Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:557, Did:0, useCase: 3

SAP Arēna gaida letiņus

SAP Arēna gaida letiņus
SAP Arēna, kur 2010. gada maijā notiks Pasaules čempionāts hokejā.
Foto: Ludmila Glazunova, www.hokejs2010.lv

SAP Arēna, kur 2010. gada maijā pasaules čempionātā spēlēs Latvijas hokeja valstsvienība, atklāta 2005. gada 2. septembrī, un tā vēl joprojām ir lielākā multifunkcionālā halle Bādenes – Virtembergas federālajā zemē. Hallē notiek dažādi pasākumi – ne tikai hokeja spēles, bet visdažādākie festivāli un koncerti.

Patiešām, kā mēs paši pārliecinājāmies, pēc ilgiem gadiem Latvijas izlase spēlēs skaistā, sakoptā arēnā, kur nesmirdēs pēc svaigas krāsas, bet arī nekas neliecinās, ka steidzami nepieciešams kapitālais remonts. Tiesa gan, mazliet neapmierināti būs mūsu hokejisti, kuriem būs patāls ceļš ejams no ģērbtuvēm līdz arēnai. Taču vismaz dušas ar pretiniekiem Latvijas izlasei nebūs jādala. Te nu mazs dzēliens pērnā čempionāta rīkotājiem šveiciešiem, kas nespēja nodrošināt katrai izlasei savas dušas (mūsējie tās dalīja ar vāciešiem), un arī pašas ģērbtuves ir OK. Varbūt arī pakurnēs žurnālisti, kuriem būs liegts skatīties maču pēdējās minūtes, jo arēna no MIX zonas nav pārredzama. Bet faniem sūdzēties jau nebūs par ko – arēna tiešām feina.

SAP Arēna ir mājvieta vairākkārtējiem Vācijas Hokeja līgas kausa ieguvējiem "Manheimas Ērgļiem" ("Adler Mannheim"). "Manheimas Ērgļiem" ir daudz atbalstītāju, par spīti tam, ka Vācijā hokejs nebūt nav vispopulārākais sporta veids. Proti, vidēji uz "ērgļu" spēli pulcējas ap 12 000 skatītāju. Jāteic, ka SAP Arēnā mājas spēles aizvada handbola komanda "Reinas – Nekāras Lauvas" ("Rhein-Neckar- Löwen").

Taču, kā uzsver SAP Arēna vadība, arēna ir piemērota ne tikai hokeja un handbola spēlēm, bet arī dažādiem liela mēroga pasākumiem. Piemēram, pēdējos trīs gados SAP Arēnā koncertus snieguši tādas megazvaigznes kā Eltons Džons, Brūss Springstīns, P!nk, "Kiss", "Depeche Mode", "Coldplay", Tīna Tērnere, Džastins Timberleiks u.c. Pateicoties SAP Arēnai, Manheima ir iekļauta zvaigžņu tūru kalendāros.

SAP Arēna ir kas vairāk nekā tikai arēna sporta spēlēm un koncertiem, bet arī lieliska vieta dažādiem biznesa kongresiem, konferencēm un izstādēm.

SAP Arēna skaitļos un faktos

Platība – 403 000 kvadrātmetri.

SAP Arēnā – multifunkcionālā arēna, divi treniņu laukumi (vienā no tiem čempionāta laikā tiks izvietots mediju centrs), administrācijas ēka, fanu veikals, biļešu kases un restorāns.

Ietilpība – hokeja spēles – 13 600 skatītāji (jārēķinās gan, ka tik daudz biļešu pārdošanā nebūs, daļu no skatītāju vietām "noēdīs" delegācijas, žurnālisti utt., tā kā reāli čempionāta laikā vairāk kā 10 000 biļešu tirdzniecībā neparādīsies);

handbola spēles – 13 200 skatītāji;

koncerti – 15 000 skatītāji.