Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Jonijs Skolmeistars: ""Battery Superkauss" ir ātrums, kas aizrauj"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jonijs Skolmeistars: ""Battery Superkauss" ir ātrums, kas aizrauj"
"Battery Superkauss" pirmais posms

"Battey Superkausa" dalībnieces "Tolmets Racing" vadītājs Jonijs Skolmeistars paudis gandarījumu par sacensību seriāla norisi, kā arī kritizējis Latvijas Motosporta federāciju par tās darbības stilu.

Pirmā komanda, kas paziņoja šā gada pavasarī, ka veidos jaunu komandu, lai ņemtu dalību „Battery Superkauss” sacensībās, bija tieši „Tolmets Racing Team”, un tā visa Latvija uzzināja, ka Liepājā dzīvo tāds cilvēks, ko sauc par Joniju Skolmeistaru, kurš ne tikai vada šo komandu, bet arī ir šīs sezonas galvenais atbalstītājs „Battery Superkauss” seriāla MX Pro klasei. Pirms gaidāmā fināla izdevās uzaicināt uz sarunu šo cilvēku, kurš ņem ļoti aktīvu dalību, lai Latvijā motokross attīstītos un tas kļūtu atkal tikpat populārs kā senajos laikos.

-Kā sākās tava draudzība ar motosportu?
- Tas sākās kaut kā spontāni, kad dzīvojot Liepājā iepazinos ar Kasparu Krauli, Gunti Čukuru un Jāni Vecbaštiku. Vārds pa vārdam izdomājam, ka vajadzētu kopīgi izveidot komandu, kas startētu „Battery Superkausā”. Tad meklējām vietu, kur klubam bāzēties un iepazinos ar Renāru Franci. Tā mēs sākām bāzēties Renāra tēva Gunāra darba vietā SIA "Dantes", kas mums izpalīdz ar telpām. Tad arī laika gaitā sapazinos ar Haraldu Drāznieku, kuru pierunāju startēt kvadriciklos. Tā arī viss tas aizsākās, un tas ir vienkārši super, ka viss kopīgais laiks tiek pavadītais kopā, gan remontējot motociklus, gan trenējoties, gan piedaloties sacensībās, jo viss notiek kopā ar ģimenes locekļiem, draugiem un paziņām.

-Vai vari visiem pastāstīt, ar ko nodarbojies, kad neatbalsti „Battery Superkauss” sacensības?
- Kā jau visi pārsvarā strādāju, lai īstenotu savus mērķus dzīvē. Darba pietiek, un ir daudzas lietas, kas aizsāktas un zinu, ka viss, kas iesākts, arī notiks. Galvenais jau dzīvē ir būt godīgam pret cilvēkiem, ar kuriem tev ir un būs kopīgs bizness. Kad ir kāds brīvs brīdis, sarunājam un uzrīkojam kopīgus treniņus braucējiem, un, ja nav daudz darba, es braucu līdzi skatīties, kā notiek motosportistu izaugsme. Arī pašiem braucējiem ir interesanti, ka tu nebrauc pa trasi viens, bet ir vairāki braucēji ar ko kopīgi trenēties. Es domāju, ka braucējiem tas patīk.

- Tu kā komandas vadītājs, kā esi apmierināts ar „Tolmet Racing Team” komandas sniegumu šajā sezonā?
- Protams, viss ir burvīgi, lai katrai komandai būtu tāds kolektīvs kā mums. Mums nav komandā 30 vai 40 braucēju, mums ir septiņi piloti, jo mani var neskaitīt, es aiz pārpratuma tiku ierakstīts Kvadri 14+ klasē. Mums ir tikai viens „Pro klases” braucējs, un pārējie ir „hobby klases” braucēji, tāpēc komandas rezultāts ir tāds, kāds ir. Man, ja godīgi, neinteresē, kāds ir komandas kopvērtējums, galvenais, kā nobrauc puiši paši. Iedomāsimies, ka nopirksim „Pro” braucēju uz kādu no „Battery Superkausa” posmiem, viņš nobrauks un aizbrauks, bet tad rodas jautājums, vai tad viņš būs „Tolmets Racing Team” kluba pilots? Protams, ka ir super, ka var piesaistīt laba līmeņa pilotus no citām valstīm, es arī noteikti kādreiz uzaicināšu kādu ļoti labu pilotu uz kādu „Superkausa” posmu, bet viņš brauks vienkārši kā sportists, komandas zvaigzne, ne mūsu kluba biedrs. Komandas braucējam jābūt tādam, kurš iesaistīts komandas un kluba dzīvē līdz galam, kurš ir vienmēr ir kopā ar mums un ir īsts mūsu komandas patriots.

