Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Kozlovskis: "Pārsteigumus mēs vēl sagādāsim"

Kozlovskis: "Pārsteigumus mēs vēl sagādāsim"
Leons Kozlovskis (#7)
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šī komanda jau otro posmu pēc kārtas apliecina sevi ar labiem rezultātiem. Tāpēc savs ieskats par aizvadītajiem un nākamajiem posmiem ir komandas vadītājam Leonam Kozlovskim.

Kā vērtē komandas sniegumu aizvadītajā Dobeles posmā?
Rezultāts ir labs, taču domāju, ka mēs varam arī labāk. Paldies visiem komandas biedriem, kuri brauc ''MX Ādaži Motosports'' komandā. Paldies viņiem par cīņas sparu un degsmi mūsu kopīgu mērķu īstenošanā. Mēs visi kopā cītīgi gatavojāmies šīm sacensībām, un mūs apmierina komandas gars, kas valda šeit iekšienē, un tas mums palīdz sasniegt virsotnes, uz kurām mēs mērķtiecīgi un prātīgi dodamies.

Reinis Čudarāns nostartēja labi, savā līmenī, bet šī trase bija sarežģītāka kā iepriekšējā posmā, un to varēja redzēt, ka viņš netika galā ar ātrumu, kādu viņam piedāvāja konkurenti. Tas ir tikai normāli, jo Reinis pagaidām ir aizņemts ar skolas beigšanu, kā rezultātā treniņu process ir atstāts otrajā plānā. Kārlis Bole seniors pierādīja, ka meistarību un gribasspēku viņš nav zaudējis, un cīnījās līdz galam, arī pēc ļoti iespaidīga kritiena, ko piedzīvoja pirmajā startā. Kārlis vienmēr brauc līdz galam, jo zina, ka katrs punkts ir svarīgs komandas punktu bagāžai, kā arī savam kopvērtējumam.

Kārlis Bole juniors ir pelnījis uzslavu par vīrišķību, jo vairāk kā mēnesi nebija braucis ar motociklu, un tam par iemeslu bija trauma, ko viņš guva treniņā. Traumētā roka lika par sevi manīt, tā sāpēja pie katras asās bedres, bet viņš kā īsts vīrs cīnījās līdz galam un komandai atveda ļoti vērtīgus punktus. Malacis un man prieks par viņu. Šodien jau atkal devāmies uz treniņu un Kārļa ātrums trasē bija ļoti labs, tā kā nākošie posmi jau būs pilnīgi citā līmenī, to es garantēju. Lauris Liberts ar katru posmu progresē. Viņš brauc savu pirmo sezonu motokrosa sacensībās un līmenis, kādu viņš ir sasniedzis, ir ļoti labs, jo viņš cīnās ar čaļiem, kuri brauc vismaz jau septiņas, astoņas sezonas. Lauris savu cīņas sparu un vēlmi braukt ar motociklu pierāda gan treniņos, gan sacensības, un ir viens no tiem, kurš prot vienmēr uzklausīt padomu.

Jānim Gražulim šī nebija veiksmīga diena, jo netika nopelnīts neviens punkts, bet gan jau nākošie posmi būs labāki. Matīss Siliņš ir pietiekami ātrs treniņos, bet sacensību drudzim šis jaunais puika pagaidām netiek pāri, un tāpēc strādāsim vēl nopietnāk treniņos un rezultāts neizpaliks. Pats aizvadīju sacensībās normālā līmenī, jo dalībnieku sastāvs MX Pro klasē bija ļoti spēcīgs. Man padevās pietiekami labi pirmais un trešais brauciens, bet otrajā pieļāvu pāris nepiedodamas kļūdas, kas braucienā, kurš ilgst tikai 9 minūtes, nav iespējams izlabot. Lielajā kopvērtējumā pēc aizvadītiem trim posmiem atrodos sestajā vietā, un man ir vienāds punktu skaits ar piektajā vietā esošo sportistu no Liepājas - Kasparu Krauli, tāpēc centīšos nākamajos posmos parādīt vēl labāku sniegumu, un ir reālas iespējas arī uzlabot savu esošo pozīciju kopvērtējumā.

