Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Lehtla uzveic Līvu un Ivanovu "Superkauss" posmā Kandavā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lehtla uzveic Līvu un Ivanovu "Superkauss" posmā Kandavā
"Superkauss" Kandavas posma starts
Foto: Jānis Pastars

Aizvadīts jau šīs sezonas ceturtais motokrosa seriāla ''Monster Energy Superkauss'' posms. Cīņā ar karstumu un konkurentiem Kandavas Lielo balvu izcīnīja Lauri Lehtla MX Pro klasē, Mariuss Stasiškis Kvadru klasē, Hendrik Talviku Jauniešu klasē, Leons Kozlovskis Senioru klasē un Rainers Žuks Junioru klasē.

Kā pirmie uz starta izgāja Jauniešu klases sportisti un pirmajā aplī līderpozīcijā izvirzījās Valdis Seratinskis bet otrajā aplī viņš piekāpās Kristapam Kalējam, taču četrus apļus līdz finišam viņu apsteidza igaunis Talviku, kurš arī kļuva par brauciena uzvarētāju. Otrajā braucienā pārāks pār konkurentiem izrādījās Dāvis Kurmis, kurš uzvaru izcīnīja sīvā cīņā ar Nauri Miķelsonu, bet kā trešais finišu sasniedza Gatis Būmanis. Divu braucienu summā uzvara Hendrikam Talviku, otrais Nauris Miķelsons, bet trešais Dāvis Kurmis.

Junioru klasē savu pārākumu pār konkurentiem pārliecinoši nodemonstrēja Rainers Žuks - pirmajā braucienā Egerts Pihlaks pārspēts par 24 sekundēm, bet otrajā par 13. Līdz ar to arī kopvērtējumā uzvara Žukam, otrais Pihlaks, bet trešais Sandis Armīns Frienbergs.

Pēc līdzīga scenārija kā Junioru klasē aizritēja arī abi Senioru klases braucieni, kuros pārliecinošas uzvaras izcīnīja Leons Kozlovskis. Otrā vieta divu braucienu summā Marekam Lavrovam, bet trešā viesim no Krievijas - Maksimam Komļevam.

Kvadru klasē diena sākās ar pārsteigumu, kad kvalifikācijā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Marius Stasiškis, kurš tuvākā sekotāja labāko apļa laiku pārspēja par veselām 4 sekundēm. Arī pirmajā finālbraucienā uzvarēja lietuvietis Stasiškis, otrajā vietā atstājot savu tautieti Vazni, bet trešajā Ralfu Reinfeldu. Otrajā braucienā ātrāks par visiem bija Rinalds Dišlers Kiilko, otrajā vietā Ralfs Reinfelds, trešajā Raivis Sootee, bet pirmā brauciena uzvarētājs Stasiškis finišu sasniedza kā ceturtais, ar ko gan bija pietiekami, lai izcīnītu uzvaru divu braucienu summā, aiz sevis uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem atstājot Ralfu Reinfeldu un Domantu Vazni.

MXPro klasē sīvas cīņas sākas jau ar kvalifikācijas sesiju, jo uzvara tajā ir viens no kritērijiem, lai varetu cīnīties par ''APSA Jackpot'' naudas prēmiju, kuras apjoms Kandavas posmā bija 750 EUR. Tajā uzvaru izcīnīja igaunis Lauri Lehtla, kurš aiz sevis atstāja tautieti Erki Kahro un kopvērtējuma līderi Dāvi Ivanovu. Pirmajā braucienā daudz cerības konkurentiem neatstāja Dāvis Ivanovs, kurš finiša līniju sasniedza pirmais, otrais - Lauris Freibergs, treišais - Lauri Lehtla. Otrajā braucienā pilnīgs ''Rodeo'' sportistu triumfs - pirmais Lehtla, otrais Kahro, trešais Līvs. Trešais brauciens kļuva izšķirošs Kandavas Lielās balvas ieguvēja noskaidrošanai. Braucienā uzvarēja Līvs, taču Lauri Lehtlam pietika ar otro vietu, lai izcīnītu uzvaru posmā. Kopvērtējumā otrā vieta Līvam, bet trešais Dāvis Ivanovs - ar identisku punktu summu kā Līvam.

Pateicoties MXPro klases sportistu lieliskajam sniegumam, komandu ieskaitē triumfēja ''Rodeo MX RT'', otrajā vietā atstājot ''FFF Motodraugi'' komandu, bet trešā vieta ''MX Moduls'' sportistiem.

Posma kopvērtējums

VietaBraucējsPunkti
1.Lauri Lehtla96
2.Dāvis Līvs94
3.Dāvis Ivanovs94
4.Lauris Freibergs90
5.Erki Kahro90
6.Edgars Rudītis78
7.Andris Štendenbergs76
8.Jānis Kārkliņš76
9.Vairis Aļeksējevs74
10.Ralfs Guļevskis73

Sezonas kopvērtējums

VietaBraucējsPunkti
1.Dāvis Ivanovs376
2.Lauris Freibergs359
3.Dāvis Līvs352
4.Lauri Lehtla343
5.Kristers Drevinskis253
6.Edgars Rudītis249
7.Erki Kahro248
8.Uģis Klimons233
9.Vairis Aļeksējevs204
10.Kārlis Sabulis202

     [+] [-]

, 2014-08-04 17:08, pirms 10 gadiem
Prieks, ka Jura izslavēto Erki Kahro mūsu letiņi izpogājuši.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-04 17:19, pirms 10 gadiem
Ivanons, Petrons, Sidorons?