Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Cīņā ar tveici un konkurentiem Dobelē uzvar Līvs

Cīņā ar tveici un konkurentiem Dobelē uzvar Līvs
Dāvis Līvs
Foto: Rolands Rudītis, rrfoto.lv

Svētdien tveicīgā dienā ''Ceļa Ēzeļu'' mototrasē Dobelē tika aizvadīts ''Monster Energy Superkauss'' trešais posms, kurā pie uzvaras MX Pro klasē tika Dāvis Līvs

Dobeles posmā izvērtās ne tikai dramatiskas cīņas pilotu starpā, bet arī cīņas ar lielo karstumu. MXPro klasē ar to vislabāk galā tika Moduls MX komandas pilots - 2012.gada MX Pro klases Čempions Dāvis Līvs. Liepājnieks ātrāks par konkurentiem izrādījās visos trīs finālbraucienos. Diemžēl pirmajā braucienā nepatīkamu kritienu piedzīvoja tā brīža kopvērtējuma līderis Augusts Justs. Kritiena rezultātā iegūtās traumas liedza Augustam tālāku dalību Dobeles posmā un tas būtiski atviegloja Dāvja Līva cīņu par uzvaru. Otro vietu trīs braucienu summā ieguva lietuvietis Vitautas Bučas, bet trešo goda pjedestāla pakāpienu Roberts Justs, aiz sevis atstājot Lauri Freibergu un Dāvi Ivanovu. Jāatzīmē, ka sāpīgu neveiksmi piedzīvoja Ivo Šteinbergs, kuram tehnikas problēma pēdējā brauciena pašā izskaņā ''laupīja'' iespēju stāties uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Pēc uzvaras Dobelē un Augusta Justa neveiksmes, par Superkauss kopvērtējuma līderi kļuvis Dāvis Līvs.
 
Junioru klasē abos braucienos uzvaras izcīnīja igauņu sportists Hardi Roosiorgs, kurš spēja pārspēt savu tautieti, kopvērtējuma līderi Janu Jakobsonu. Trešo vietu posmā izcīnīja lietuvietis Mikolas Baranauskas, kurš divu braucienu summā izrādījās mazliet spēcīgāks par dobelniekiem Arnoldu Sniķeru un Kārli Kalēju, kuri attiecīgi ieņēma ceturto un piekto vietu.
 
Jauniešu klasē gan kvalifikācijā, gan sacīkstē ar visai pārliecinošu pārsvaru uzvarēja Tomass Šileika. Lai arī finālbraucienos no starta Tomass aizbrauca pirmā desmita vidū, abas reizes visai viegli tika galā ar konkurentiem un spēja izcīnīt pārliecinošas uzvaras. Posmā otro vietu, kas ļāva kļūt arī par Superkauss kopvērtējuma līderi, izcīnīja Uldis Spulle, kurš spēja pārspēt pērnās sezonas čempionu Madaru Purekli, kuram Dobeles posmā 3.vieta un Reini Čudarānu, kurš ar tādu pašu punktu summu kā Pureklim posmā ierindojās ceturtajā vietā. Piektā vieta Purekļa komandas biedram no Rodeo MX RT Gatim Būmanim,
 
Senioru klasē savu uzvaru sēriju turpināja Leons Kozlovskis - uzvaras abos braucienos un maksimāli iespējamais punktu skaits arī pēc trīs posmiem. Divas otrās vietas Leona sīvākajam konkurentam Raimondam Baltgalvim, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Jurijs Kovgers, kurš abos braucienos finišēja ceturtajā vietā. Pirmajā braucienā trešo vietu izcīnīja Ingus Bērziņš un tas bija labs pamats, lai kopvērtējumā ieņemtu ceturto vietu, kaut arī otrais brauciens tik labs neizdevās. Kopvērtējuma piektajā vietā lietuvietis Egidijus Karaliunas.
 
Visai negaidīts pavērsiens Kvadru klasē - uzvaru posmā izcīnīja Kristaps Veinbergs. Pirmajā braucienā finišējis trešajā vietā aiz Edgara Meņģeļa un Kaspara Haibas no Igaunijas, otrajā braucienā Veinbergs izcīnīja uzvaru. Jāpiebilst gan, ka dramatisku kritienu otrajā braucienā piedzīvoja Meņģelis, taču spēja pēc tā apsteigt lielu skaitu konkurentus un finišēt trešajā vietā, kas posma kopvērtējumā deva iespēju izcīnīt 2.vietu. Trešā vieta igaunim Mauri Kirsip, ceturtais Endijs Bernics, bet piektais Raivis Sootee.
 
Komandu ieskaitē, sīvā cīņā ar 294 punktiem uzvarēja MX Moduls, kuri par diviem punktiem spēja apsteigt  Motosports Elkšņi Motokurzeme, kuriem 292 punkti. Ar izcīnītiem 289 punktiem trešajā vietā MPK Sumata MX Team, kuriem pārliecinoša uzvara no rokām izslīdēja brīdī, kad apklusa Ivo Šteinberga motocikla dzinējs. Ceturtajā vietā PureChocolate- ESPA-Vītols, kuriem 273 punkti, bet piektie Rodeo MX RT ar 253 punktiem.
 
Visi rezultāti pieejami ŠEIT: Event

Izmantotie resursi:
Superkauss

     [+] [-]

, 2013-06-03 13:58, pirms 11 gadiem
Viņš vēl brauc? Atceros, ka pats biju mazs puika, šis knapi mocī uzrausties varēja...

     [+] [-]

, 2013-06-04 10:43, pirms 11 gadiem
Ar Justu izstāšanos un pēdējā braucienā arī Šteinberga tehnisko ķibeli, intriga krietni vien ir sarukusi