Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:557, Did:0, useCase: 3

Kā nokļūt Bratislavā ar lidmašīnu

Kā nokļūt Bratislavā ar lidmašīnu
Foto: airBaltic

Lai arī Bratislava būs gana interesants galamērķis daudziem tūkstošiem latviešu hokeja līdzjutēju, tiešā avioreisa no Rīgas uz Slovākijas galvaspilsētu, vismaz pagaidām, nav. Taču tas nenozīmē, ka lidojuma iespēja jāatmet kā šķira. Pirmkārt, tikai dažu desmitu kilometru attālumā no Bratislavas ir Vīnes lidosta, otrkārt, ir arī iespējas, kombinējot dažādu aviosabiedrību piedāvājumus, nokļūt pašā Bratislavas lidostā.

Vīnes lidosta

Labākais variants tiem, kuri patiešām mīl ērtības. Nacionālā aviokompānija airBaltic ir vienīgā, kas šobrīd nodrošina tiešos reisus uz Vīni. Ja brīdī, kad meklējat rezervēšanas sistēmā biļetes uz tiešo lidojumu, tās nav pieejamas, nenokariet degunu, bet droši pajautājiet kādā tūrisma kompānijā – iespējams, viss vēl nav zaudēts, taču jārēķinās, ka cena nebūs pati pievilcīgākā.

Ja ir vēlme lidot ar augstākas klases lidsabiedrību un nebiedē pārsēšanās, tad labākā izvēle ir vācu lidsabiedrība Lufthansa. Vismaz ziemas aukstajos mēnešos šīs aviokompānijas piedāvājums lidojumiem uz Vīni finansiāli bija daudz pievilcīgāks nekā airBaltic, turklāt jāņem vērā, ka cenā iekļauta gan bagāža, gan ēdināšana, kas zemo cenu aviosabiedrībām ir atsevišķas maksas pakalpojums.

Kā nokļūt Bratislavā?

Vieglāk par vieglu. Šķietami ērtākais variants ir noīrēt pašiem savu auto, bet... to nudien neieteiktu, ja dzīvosiet pilsētas centrā. Bratislava ir maza, kājām izstaigājama, turklāt slavena ar auto novietošanas problēmām. Un, ja īrēt auto, noteikti jānorāda, ka dosieties uz Bratislavu – tas izmaksās dārgāk, taču nebūs nekādu problēmu, ja ar auto atgadīsies kāda ķibele. Daudz vienkāršāk no lidostas uz Bratislavas centru doties ar autobusu. Pārbraucienus šajā maršrutā nodrošina divas kompānijas – Eurolines un Postbus. Līdz ar to autobusu satiksme ir regulāra – vismaz daži autobusi stundā. Un cena arī nav pārlieku liela – sākot no 11 eiro abos virzienos. Brauciena ilgums – nepilnas divas stundas. Pastāv arī iespēja no Vīnes lidostas ar vilcienu doties uz Vīnes staciju un tad pārsēsties Bratislavas vilcienā, taču šis brauciens sanāks laikietilpīgāks un arī dārgāks. Vēl, ja esat vairāki ceļotāji, varat izmantot arī taksometra pakalpojumus, taču tas noteikti neizmaksās lētāk par 70 eiro.

Bratislavas lidosta

Labākais variants, lai nokļūtu Bratislavas lidostā, ir izmantot Czech Airllines piedāvājums lidojumam caur Prāgu. Padārgi, bet droši, un ar visu bagāžu un ēdināšanu, kas iekļauta cenā. Turklāt, tiem, kas lidos uz Bratislavu tiešām nebūs jālauza galva, īrēt vai neīrēt auto – viss tāpat labi sasniedzams.

Manīgākie ceļotāji, kuri izmanto zemo cenu aviokompānijas, noteikti izvēlēsies Ryanair piedāvājumus. Taču jābrīdina uzreiz – neviens no iespējamiem pārsēšanās variantiem nav ļoti ērts, un arī kopējā lidojuma cena var sanākt krietni augstāka, nekā izvēloties dārgās kompānijas – atsevišķi taču jāmaksā gan par bagāžu, gan biļešu rezervēšanu. Taču, rūpīgi sekojot līdzi īpašajiem piedāvājumiem, var sakombinēt arī ko pievilcīgu. Izvērtējot šā brīža piedāvājumu, izdevīgākie pārsēšanās punkti ir Londona (Stensteda, ja lido ar Ryanair gan uz Londonu, gan arī uz Bratislavu; Lūtona, ja līdz Londonai lido ar ungāru Wizzair!) un Stokholma. Protams, nekur nav palikušas arī Milāna, Bristole, Brisele un citi tranzīta punkti, bet... jārēķinās ar neērtībām, ko sagādās nakšņošana lidostās.

Kā nokļūt Bratislavas centrā?

1. autobuss par 70 eirocentiem dažu desmitu minūšu laikā no lidostas nogādās jūs galvenajā dzelzceļa stacijā. Autobusi kursē vidēji trīs reizes stundā.

     [+] [-]

, 2011-01-26 15:35, pirms 13 gadiem
Tas viss jau lielākajiem braukt gribētājiem ir izpētīts! Interesē normāli autobusi hokeja faniem (lai nav jādomā par šoferīša pienākumiem un nozagtiem spoguļiem Bratislavas centrā). Lielākai daļai brauciens vēlams bez visām ekskursijām- tikai tupr un atpakaļ. Esmu jau saskāries ar pārdesmit līdzīgi domājošiem. Vai piedāvājumā būs nakšņošana Bratislavā vai nē- tas jāskatās, kā sit pa maciņu. Bet noteikti galvenais mērķis ir nokļūt līdz turienei, dzīvot normālos apstākļos (vēlams tuvāk Orange arēnai) un atbraukt mājās ar labām emocijām Mākslīgais sadārdzinājums par ekskursijām un termālajiem baseiniem šoreiz laikam ir lieks (tikai neapvainojaties tie, kas brauc ar ģimenēm un kuriem tas būs aktuāli)..

     [+] [-]

, 2011-03-07 15:59, pirms 13 gadiem
nu ja es brauktu, es tomēr dotos ar savu autiņu.... a vdrug izdomāju palikt uz ilgāku laiku, nebūs kreņķis ar aviobiļetēm