Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2841, Did:0, useCase: 3

Fokerots: "Zināju, ka trešajā pārkāpumā nebiju vainīgs"

Andris Liepa
Andris Liepa

Fokerots: "Zināju, ka trešajā pārkāpumā nebiju vainīgs"
Kristians Fokerots. Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolists Kristiāns Fokerots, viesojoties Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Sporta Studija", atskatījās uz pavasarī pārdzīvoto dopinga skandālu, kā arī ieskicēja tuvākās nākotnes plānus.

Fokerota vārds šajā pavasarī tika locīts ne tajā labākajā gaismā, jo publiskajā telpā parādījās informācija, ka jaunais pludmales volejbolists trīs reizes nav bijis pieejams uz dopinga kontroli, kas nozīmē pusotra gada diskvalifikāciju.

Vēlāk gan atklājās, ka Latvijas Antidopinga aģentūra ne līdz galam precīzi veikusi pārbaudes procedūru, Fokerota dzīvesvietu pametot ātrāk nekā noteikts reglamentā. Tā rezultātā pludmales volejbolista trešais pārkāpums tika atcelts un viņam nedraudēja diskvalifikācija.

Pats Fokerots gan būtu vēlējies dzirdēt antidopinga aģentūras plašāku komentāru un situācijas izklāstu arī publiskajā telpā.

"Zināju, ka trešajā pārkāpumā neesmu vainīgs. Oficiāli nekas piešķirts nebija. Zināju, ka patiesība Iznāks gaismā," uz sarežģīto pavasari atskatījās Fokerots.

"Tur jau tas stāsts nav tikai tāds, ka viņi pabija tās desmit minūtes. Tur bija vēl lietas. Nepatika pret to visu, kas ir internetā ir tāpēc, ka tad, kad man pateica par pārkāpumu, tas viss tika izsludināts internetā. Bet tagad, kad tas viss ir atrisinājies, tad no antidopinga aģentūras puses nav līdz galam pateikts viss," piebilda jaunais pludmales volejbolists.

Vasara, kas sākās uz ne tās pozitīvākās nots, Fokerotam noslēdzās grandiozi – viņš pārī ar pieredzējušo Mārtiņu Pļaviņu kļuva par Eiropas čempionu. Protams, nākotnes perspektīvā sadarbība ar Gustavu Auziņu nekur nepazudīs, bet šobrīd, līdz ar Eiropas čempionu goda izcīnīšanu, Fokerota/Pļaviņa duets ir nopelnījis gana daudz ranga punktu, lai tiktu uzaicināti uz Brazīlijā oktobra vidū gaidāmajām "Elite 16" sērijas sacensībām.

Pašreizējie Eiropas čempioni šādu iespēju, protams, garām nelaidīšot. Bet sezonas turpinājumā Fokerots kopā ar Auziņu plāno doties uz vismaz četriem "Challenge" sērijas turnīriem.

Brazīlijā ieplānotais "Elite 16" turnīrs norisināsies no 16. līdz 20. oktobrim.

  +2 [+] [-]

, 2024-09-16 23:41, pirms 2 dienām
Raidījumu neesmu redzējis, pēc virsrakstā varētu saprast - ka zināju, ka 3šajā neesmu vainīgs, pirmajos divos nebiju, jo zināju citādi?

  +1 [+] [-]

, 2024-09-17 07:08, aizvakar
diezgan murgaini dzina tekstu, no kā var saprast- ''protams esmu lietojis, bet puslīdz izdevās izkulties sveikā''.. tas ir kā tiesā, kad advokāts atrod sīku procesuālu nepilnību kādā no papīriem un vainīgo attaisno. Bet lieto jau visi.. problēma ir kā izvadīt vielas ''pēdas'' no organisma

     [+] [-]

, 2024-09-17 07:15, aizvakar
Suņi rej, bet karavāna iet tālāk.

Veiksmīgus startus!

     [+] [-]

, 2024-09-17 07:19, aizvakar
.. valstī, kur medicīna ir augstā līmenī, to izdarīt vieglāk, vai arī kā utainie- vienkārši uzpērk kādu no locekļiem vai pa naglomu apmaina paraugus

  +1 [+] [-]

, 2024-09-17 07:35, aizvakar
pedējais teikums rakstā ir pareizs? tad augustā vai oktobrī?

  +1 [+] [-]

, 2024-09-17 08:50, aizvakar
Ehhhh, puišel.
Ja viss būtu labi, nebūtu jābaidās no tiem dopinga cilvēkiem, kas vainīgs, tas bailīgs.

     [+] [-]

, 2024-09-17 10:02, aizvakar
TommyG rakstīja: Ehhhh, puišel.
Ja viss būtu labi, nebūtu jābaidās no tiem dopinga cilvēkiem, kas vainīgs, tas bailīgs.
Te ir cita lieta. Jaunībā ne vienmēr ir iespējams būt tur, kur saplānots dienasgrāmatā pusgadu atpakaļ. Un ne jau par lietošanu ir stāsts, bet par neatrašanos noteiktā vietā noteiktā laikā! Tas nozīmē, ka pēc treniņa nedrīkst palikt papildus paservēt un ar meiteni uz kafejnīcu arī neaiziet!
Te milzīgs akmens antidopingistu dārzā, pazīstu tos tipus, kuriem, tāpat kā VID, visi pārējie šķiet noziedznieki pēc definīcijas. Un pat rupji pārkāpjot savu reglamentu, necenšoties sazināties ar sportistu, atstājot vietu pirms obligātās stundas, kas viņiem ir jāgaida uz vietas, sākt sagādāt publiski problēmas jaunietim ir disciplinārlietas un dažu iedomīgu antidopingistu ripojošu galvu vērts! Bet tas klans ir tik kompakts un labi iekārtojies, ka nekādas pārmaiņas tur nekad nenotiks, kamēr šos baltās čībās no morga neiznesīs, vietiņa ir ļoti silta un nesāpīga!
Ne viens viens sportists ir uzķēries uz to, ka norādītas nepareizas koordinātes treniņometnes viesnīcai, jo tās booking.com reizēm norāda galīgi šķibi, viesnīcas recepcijas vietā norādot ciemata pasta nodaļas adresi! Bet šiem jau vienalga, neies taču viesnīcu vai sportistu meklēt!

     [+] [-]

, 2024-09-17 12:08, aizvakar
interesants keksis-visu laiku kluseja,beigas-es visu zinaju-vejauna skolnieks