Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:16, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ VSB kanālā plaša sporta veidu izvēle

Jānis Celmiņš

Šonedēļ VSB kanālā plaša sporta veidu izvēle
Jānis Miņins
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šonedēļ "Viasat Sport Baltic" (VSB) ēterā piecas KHL spēles, tostarp divas ar Rīgas „Dinamo” dalību. Futbola cienītājiem šonedēļ VSB piedāvā Anglijas kausa izcīņas trešās kārtas pārspēli starp „Coventry City” un „Portsmouth” un Francijas futbola čempionāta spēli starp „Bordeaux” un Marseļas „Olympique”. Nedēļas garumā VSB ēterā varēs vērot ULEB Eirolīgas grupu turnīra noslēdzošās spēles. Bet nedēļas nogalē Pasaules kausa izcīņas septīto posmu aizvadīs Latvijas skeletonisti, bobslejisti un kamaniņu braucēji.

Hokejs

Sestdien Rīgas „Dinamo” hokejisti tiksies ar Čeļabinskas „Traktor” vienību. Pirmajā šās sezonas savstarpējā spēlē, kas tika aizvadīta 12. oktobrī, Čeļabisnkā „Dinamo” hokejisti, atspēlējoties pamatlaikā no 0:3, piekāpās „Traktor” vienībai pēcspēles „bullīšu” sērijā, zaudējot spēlē ar 4:5. Rīdzinieku labā tajā spēlē divus vārtus guva Sandis Ozoliņš, pa vieniem vārtiem Marsela Hosas un Laura Dārziņa kontā. Tuvojoties KHL regulārās sezonas beigām, rīdziniekiem saasinās nepieciešamība pēc punktiem, jo ar šobrīd 41 spēlē izcīnītiem 53 punktiem ir par mazu, lai „Dinamo” kvalificētos Gagarina kausa izcīņas turnīram.

Vēl pirms Rīgas „Dinamo” hokejistu spēles ar „Traktor”, VSB šonedēļ piedāvā triju KHL spēļu tiešraides. Pirmdien VSB tiešraidē Omskas „Avangard” savā laukumā uzņems Ufas „Salavat Julaev”, otrdien Sanktpēterburgas „SKA” mājas spēlē mērosies spēkiem ar Maskavas „CSKA”, bet ceturtdien jau izbraukumā „SKA” tiksies ar Gagarina kausa īpašniekiem, „Ak Bars” hokejistiem.

Tiešraides:
Pirmdiena, 11.janvāris, pulksten 14:55, KHL, Avangard Omsk – Salavat Julaev Ufa;
Otrdiena, 12.janvāris, pulksten 17:55, KHL, SKA St.Petersburg – CSKA Moscow;
Ceturtdiena, 14.janvāris, pulksten 17:55, KHL, Ak Bars Kazan – SKA St.Petersburg;
Sestdiena, 16.janvāris, pulksten 16:45, KHL, Dinamo Rīga – Traktor.

Ceturtdien, 14.janvārī, pulksten 0:45, atkārtojumā no tās pašas dienas, Rīgas „Dinamo” un „Avtomobilist” spēle.

Futbols

Otrdien Anglijas kausa izcīņas trešās kārtas pārspēli aizvadīs „Coventry City” un „Portsmouth” futbolisti. Pirmajā spēlē, kas tika aizvadīta 2.janvārī, uzvarētājs netika noskaidrots, vienībām cīnoties neizšķirti 1:1. Anglijas kausa izcīņas noteikumi paredz, ka pārspēlē vienāda rezultāta gadījumā komandām jāaizvada papildlaiks, bet, ja arī tas neļaus noteikt uzvarētāju, tad uzvarētāja noteikšanai jāizpilda 11 metru sitienu sērija. Līdz ar skaidrs, ka šajā spēlē neizšķirta rezultāta nebūs.

„Portsmouth” futbolistiem, kas šo sezonu aizada neveiksmīgi, pēc 20 aizvadītām spēlēm atrodoties pēdējā, 20.vietā, dzīvi sarežģī arī tas, ka uz Āfrikas Nāciju kausa izcīņas turnīru devušies trīs vadošie spēlētāji. Jāteic, ka arī „Coventry City” šosezon neiet pārāk spoži, jo komanda pēc 25 kārtām „Coca-Cola Championship” turnīra tabulā ieņem tikai 14.vietu. Šā pāra uzvarētājs 23.janvārī FA kausa izcīņas ceturtajā kārtā tiksies ar „Sunderland” futbolistiem.

