Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:557, Did:0, useCase: 3

Autors: Pasaules Pazinējs

Čehu spēļu biļešu nav, citas - arī Latvijā

Čehu spēļu biļešu nav, citas - arī Latvijā
Hokeja fani pošas čempionātam.
Foto autore: Džeina Saulīte

Divas nedēļas palikušas līdz Pasaules čempionātam hokejā, kas norisināsies Slovākijā. Vēl joprojām ir neiespējami par nominālvērtību iegādāties biļetes uz spēli Čehija – Latvija, kā arī parādījusies informācija, ka tā dēvētajā melnajā tirgū parādījušās viltotas biļetes. Taču tas neattur līdzjutējus posties ceļam uz Bratislavu.

Vēl joprojām praktiski neiespējami iegādāties biļetes uz pirmo Latvijas valstsvienības spēli pret slovāku kaimiņiem čehiem. Jāatgādina, ka līdzīgas problēmas ar biļetēm, pareizāk sakot, ar to trūkumu, bija 2004. gadā, kad Pasaules čempionāts risinājās Prāgā. Toreiz latvieši saskārās gan ar viltotām biļetēm, gan uz spekulantiem, kas tirgoja ar krietnu uzcenojumu, un tā rezultātā liela daļa hokeja līdzjutēju spēli Čehija – Latvija vēroja ārpus arēnas, kā tas varētu notikt arī šogad Bratislavā. Lai vairāk šādas situācijas neatkārtos, Latvijas Hokeja Federācijas prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar Sporta Draugiem solīja šo jautājumu aktualizēt IIHF ikgadējā kongresā, rosinot ieviest arī hokejā kvotu sistēmas, līdzīgi kā tas ir futbolā.
Vēl ir iespējas iegādāties biļetes gan uz Somijas – Latvijas spēli, gan Latvijas – Dānijas. To iespējams izdarīt oficiālajā biļešu tirdzniecības portālā TICKETPORTAL vstupenky na dosah - divadlo,..., taču jārēķinās, ka, veicot pirkumu šobrīd, biļetes līdz izbraukšanai uz čempionātu var nepagūt nosūtīt uz Latviju. Vēl ir iespēja iegādāties tā dēvētos vaučerus, kurs pirms spēlēm īpašos aparātos apmainīt pret īstām biļetēm. Taču organizatori brīdina – pēdējais brīdis, kad to var izdarīt, ir apmēram 4-5 stundas pirms spēles sākuma! Paredzams, ka varētu veidoties rindas pie aparātiem un reālo biļešu saņemšana varētu aizkavēties, un kādu spēli iespējams, šo problēmu dēļ nāktos noskatīties ārpus arēnas.
Vēl iespēja nogaidīt un pirkt biļetes tieši pirms spēles pie arēnas. Taču arī šeit varētu rasties sarežģījumi Pirmkārt, organizatori jau iepriekš ir brīdinājuši par biļešu zādzībām, kā arī parādījusies informācija, ka tirgū pieejami viltojumi. Otra bīstamība – pērkot biļetes no rokas nav garantiju, ka līdzās arēnā būs latvieši. Ļoti iespējams, ka spēli nāksies vērot čehu, somu, dāņu vai slovāku hokeja līdzjutēju ielenkumā, kas varētu laupīt spēles prieku.
Šobrīd biļetes ir pieejamas arī Latvijā. Travel Art klientu konsultante Inese Krūmiņa stāsta, ka arī Latvijā ir iespējams iegādāties biļetes uz Somija – Latvija un Latvija – Dānija spēlēm par nomināla cenu, piemaksājot tikai sūtīšanas izdevumus un pakalpojumu maksu apmēram 4 latu apmērā.
Jāatgādina, ka Orange arēnā Bratislavā ir tikai divas biļešu kategorijas – 1. un 2. 1. kategorijas biļetes nominālcena ir 55 eiro plus 3% komisijas maksa + nodokļi, 2. kategorijas – 40 eiro plus 3% komisija + nodokļi. Šogad stāvvietu nav. Turklāt, izvēloties biļetes, jāņem vērā, ka, atšķirībā no Arēnas Rīga, Orange arēnai ir bļodas forma, un nav nekādu balkonu.
Par spīti biļešu problēmā interese par došanos uz Bratislavu atbalstīt Latvijas hokeja izlasi ir liela. Krūmiņa prognozē, ka uz Slovākiju varētu doties apmēram divarpus tūkstoši līdzjutēju. Arī tie, kuri vēl nav līdz galam izšķīrušies braukt vai nebraukt, vēl var tikt gan pie naktsmītnēm (sākot no 20 eiro par nakti), gan transporta pakalpojumiem (autobuss Rīga - Bratislava - Rīga - 80 lati), gan biļetēm, teic Krūmiņa.


