Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

A.Sanders: Uzņemos pilnu atbildību...

Superkauss
Superkauss

Vārds „Rodeo” motokrosa aprindās ir ļoti zināms, kā arī zināms ir tas, ka šīs komandas mērķi katrā sezonā ir paši augstākie, neatkarīgi no sacensību seriāla, kurā tiek ņemta dalība.

Arī šogad, gatavojoties „Battery Superkauss” motokrosa seriālam, komandas vadība bija uzstādījusi šajā seriālā pašus augstākos mērķus komandu vērtējumam, taču motokross ir motokross un kamēr neesi šķērsojis finiša līniju un aiz muguras nav palicis rūtotais finiša karogs, nevienā mirklī nevari būt drošs, ka viss jau ir padarīts. Tieši šādi varētu raksturot komandas neveiksmi pēdējā Kandavas posmā, kurā komanda varēja tik daudz iegūt, bet pamanījās tik daudz zaudēt! Par Kandavas fināla posmu, kā arī sezonu kopumā, lūdzām dalīties iespaidos vienu no pieredzējušākajiem motokrosa komandu vadītājiem – RODEO šefu Arvi Sanderu.

Sezona ir aizvadīta, taču mielas par izslīdējušo komandu čempiona titulu no rokām noteikti vēl ir, vai vari, lūdzu, izskaidrot, kas bija to faktoru kopums kāpēc tā notika?

Jā, šī tēma nav no tām sirdi sildošākajām, bet ja godīgi, tad es uzņemos pilnu atbildību par notikušo, jo neskaitīju līdzi punktus katrā braucienā un nesummēju kopā, kaut gan varējām vēl „izlīst”, ja laicīgi apzinātu punktu deficītu. Līdz šim RODEO stratēģija ir bijusi, ka katram sportistam ir jāizdara savs darbs trasē par 100% un tad arī kopvērtējums nekur neizpaliks, šoreiz tas nenostrādāja. Kandavā bija arī kurioza situācija, kurā Citrons neizbrauca uz starta, jo bija palaidis garām dienas kārtības braucienu secību. Nebija tā veiksmīgākā diena arī pārējiem komandas sportistiem, kurus papildus „dubļu jūrai” vajāja tehniskas problēmas, līdz ar to arī punktus neieguvām vajadzīgajā daudzumā, lai nosargātu, it kā jau drošu uzvaru kopvērtējumā.

Vai komplektējot komandas sastāvu „Battery Superkauss” 2010.gada sezonai, apzināti galvenais uzsvars tika likts uz Kvadru klasi un vai MX PRO klases piesaistītie sportisti attaisnoja uz sevi liktās cerības?

Apzināti jau netika likts uzsvars uz kvadriem. Komandu veidojām no tiem pašiem sportistiem, kuri pagājušajā sezonā startēja mūsu komandā, gan LR čempionātā, gan Superkausā, vienkārši sanāca tā, ka mūsu „Kvadru pulciņš” ir gana liels un spēcīgs! Runājot par MX PRO klasi, tad neesmu apmierināts ar sasniegto, bet tam ir arī vairāki iemesli, jo mūsu sportisti nav izteikti „sprinteri”, bet labāk jūtās klasiskajās motokrosa distancēs. Bet ceru, ka kopīgiem spēkiem, pamainot treniņu stratēģiju, uzlabosim savu sniegumu arī MX PRO klasē.

Skatoties uz komandu vērtējuma ailēm redzams, ka Jūsu komanda visvairāk punktus zaudējusi sīvākajiem konkurentiem divos posmos – Aizputē un Kandavā, kuros bija ekstrēmi laika apstākļi – ar ko tas ir skaidrojams, ar sportistu pieredzes trūkumu, tehniskās ķibeles vai kas cits?

Nav nekāds noslēpums, ka dubļi izdara savas korekcijas gan GP, gan vietējā mēroga sacensībās, jo ir vairāki komponenti kam jāsakrīt. Dubļos ir vajadzīgs perfekts starts, kā arī labi sagatavots motocikls un līdzsvarots, tehnisks sportists. Protams, neiztikt arī bez sportiskās veiksmes. Acīmredzami mums tās pietrūka, jo negribētos piekrist, ka sportisti būtu bez pieredzes, jo tāds īsts „zaļknābis” RODEO komandā nestartē.

Kāds ir Jūsu, kā ilggadēja motokrosa komandas vadītāja, viedoklis par sportistu un komandu līmeni, kuri piedalās „Battery Superkauss” motokrosa seriālā, salīdzinot ar starptautiska līmeņa sacensībām un kas ir tie aspekti, pie kuriem ir mērķtiecīgi jāstrādā gan sportistiem, gan komandām?

Nebūtu gluži korekti salīdzināt starptautiskā līmeņa sacensības ar „Battery Superkauss”, jo katrām no tām ir savi mērķi un uzdevumi, dažādāka līmeņa sportisti. „Battery Superkausā” mēs redzam lielu daudzumu amatierus un motomīļotājus, kuri brauc 5 apļus, kas ir salīdzinoši viegli un līdz ar to piesaista kuplu dalībnieku sastāvu. PRO klase ir ar pozitīvu „starptautisku piegaršu”, kurā notiek sīvas cīņas par pjedestālu, bet, manuprāt, šie 5 apļi neparāda īsto sportistu varējumu un spēku samēru - optimāli tie varētu būt 4-5 apļi vairāk. Runājot par komandām ir patīkami vērot, ka ar katru gadu notiek attīstība gan vizuālajā noformējumā, gan arī sportisko ambīciju sasniegšanā. Līmenis viennozīmīgi ir audzis, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, tas, protams, pateicoties veselīgai konkurencei starp komandām un augsta līmeņa sacensību organizēšanai, kurā „Battery Superkauss” ir ierindojams - Baltijas TOP.

Kāds ir Jūsu vērtējums par „Battery Superkauss” 2010.gada sezonu no organizatoriskā viedokļa, ja to salīdzina ar pirmo šī motokrosa seriāla sezonu un vai Jums ir kādi ierosinājumi sacensību organizatoram uz nākamo sezonu?

Es jau atzīmēju, ka „Battery Superkauss” no organizatoriskā viedokļa būtu minams par pozitīvu piemēru daudziem citiem sacensību organizētājiem, arī starptautiskā līmenī, jo tiek maksimāli piedomāts par sportistu, trasi un skatītājiem, kas diemžēl nav vērojams citur. Ierosinājums būtu nedaudz stingrāk vērsties pret sportiskās ētikas pārkāpējiem, kas it sevišķi bija vērojams amatieru klasēs, protams, tas ir arī komandu vadītāju interesēs – izvest nelielus audzināšanas darbus.

Attiecībā uz nākamo sezonu – vai šobrīd jau notiek darbs pie komandas aprišu veidošanas un vai komandas kodolu arī nākamgad veidos sportisti, kuri pārstāvēja komandu šogad?

Jā, komandas kodols jau ir apzināts un centīsimies pie tā arī turēties, jo ir daudz vieglāk strādāt kopā, ja cilvēki viens otru ir iepazinuši un zina, ko no viņiem gaida. Nav izslēgts arī kāds jaunums un pārsteigums, bet laika tam vēl ir daudz un sagatavošanās darbus esam uzsākuši. Esmu pateicīgs visiem sportistiem un viņu ģimenēm par aizvadīto sezonu un ceru, ka nākamā mums visiem kopā būs „Saulaināka un sirdī siltāka”!

Informācija:
Artis Grinbergs