Svētdien VSB piedāvā Francijas futbola čempionāta „Ligue 1” spēles starp „Bordeaux” un Marseļas „Olympique tiešraidi. Francijas čempioni „Bordeaux” futbolisti līgas turnīra tabulā pēc 19 spēlēm ar 43 atrodas līderpozīcijā, tuvākos sekotājus – „Lille” futbolistus apsteidzot par 9 punktiem, savukārt „Olympique” ir aizvadījuši par vienu spēli mazāk, un ar 32 punktiem ieņem ceturto vietu. Ņemot vērā, ka Francijas čempionāts ir tikai pusē, uzvara pār Bordo futbolistiem Marseļas vienībai būtu labs pakaļdzīšanās turnīra tabulā sākums.

Tiešraides:
Otrdiena, 12.janvāris, pulksten 21:40, Anglijas kauss, Coventry – Portsmouth;
Svētdiena, 16.janvāris, pulksten 21:55, Ligue 1, Bordeaux – Marseille.

Trešdien, 13.janvārī pulksten 0:45, atkārtojumā no tās pašas dienas, Liverpool un Reading spēle.

Basketbols

VSB šonedēļ piedāvā ULEB Eirolīgas grupu turnīra noslēdzošās spēles. Trešdien „Lietuvos Rytas” basketbolisti savā laukumā mērosies spēkiem ar „Unicaja” vienību. Lietuvas klubam uzvara garantēs dalību nākamajā kārtā, savukārt „Unicaja” jau ir garantējusi sev vietu „Top 16”, kas teorētiski dod lietuviešiem cerības uz tik nepieciešamo uzvaru. Pirmajā abu komandu spēlē „Lietuvas Rytas” izbraukumā piekāpās „Unicaja” vienībai ar 84:91.
Bijušā „ASK Rīga” trenera Ramuna Butauta šobrīd trenētais Kauņas „Žalgiris” ceturtdien izbraukumā tiksies „Fenerbahce Ulker”. Lai arī Lietuvas klubs A grupas turnīra tabulā ir pēdējā, 6.vietā, tomēr Butauta padotajiem uzvara pēdējā spēle dos tiesības spēlēt nākamajā kārtā. Pirmajā šās sezonas savstarpējā spēlē „Žalgiris” savā laukumā „Fenerbahce Ulker” piekāpās ar 78:84.

Sestdien VSB tiešraidē „MasterCard BBL” Elites divīzijas spēle, kurā astoņkārtējie Latvijas čempioni „Ventspils” basketbolisti izbraukumā mērosies spēkiem ar četrkārtējiem Lietuvas čempioniem – „Lietuvos Rytas”. „Ventspils” basketbolistiem, kas šobrīd BBL Elites divīzijas turnīra tabulā ar 5 uzvarām 9 spēlēs ieņem piekto vietu, šī būs pirmā spēle jaunā galvenā trenera – horvāta Silvano Poropata vadībā. „Lietuvos Rytas” ar 10 uzvarām tikpat spēlēs tabulā ieņem otro vietu. Pirmajā šās sezonas savstarpējā spēlē ventspilnieki savā laukumā zaudēja ar 63:82.

Tiešraides:
Trešdiena, 13.janvāris, pulksten 20:55, ULEB Eirolīga, Lietuvos Rytas – Unicaja;
Ceturtdiena, 14.janvāris, pulksten 20:55, ULEB Eirolīga, Fenerbahce Ulker – Kaunas Žalgiris;
Sestdiena, 16.janvāris, pulksten 19:25, BBL, Lietuvos Rytas – BK Ventspils.

Trešdien, 13.janvārī, pulksten 22:55, atkārtojumā no tās pašas dienas, AJ Milano un Real Madrid spēle. Ceturtdien, 14.janvārī, pulksten 22:55 – Regal FC Barcelona un Montepaschi Siena spēle.

