Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:16, Did:0, useCase: 3

Šonedēļa VSB kanālā "Dinamo" cīņa par vietu "play-off", basketbols, futbols un kamanas

Jānis Celmiņš

Šonedēļa VSB kanālā "Dinamo" cīņa par vietu "play-off", basketbols, futbols un kamanas
Aleksandrs Ņiživijs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jau rīt "Viasat Sport Baltic" (VSB) tiešraidē piedāvā Rīgas „Dinamo” principiālo cīņu ar Čerepovecas "Severstaļ" par iekļūšanu "play-off". Šobrīd abas komandas Rietumu konferencē šķir vien četri punkti. Šonedēļ VSB tiešraidē no Minskas piedāvās arī ilgi gaidīto KHL "Zvaigžņu spēli", savukārt basketbolā šonedēļ atsākas ULEB Eirolīgas spēles, kur komandas uzsāk cīņu „Top 16” grupu turnīrā. Nedēļas nogalē VSB piedāvā divas Francijas „Ligue 1” spēles, kā arī Pasaules kausa kamaniņu braukšanas pēdējo posmu.

Basketbols

Šonedēļ atsākas ULEB Eirolīga, komandām uzsākot cīņu „Top 16” grupu turnīrā. Kā pirmo trešdien VSB piedāvā G grupas spēli starp Maskavas „CSKA” un „Unicaja” basketbolistiem. Regulārās sezonas C grupā maskavieši ieņēma pirmo vietu, desmit spēlēs izcīnot astoņas uzvaras, divās piedzīvojot zaudējumus, kamēr „Unicaja” B grupā ar 7 uzvarām un trim zaudējumiem ierindojās trešajā vietā. ULEB Eirolīgas trešdienas vakaru turpinās F grupas spēle starp Madrides „Real” un „Efes Pilsen”. Ja „Real” ar 8 uzvarām un diviem zaudējumiem ieņēma pirmo vietu D grupā, tad „Efes Pilsen” ar četrām uzvarām un sešiem zaudējumiem ierindojās ceturtajā vietā, izcīnot ceļazīmi uz „Top 16” tikai pēdējā kārtā.

Ceturtdien tiešraidē Kauņas „Žalgiris” spēle viesos ar poļu „Asseco Prokom Gdynia”. „Žalgiris” Ramūna Butauta vadībā Eirolīgas turnīrā izcīnīja divas uzvaras, un no A grupas pēdējās vietas pēc šīm divām spēlēm pakāpās uz trešo vietu, un ar trīs uzvarām 10 spēlēs neticamā kārtā izcīnīja vietu „Top 16”. Poļu klubs ar četrām uzvarām un sešiem zaudējumiem D grupā ieņēma ceturto vietu. ULEB Eirolīgas „Top 16” turnīrā 16 komandas, sadalītas četrās apakšgrupās, no 27.janvāra līdz 11.martam aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kā divas labākās komandas no katras grupas, kopā astoņas, aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Sestdien VSB tiešraidē „MasterCard BBL” spēle starp Tartu „Rock” un „Šiauliai” basketbolistiem. „Rock” basketbolisti pēc 11 aizvadītām spēlēm BBL Elites divīzijas turnīra tabulā ar četrām uzvarām un 7 zaudējumiem 10 komandu konkurencē atrodas 7.vietā, kamēr „Šiauliai” ar 10 spēlēs izcīnītām 6 uzvarām ieņem ceturto vietu.

Tiešraides:
Trešdiena, 27.janvāris, pulksten 19:10, Eirolīgas TOP 16, CSKA Moscow – Unicaja;
Trešdiena, 27.janvāris, pulksten 21:40, Eirolīgas TOP 16, Real Madrid – Efes Pilsen;
Ceturtdiena, 28.janvāris, pulksten 20:45, Eirolīgas TOP 16, Asseco Prokom Gdynia – Kaunas Žalgiris.
Sestdiena, 30.janvāris, pulksten 18:25, BBL, Tartu Rock - KK Siauliai.

Ceturtdien, 28.janvārī, pulksten 22:55, atkārtojumā no tās pašas dienas, Caja Laboral un Olympiacos Piraeus spēle.

Futbols

Sestdien līderu grupas spēle, kurā „Montpellier” savā laukumā uzņems Marseļas „Olympique” vienību. Monpeljē futbolisti, kas pagājušajā sezonā Francijas otrajā līgā ieņēma otro vietu, šosezon pēc 21 spēles atrodas „Ligue 1” otrajā vietā un ir sarūpējuši lielāko Eiropas līmeņa pārsteigumu. „Olympique” turnīra tabulā ieņem ceturto vietu no saviem šās spēles sāncenšiem atpaliekot trīs punktus. Tātad – cīņa par vietu trijniekā.

