Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:675, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Kokainis

"Stipro skrējiena" dalībniekus gaidīs 29 šķēršļi

Divreiz vairāk adrenalīna! Divreiz vairāk dubļu! Divreiz vairāk šķēršļu! VĒL SKARBĀK! Tas viss būs 18.septembrī sporta kompleksā 333. "Stipro skrējiens 2" met izaicinājumu un piedāvā jaunus piedāvājumus. Organizatori, pildot savus solījumus, ir stipri “uzlabojuši” trasi gan palielinot šķēršļu skaitu līdz 29, gan palielinot to sarežģītību. Līdz finišam nonāks tiešām paši stiprākie.

"Kailcirte", "Berlīnes Mūris", "Rudens Muklājs",Barbosa kross", "Purva bridējs", "Traktorists Leon. Tie ir tikai daži no šķēršļiem, kuri aptuveni 6 km garajā trasē būs jāveic skrējējiem. Lai mazliet raksturotu grūtības, kuras sagaidāmas trasē, organizatori ir sagatavojuši sīkāku aprakstu. Piemēram:

Berlīnes mūris - Bail no augstuma? Berlīnes mūris pārbaudīs, cik ļoti. Aptuveni 1,5m, 2m un 3,2m augstas, gandrīz vertikālas baļķu sienas ar iekārtām palīgvirvēm to pārvarēšanai. Viens no veidiem šķēršļa pārvarēšanai, ir ieķeroties ar rokām virvē, vilkt ķermeni uz augšu un, ar kājām atspiežoties pret sienu, piepalīdzēt rokām. Augumā garāki cilvēki var mēģināt ar palēcienu uzreiz aizsniegt sienas augšu un, pievelkoties veikt šķērsli, neizmantojot virves. Bet tā ir tikai puse darba. Esiet uzmanīgi piezemējoties.

Ķemeru kurorta dubļu vanna - Runā, ka atsevišķas dūņas un dubļi ir ārstnieciski, bet šoreiz tas nav svarīgi. Svarīga ir cita dubļu īpašība – staignums. Brienot caur tiem līdz pat ceļgaliem, svarīgākais būs kāju spēks un cieši aizšņorēti apavi. Jebkuru vāji aizšņorētu apavu dubļi saņems gūstā un liks jums, līdz elkoņiem gremdējoties, to meklēt. Ilgi. Šis šķērslis būs sastopams dažādos kvantumos vairākās trases vietās.

Zemnīcas un ierakumi - Apmēram metru dziļi un 20 metrus gari ierakumi, vietām pārsegti ar baļķiem. Sīkāks apraksts par šķēršļiem pieejams mājas lapā parstipru.lv.

Tiekamies 2010.gada 18.septembrī sporta kompleksa 333 trasē, Rīgas rajona Silapriedēs (uz Ērgļu šosejas pirms Zaķumuižas). Līdz 10.septembrim dalības maksa lētāka.


Publicitātes foto

Vēl tikai šodien pieteikties "Betsafe Stipro skrējienam" izdevīgāk

Līdz 31. martam "Betsafe Stipro skrējienam", kas maijā nogalē notiks Ķegumā, atpūtas un sporta bāzes "Zelta Zirgs" teritorijā, var reģistrēties par lētāku dalības maksu. Šobrīd, kad visā Latvijā iestājies pavasaris, līdz populārākajam šķēršļu skrējienam Latvijā atlikuši tieši divi mēneši, šobrīd savu dalību tajā apstiprinājuši jau vairāk nekā divi tūkstoši skrējēju.
Publicitātes foto
8

Sākusies pieteikšanās ikgadējam "Stipro skrējienam"

2. februārī sākās pieteikšanās vienam no lielākajiem tautas sporta notikumiem - sacensībām "Stipro skrējiens”, kas šogad notiks divas dienas - 27. un 28. maijā. Norises vieta jau otro gadu pēc kārtas būs atpūtas un sporta bāze "Zelta Zirgs", Ķegumā.
Inga Dauškāne
Publicitātes foto
6

"Stipro skrējienā 2014" atkal triumfē Dauškāne, vīru konkurencē labākais Rekuņenko

4. maijā, kinopilsētā „Cinevilla” noslēdzās jau sestais „Stipro skrējiens”, kurā piedalījās gandrīz 6500 stiprinieki. Laikapstākļi nelutināja nevienu, tomēr visi drosmīgi stājās uz starta līnijas, lai pārvarētu sevi, palīdzētu viens otram un dotos kopīgā, vienojošā skrējienā par Latviju.