Kas notikās, ka komandas vienam no līderiem Meelis Jurgensons neizdevās uzrādīt labu rezultātu?
Melim jau pirmajā treniņa aplī salūza motocikla virzulis, ko nebija ieplānojis ne viņš, ne mēs, kā rezultātā, šo problēmu nevarējām atrisināt sacensību vietā. Doma pat bija paņemt citu motociklu, bet diemžēl tādas markas motocikla nevienam nebija, un ar citu motociklu braukt nebūtu jēga, jo katrs sportists pierod pie savas tehnikas. Skaidrs, ka šis spēcīgais igauņu braucējs būtu pabojājis nervus visiem Pro kvadru klases līderiem. Iepriekš pa nedēļas vidu sazvanījāmies, un viņš teica, kad nu jau var braukt ļoti labā ātrumā un jūtas labi. Rokas vairāk nepiekūst, un tagad esot tikai braukšanas vaina, bet tehnika ir un paliek tehnika, tur mēs neviens neko nevaram paredzēt, kad dažkārt tā atteiks darboties. Vienu es droši zinu, ka Kuldīgā Melis parādīs labu sniegumu, kā nekā tieši šajā posmā viņš arī uzvarēja pagājušajā gadā un pierādīja, ka ir trases karalis. Noteikti, ka to pašu viņš gribēs izdarīt arī šogad.

Komanda ar katru posmu kopvērtējumā ieņem augstākas vietas. Kādu rezultātu vēlaties sasniegt sezonas beigās?
Komanda ar katru posmu paliek pieredzējušāka un, kā jau esmu teicis vairākas reizes iepriekš, tad pārsteigumus mēs vēl sagādāsim. Vēlēties var daudz, bet galvenais uzdevums mums visiem ir nostartēt savās iespēju robežās, netrakot un visu darīt ar vēsu prātu. Jābrauc ir līdz galam, jo katrs punkts ir svarīgs kopvērtējumam. Šobrīd mēs atrodamies stabilā sestā vietā ar labām izredzēm pacīnīties par augstākām vietām ar Top 5 komandām, kurām finansiālās iespējas ir daudz nopietnākas. Šis fakts priecē un tas tikai apliecina, ka mūsu komandai ir labas izredzes attīstībai, tāpēc būsim arī priecīgi, ja mums pievienosies jauni atbalstītāji. Noteikti mēs vēlētos ar vien vairāk piesaistīt jaunatni mūsu klubam, audzināt savus laba līmeņa audzēkņus, kā labus un profesionālus sportistus, un uz šiem pamatiem attīstīt tālāk mūsu klubu. Mums jau tagad ir jauni un perspektīvi sportisti, kuri, ja cītīgi turpinās trenēties, ar laiku var izaugt par labiem motokrosa meistariem.

Kur slēpjas komandas panākumu atslēga, ka komandas rezultāti ir aizvien labāki?
Atslēga ir katram galvā. Ir jāsaprot, ka tu brauc komandas interesēs, ka tavs rezultāts ir svarīgs komandai, kā arī, protams, ir jādomā par savu individuālo rezultātu. Tā mēs visi kopā cītīgi strādājam, un tad jau rezultāts nekad neizpaliek, galvenais, lai veiksme arī būtu mūsu sabiedrotā. Šie labie rezultāti nebūtu, ja mūsu komandā nebūtu tādu cilvēku, kā mans brālis un mūsu mehāniķis Jevgēņijs Mažuriņš, jo bez viņiem uz labu rezultātu būtu cerēt bezjēdzīgi. Mūsu labajos rezultātos ir arī liels viņu nopelns.

Izmantotie resursi:
moto-x.lv