, 2011-04-15 10:58, pirms 13 gadiem
nu tad nav jēgas braukt.
Eiropas un Pasaules čempī futbolā vismaz komandas līdzjūtējiem ir garantētās biļetes, un tās, kuras nenopērk, laiž brīvā tirgū.
, 2011-04-15 11:14, pirms 13 gadiem
jābrauc atbalstīt komanda par palikšanu elitē, uz šīm spēlēm biļetes varēs nopirkt bez problēmām
, 2011-04-15 11:26, pirms 13 gadiem
jābrauc atbalstīt komanda par tikšanu medaļās. Sprukts un Co varēs kost pirkstos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-15 12:19, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vai tad pa telli nemaz nerādīs, ka būtu jābrauc uz turieni?
Kamdeelj jaanodarbojas ar seksu, ja to var veerot televiizijaa..?! :/
, 2011-04-15 13:34, pirms 13 gadiem
jeers rakstīja: Kamdeelj jaanodarbojas ar seksu, ja to var veerot televiizijaa..?! :/
Loti neizdevies salidzinaajums
, 2011-04-15 14:03, pirms 13 gadiem
jeers rakstīja: Kamdeelj jaanodarbojas ar seksu, ja to var veerot televiizijaa..?! :/
šitas Tev labi izdevās!
, 2011-04-15 14:19, pirms 13 gadiem
flipsider rakstīja: Loti neizdevies salidzinaajums
Uz stulbu jautaajumu, veel stulbaaks pretjautaajums - kas gan tur nav saprotams..
8

Blogs: Brieža triumfs klātienē

1. aprīlī biju viens no apmēram 1500 latviešiem, kurš klātienē Dortmundē izbaudīja Maira Brieža triumfa brīdi. Lūk neliels ieskats tajā, ko redzēju un kā to izbaudīju.
Tieši pēc mēneša hokeja līdzjutēji jau sāks krāmēt somas, lai dotos uz lielo hokeju Helsinkos.
Foto: 
Gunārs Klēģers
8

Vēl var pieteikties braucieniem uz PČ hokejā

Tieši pēc mēneša uzticīgākie hokeja līdzjutēji sāks krāmēt somas, lai gatavotos ceļam uz Helsinkiem, kur šā gada pasaules čempionātā Latvijas hokeja valstsvienība tiksies ar Krievijas, ASV, Austrijas, Slovākijas, Vācijas Francijas un Somijas izlasēm. Vēl dažas vietas palikušas arī organizēto grupu braucienos.
Hokeja faniem, kuri dosies uz PČ Helsinkos, šoreiz nebūs ļoti lielu tēriiņu par hokeja biļetēm.
Foto: Gunārs Klēģers
4

Biļešu cenas uz hokeja PČ Helsinkos - no 19 eiro!

Jau no pirmdienas, 4. februāra sāksies atsevišķu biļešu uz Pasaules čempionāta hokeja spēlēm pārdošana. Cenas uz Latvijas izlases spēlēm – 19 eiro 2. kategorija un 39 eiro 1. kategorija. Protams, dārgākas ir biļetes uz spēlēm Krievija – Latvija un Latvija – Somija.