- Kāpēc nolēmi atbalstīt tieši MX Pro klasi šajās sacensībās?
- MX Pro - tas jau izsaka visu, tas ir līmenis, un „Battery Superkauss” sacensībās tas ir augsts. Ja tu brauc MX Pro, tad es domāju, ka tev par uzvaru arī ir jāsaņem naudas balva.

- Tavas domas par „Battery Superkauss” sacensību organizāciju?
- Vienkārši super! Organizatoriem tikai vislabākie novēlējumi par centību. Visa sacensību atmosfēra ir burvīga. Protams, ir lietas, ko varētu uzlabot, bet viss jau nāks ar laiku. Biju Latvijas čempionāta posmā, mani viss tas šokēja. Labi, ka nepazīstu nevienu no motosporta federācijas, jo man bija kauns par tur redzēto. Nevēlos, lai tādu LČ titulu izcīnītu kāds no manas komandas, jo tas ir izsmiekls, vismaz, kamēr pie federācijas vadības būs šādi cilvēki un šāds sacensību formāts, jo tas jau nav LČ, cik bija tās klases - 26 vai 27? Vēl tikai trūktu klase PPH 100, kur varētu startēt, kas sasnieguši 100 gadus un tad ar vēl sadalīt, kas janvārī dzimis un kas oktobrī. Pilnīgs murgs, kad sāku tagad par to domāt, man jāsmejas, ākstu federācija. Ko viņi ir palīdzējuši mūsu jauniem sportistiem? Neko, bīda tik savējos, bet ne tos, kuri varētu būt mūsu motosporta nākotne. Federācijai jāatbalsta jaunatne. Kāpēc federācija nevarētu organizēt nometnes? Naudas nav. Muļķības. Nauda ir, un to novirza tika sev pietuvinātiem pilotiem. Labi, par šo tēmu runāt pat negribas, un ir labi, ka nepazīstu nevienu no federācijas. Tā kā „Superkauss” organizatoru komandai novēlu tikai to labāko un biežāk izrunāties ar pašiem braucējiem un komandu vadītājiem, ko viņi domā, ko vajadzētu uzlabot. Katram jau arī labs nebūsi, bet piloti redzēs, ka ar viņiem runā un rēķinās.

- Tavuprāt, ko vajadzētu uzlabot, lai šis seriāls kļūtu vēl populārāks un tajā piedalītos vēl augstākas raudzes sportisti?
- Seriāls uzlabojas ar katru gadu, no malas jau daudz ko var ieteikt, bet viss, kas notiek, notiek tikai uz labo pusi. Man tikai prieks par visu. Jādomā, kā visā šajā seriālā piesaistīt televīziju, jo pagaidām kaut kā šo seriālu televīzija maz atspoguļo vai nepietiekami, jo ir ļoti daudz cilvēku, kas nemaz nezina, ka tāds „Battery Superkauss” notiek. Es domāju, ka tas ir tikai laika jautājums, un arī šī lieta tiks sakārtota un skatītāju būs vēl vairāk, kā senajos laikos, kad piloti brauca pa cilvēku aleju.

- Tavas prognozes, kurš uzvarēs „Battery Superkauss” fināla kopvērtējumā?
- Protams, ka uzvarēs stiprākais. Savas prognozes paturēšu pie sevis, jo visus, kas pretendē uz kopvērtējuma uzvarētāju titulu, es personīgi pazīstu. Jūtu jau līdzi mūsu komandas pilotiem un arī pārējiem braucējiem. Es nešķiroju cilvēkus pēc kluba piederības, ja tu esi labs braucējs un labs cilvēks, tad es jutīšu līdzi taviem startiem.
- Tiem, kas vēl nav šogad apmeklējuši šīs interesantās sacensības, tavuprāt, kāpēc ir vērts tās ierasties?
- Tādu sportistu azartu, ar kādu viņi iziet uz starta barjeras, nav iespējams redzēt nekur citur. Reāls ātrums, kas aizrauj. Tas vienkārši vienreiz jāredz, it sevišķi tiem, kuri nav bijuši.

Interviju sagatavoja:
Agnis Skrebs

     [+] [-]

, 2010-09-13 17:53, pirms 14 gadiem
Autor, pareizs uzvārds Džoņikam būs Skolmeisters...

     [+] [-]

, 2010-09-13 21:23, pirms 14 gadiem
Paldies Jonijam. Tadi cilveki ir motokrosa sturakmens