Svētdien VSB tiešraidē Lionas „Olympique” un Parīzes „Saint-Germain” vienību spēle. Lionas futbolisti, kā jau tas pēdējā laikā pierasts, ir starp līgas līderiem, pēc 21 kārtas atrodoties ceturtajā vietā, kamēr „PSG” „iesprūduši” tabulas vidusdaļā, ieņemot 11.vietu 20 komandu konkurencē. Lionas futbolistiem punkti nepieciešami, lai turpinātu cīņu par godalgotajām vietām, savukārt parīziešiem vēl ir iespēja pacīnīties par vietu nākamās sezonas Eirokausu turnīros, tāpēc katrs punkts ir no svara.

Tiešraides:
Sestdiena, 30.janvāris, pulksten 21:55, Ligue 1, Montpellier – Marseille.
Svētdiena, 31.janvāris, pulksten 21:55, Ligue 1, Lyon – PSG.

Hokejs

Pirmdien VSB tiešraidē Maskavas „CSKA” un Ņižņekamskas „Ņeftehimik” spēle. Otrdien Rīgas „Dinamo” principiālā cīņā Čerepovecā tiksies ar vietējo „Severstaļ”. Abas komandas spēlē Rietumu konferencē, un abas turnīra tabulā atdala tikai četri punkti – „Dinamo” ar 65 punktiem atrodas 8.vietā, „Severstaļ” ar 61 punktu atrodas divas vietas zemāk. Labākais veids kā nodrošināt sev vietu izslēgšanas spēlēs, ir atņemt punktus saviem tiešajiem konkurentiem cīņā par vietu astotniekā, tāpēc rīdziniekus, visticamāk, Čerepovecā sagaida smaga cīņa. Pirmajā šās sezonas savstarpējā spēlē Rīgā „Dinamo” uzvarēja ar minimālu 3:2. Vārtus rīdzinieku labā guva Aleksandrs Ņiživijs, Marsels Hosa un Sandis Ozoliņš.

Ceturtdien Rīgas „Dinamo” aizvadīs spēli Mitiščos, tiekoties ar vietējo „Atlant”. Mitišču hokejisti sev praktiski nodrošinājuši vietu KHL izslēgšanas spēlēs, kamēr „Dinamo” vēl nevar justies droši, tāpēc svarīgs katrs punkts atlikušajās regulārās sezonas spēlēs. Šī abām komandām šosezon būs otrā savstarpējā spēle. Pirmajā spēlē oktobrī ”Dinamo” savā laukumā uzvarēja ar 4:2. Divus vārtus šajā spēlē rīdzinieku labā guva Aleksandrs Ņiživijs, pa vieniem vārtiem Gunta Galviņa un Ginta Meijas kontā.

Sestdien VSB tiešraidē no Minskas piedāvā KHL „Zvaigžņu spēli”. Šās sezonas KHL „Zvaigžņu spēles” starta pieciniekā līdzjutēji iebalsojuši divus Rīgas „Dinamo” spēlētājus – līgas labāko vārtu guvēju Marianu Hosu un komandas kapteini Sandi Ozoliņu. Jaromira Jāgra starta pieciniekā rīdzinieki spēlēs kopā ar Masakavas „Dinamo” uzbrucēju Matiasu Veinhandlu, Maskavas „Spartak” uzbrucēju Branko Radivojeviču un kanādiešu aizsargu Kevinu Dalmenu no Astanas „Baris”. Vārtus kā pirmais sargās soms Kari Ramo, kurš pārstāv Omskas „Avangardu”. Pretinieku, Alekseja Jašina vienības, starta piecinieks izskatās šādi – uzbrucēji Aleksejs Morozovs („Ak Bars”), Aleksandrs Radulovs („Salavat Julajev”), Maksims Sušinskis („SKA”), aizsargi Sergejs Zubovs („SKA”) un Iļja Ņikuļins („Ak Bars”), savukārt vārtos pirmais stāsies Georgijs Gelašvili no „Lokomotiv”.

