finišēja divpadsmitais, bet pēdējā braucienā, kurā sportistiem bija jāveic tikai pieci apļi, Šteinbergs uzrādīja septīto rezultātu. Tikmēr Gatis Būmanis trīs braucienu summā ierindojās 17.vietā.

''Komandas ieskaitē Madonā palikām ceturtie un tas ir labs rezultāts. Pats vēlējos iebraukt pirmajā pieciniekā, bet otrajā braucienā piedzīvotie kritiena to liedza,” stāsta Šteinbergs. ''Otrajā braucienā pēc kritiena startā trasē aizbrauca kā pēdējais un sāku ķert konkurentus. Iebraucu pirmajā desmitniekā, taču kritiens pēdējā aplī mani nosvieda uz 12.vietu finišā. Protams, ka pēc pirmā kritiena vēlējos pēc iespējas ātrāk visus noķert un tas atsaucās braukšanā. Steiga, lielais ātrums un limitētais apļu skaits zināmā mērā vainojams pie otrā kritiena.”

''Jāpieslīpē starts un jācenšas to uzlabot. Startā vados pēc iegūtās pieredzes, bet, protams, vēroju arī konkurentu darbību. Jāatzīst, ka jaunie ir ātrāki, un, lai ar viņiem cīnītos kā līdzīgs ar līdzīgu, ir biežāk jātrenējas,” secina Šteinbergs, kurš paralēli braukšanai organizē komandas darbu un dod padomus gados jaunākiem kolēģiem.

Šteinbergs uzskata, ka jaunajai „Smeceres sila” trasei ir visas iespējas iespraukties kalendārā arī nākamsezon un tikt pie kāda no posmiem, taču organizatoriem ir jāpadomā par darba kvalitāti.

''Mēs braucēji trasē strādājam ar 110% atdevi un gribas sagaidīt šādu attieksmi arī no sacensību rīkotājiem. Madonā bija karsts laiks, trase sausa un uzskatu, ka tā bija jālaista biežāk un vairākās vietās. Trasei ir potenciāls, tikai jācer, ka nākotnē būs cilvēki, kas rīkos tur sacensības,” saka motosportists.

Citās klasēs „CEC I.S. Racing” braucēji uzrādīja sekojošus rezultātus: Kvadri klasē Emīls Sigajevs ierindojās 7.vietā, iesācēju klasē Imants Lielaisramans palika devītais, bet jauniešu klasē uzreiz aiz pjedestāla ceturtajā pozīcijā ierindojās Rihards Bārenis.

Nākamais „Superkausa” posms norisināsies 13.septembrī Brocēnos un šis arī vienlaicīgi būs noslēdzošais etaps seriāla kalendārā.

Informāciju sagatavoja:
"CEC I.S. Racing" komanda.