Skeletons, bobslejs, basketbols

Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensības nedēļas nogalē aizvadīs Latvijas skeletonisti, bobslejisti un kamaniņu braucēji. Piektdien Šveices pilsētā Sanktmoricā Latvijas skeletonisti brāļi Martins un Tomass Dukuri ņems dalību Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā. Martins Dukurs pēc sešiem posmiem ar 1269 punktiem ir kopvērtējuma līderis, tuvāko sekotāju vācieti Franku Romelu apsteidzot par 58 punktiem. Tomass ar 1024 punktiem ieņem piekto vietu. Pagājušajā sezonā šajā trasē Martins ierindojās tikai 17.vietā, bet Tomass ieņēma 24.vietu.
Sestdienas rītā septītā posma sacensības aizvadīs bobslejisti, sacenšoties divnieku ekipāžu konkurencē. Diemžēl divnieku konkurencē Latvijas pilotiem šosezon neiet spoži, tā pēc sešiem posmiem Jāņa Miņina/Daumanta Dreiškena divnieks ieņem 11.vietu, bet Edgara Maskalāna/Raivja Broka divnieks - 22.pozīciju. Pagājušajā sezonā Miņina divnieks šajā trasē bija septītais, Maskalāna divnieks – 14. Sestdienas sacensību programmu VSB turpinās sieviešu kamaniņu braukšana Vācijas pilsētā Oberhofā. Arī mūsu kamaniņu braucējām šī nav tā spožākā sezona, pēc sešiem posmiem Maija Tīruma kopvērtējumā ar 183 punktiem ieņem 11.vietu, bet Anna Orlova ar 101 punktu ir 22. Pagājušajā sezonā Tīruma Oberhofas trasē ieņēma 7.vietu, bet Orolva ierindojās 12.vietā.

Svētdien Sanktmoricā septītā posma sacensības aizvadīs bobsleja četrinieku ekipāžas, starp tām arī Jāņa Miņina kvartets, kas teicami aizvada sezonu, kopvērtējumā ar 1130 punktiem atrodoties otrajā vietā. Latvijas otrā ekipāža Maskalāna vadībā kopvērtējumā ieņem 10.vietu. Pagājušajā sezonā Miņina kvartets Sanktmoricā bija desmitais, Maskalāna četrinieks – 12.
Pēc bobslejistiem cīņā par pasaules kausa izcīņas punktiem iesaistīsies kamaniņu braucēji valsts vienību konkurencē. Pēc četriem posmiem Latvijas vienība ar 250 punktiem ieņem ceturto vietu, no trešajā vietā esošajiem kanādiešiem atpaliekot 45 punktus, bet no kopvērtējuma līderiem austriešiem – 60 punktus.

Tiešraides:
Piektdiena, 15.janvāris, pulksten 9:45, Pasaules kauss skeletonā, vīriešu konkurence, 7.posms, 1.brauciens;
Piektdiena, 15.janvāris, pulksten 11:30, Pasaules kauss skeletonā, vīriešu konkurence, 7.posms, 2.brauciens;
Sestdiena, 16.janvāris, pulksten 11:00, Pasaules kauss bobslejā, divnieku ekipāža, 7.posms, 1.brauciens;
Sestdiena, 16.janvāris, pulksten 12:30, Pasaules kauss bobslejā, divnieku ekipāža, 7.posms, 2.brauciens;
Sestdiena, 16.janvāris, pulksten 15:25, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, sieviešu konkurence, 7.posms, 1.brauciens;
Svētdiena, 17.janvāris, pulksten 11:00, Pasaules kauss bobslejā, četrinieku ekipāžā, 7.posms, 1.brauciens;
Svētdiena, 17.janvāris, pulksten 12:30, Pasaules kauss bobslejā, četrinieku ekipāžā, 7.posms, 2.brauciens;
Svētdiena, 17.janvāris, pulksten 14:00, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, komandas brauciens.

Sestdien, 16.janvārī, pulksten 13:35, atkārtojumā no tās pašas dienas, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, divnieku ekipāža, 7.posms, 1.brauciens, bet otrais brauciens uzreiz pēc tam – pulksten 14:25. Sestdienas vakarā, atkārtojumā no tās pašas dienas, pulksten 21:25, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, 7.posms, 2.brauciens. Svētdien, 17.janvārī, pulksten 14:50, atkārtojumā no tās pašas dienas, Pasaules kauss kamaniņu braukšanā, vīriešu konkurences 7.posma 1.brauciens, otrais brauciens – pulksten 16:00.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Gabrāne

  -1 [+] [-]

, 2010-01-11 12:46, pirms 14 gadiem
Šī jau nemaz ar nav reklāma. Bet vispār jau dažiem var būt noderīga info.

     [+] [-]

, 2010-01-11 12:46, pirms 14 gadiem
parak maz kajbumbas!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-11 12:57, pirms 14 gadiem
Sestdiena, 16.janvāris, pulksten 19:25, ULEB Eirolīga, Lietuvos Rytas – BK Ventspils

Tiešām ULEB Eirolīga? nebūtu jau slikti...

  -1 [+] [-]

, 2010-01-11 14:23, pirms 14 gadiem
mhm. tik daudz laba sporta.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-11 21:49, pirms 14 gadiem
mjā kanāls ar mazāko auditoriju un reklāmas reitingiem. Lai vieglas smiltis drīzumā.