Tiešraides:
Pirmdiena, 25.janvāris, pulksten 18:25, KHL, CSKA Moscow – Neftekhimik Nizhnekamsk;
Otrdiena, 26.janvāris, pulksten 17:55, KHL, Rīgas Dinamo – Severstaļ;
Ceturtdiena, 28.janvāris, pulksten 18:25, KHL, Atlant Mytischi – Dinamo Rīga;
Sestdiena, 30.janvāris, pulksten 15:55, KHL, Zvaigžņu spēle.

"VIASAT Hockey" kanālā otrdien tiešraidē būs iespēja vērot Raita Ivanāna sniegumu „Los Ageles Kings” sastāvā.

Tiešraides VIASAT Hockey kanālā:
Pirmdiena, 25.janvāris, pulksten 18:25, KHL, CSKA Moscow – Neftekhimik Nizhnekamsk;
Pirmdiena, 25.janvāris, pulksten 2:05, NHL, New York Rangers – Pittsburgh Penguins;
Otrdiena, 26.janvāris, pulksten 17:55, KHL, SKA St. Petersburg – Dynamo Moscow;
Otrdiena, 26.janvāris, pulksten 2:05, NHL, Toronto Maple Leafs – Los Angeles Kings;
Trešdiena, 27.janvāris, pulksten 19:45, Hockeyallsvenskan, Bofors –Växjö Lakers;
Ceturtdiena, 28.janvāris, pulksten 17:55, KHL, SKA St. Petersburg – Dynamo Minsk;
Ceturtdiena, 28.janvāris, pulksten 4:05, NHL, Coloradio Avalanche – Mennesota Wild;
Piektdiena, 29.janvāris, pulksten 19:45, Hockeyallsvenskan, Malmö Redhawks – Björklöven;
Sestdiena, 30.janvāris, pulksten 15:55, KHL, Zvaigžņu spēle;
Sestdiena, 30.janvāris, pulksten 3:05; NHL, Phoenix Coyotes – New York Rangers;
Svētdiena, 31.janvāris, pulksten 16:45, Hockeyallsvenskan, Västeras –Boras;
Svētdiena, 31.janvāris, pulksten 22:00, NHL, Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings.

Kamaniņas

Nedēļas nogalē Čezānā notiks Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā pēdējais, astotais posms. Sestdien skatītāju uzmanībai sacensības vīriešu konkurencē. Šā sezona Latvijas kamaniņu braucējiem nav tā spožākā, tā kopvērtējumā pirms pēdējā posma Mārtiņš Rubenis ieņem tikai 19.vietu, Inārs Kivlenieks ir 26., bet Guntis Rēķis ieņem 30.vietu. Pagājušajā gadā šajā trasē Latvijas sportisti ieņēma no 18.līdz 20.vietai, Rēķis bija labākais no Latvijas, bet Rubenis ieņēma 20.vietu.

Svētdien VSB tiešraidē sacensības sieviešu konkurencē. Maija Tīruma pirms pēdējā posma kopvērtējumā ieņem 11.vietu, Anna Orlova atrodas 26.vietā. Pagājušajā gadā šajā trasē Tīruma finišēja piektajā vietā, savukārt Orlova bija divpadsmitā.

Tiešraides:
Sestdiena, 30.janvāris, pulksten 9:25, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, vīriešu konkurencē, 8.posms, 1.brauciens;
Sestdiena, 30.janvāris, pulksten 10:55, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, vīriešu konkurencē, 8.posms, 2.brauciens;
Svētdiena, 31.janvāris, pulksten 9:55, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, sieviešu konkurencē, 7.posms, 1.brauciens;
Svētdiena, 31.janvāris, pulksten 11:10, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, sieviešu konkurencē, 7.posms, 2.brauciens;

Sestdien, 30.janvārī, pulksten 23:55, atkārtojumā no tās pašas dienas, Pasaules kausa kamaniņu braukšanā, divnieku ekipāžā, 7.posma pirmais brauciens. Uzreiz pēc tam, pulksten 00:45, 7.posma otrais brauciens.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Gabrāne

     [+] [-]

, 2010-01-25 14:52, pirms 14 gadiem
Labāk būtu pie NHL spēlēm rakstīt Latvijas datumu, ja jau Latvijas laiks..piemēram, par to Pitsburgas spēli, ja es nezinātu, es nesaprastu vai viņa jau bija šonakt, vai vēl tikai būs pa nakti, kas starp citu ir jau 26. janvāris...bet paldies par info!

  -2 [+] [-]

, 2010-01-25 15:10, pirms 14 gadiem
a LTV 7 tiesibas vairs nepieder radit BBL ?