Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2477, Did:0, useCase: 3

Autors: Ēriks Strauss

Bertāns streiko. Uz koferiem...

Bertāns streiko. Uz koferiem...
Jau otro reizi šajā sezonā jāsaka: iespējams, Dairis Bertāns pēdējo spēli Bilbao sastāvā jau aizvadījis.
Foto: ''Bilbao Basket''

Aizvadītās nedēļas nogalē Bilbao basketbola komanda, kurā šosezon pierakstīts Dairis Bertāns, aizvadīja, iespējams, pēdējo spēli šajā sezonā. Savā laukumā tika zaudēts Madrides "Real", bet pēc kalendāra nākamais mačs ir jau šīs nedēļas nogalē viesos ar vēl vienu Spānijas basketbola milzi "Barcelona". Visticamāk, ka tā nenotiks, jo visi Bilbao basketbolisti kopš pirmdienas oficiāli streiko.

Šī nav pirmā reize, kad Bilbao komandā izsaka savu nostāju pret kluba vadību, kura nu jau divus mēnešus ir iemācījusies Eināra Repšes spārnoto "kā var nesolīt". Kad spēlētāji janvārī pirmo reizi brīdināja par sekām un piedraudēja pamest komandu, brīdī, kad Dairis Bertāns teju jau bija pārcēlies Belgradu, uzradās finansējums un tika dzēsta neliela daļa iekrāto parādu. Alga saņemta, kādu laiku starp spēlētājiem un vadību valdīja miers un saticība, taču pavisam neilgu laiku bija šis pamiers.
- Toreiz janvārī jau biju sakravājis mantiņas un biju gatavs doties prom, taču uzradās komandas ģenerālmenedžeris un pateica, ka sponsors ir atrasts un nauda arī. Saņēmu algu par vienu mēnesi un tas arī viss līdz pat šai dienai. Šobrīd sanāk tā, ka naudu esmu saņēmis tikai par trīs mēnešiem. Par šo gadu vēl nekas nav saņemts un es tāds neesmu vienīgais. Mums tika solīts, ka ir pieteicies nopietns sponsors, kāda medicīnas firma, kura gatava slēgt līgumu uz četriem gadiem. Bet, kad tuvojās brīdis, lai parakstītu oficiālus dokumentus, sameklētais sponsors pēkšņi pārdomāja un komanda atkal ir uz sēkļa un nav redzams, ka kaut kas varētu mainīties, - situāciju Bilbao basketbola komandā atklāj Dairis Bertāns.
- Pastāsti, ko nozīmē streiks Spānijas basketbola līgā?
- Pirms spēles ar Madrides "Real" brīdinājām kluba vadību, ka oficiāli pieteiksim streiku. Tas nozīmē sekojošo. Pirmdien streika pieteikums tika iesniegts līgas vadībai un mūsu pieteiktais streiks spēkā stāsies pēc sešām dienām. Proti, sestdien. Streika pieteikšana ir nepieciešama tāpēc, lai mūs nevarētu sodīt par to, ka neejam uz treniņiem, ka atteiksimies spēlēt. Kamēr streiks oficiāli nav stājies spēkā, mēs turpinām trenēties, jo var notikt visādi pasaules brīnumi un līdz sestdienai pēkšņi uzrodas nauda un tiek dzēstu visi parādi. Ticības šādam brīnumam ir maz, taču, ja nu tomēr uzrodas nauda, mums svētdien būs jāspēlē pret "Barcelona". Līdz ar to mums sevi ir jāuztur vajadzīgajā kondīcijā un to arī darām. Vēl oficiāls streika pieteikums nepieciešams tāpēc, lai turnīra tabulā neierakstītu 0:20. Tagad, ja nedosimies uz Barselonu, šī spēle tiks atcelta ar domu, ka kaut kad kādreiz tā tiks izspēlēta.
Tiktāl viss ir skaidrs, taču, ko darīt spēlētājam, ja līdz sestdienai nav nekādu pozitīvo pārmaiņu? Spēlētāju pāreju laiks sen kā beidzies un šobrīd ir ļoti grūti atrast kādu nacionālo čempionātu, kuros vēl ir iespējami papildus pieteikumi.
- Pārejas laiks starp Spānijas komandām beidzās jau 30. janvārī. Pārejas uz citu valstu komandām beidzās februāra pēdējā dienā. Visi šie termiņi sen ir pagājuši un iespēju kur dēties nav nemaz tik daudz. Nav daudz, taču šur tur durvis vēl ir atvērtas. It kā man vajadzētu uztraukties par atlikušo sezonas daļu, taču iekšēji esmu mierīgs. Es zinu, ka par mani ir interese no dažiem klubiem, no Itālijas klubiem, arī no augstākās līgas komandām. Dažs variants ir pat ļoti pievilcīgs, taču man šobrīd ir jātiek skaidrībā ar izvēli. Pastāv divi varianti. Tā kā līdz sezonas beigām ir atlikuši pāris mēneši, tad, lai būtu spēļu prakse, varētu piekrist līgumam līdz sezonas beigām un īpaši nepievērst vērību komandas vietai attiecīgajā čempionātā. Otrs variants - ja ir piedāvājums no nopietnas komandas, piemēram, no Eirolīgas kluba, ja viņi mani komandā redz arī nākamsezon, tad šāds variants ir pavisam pievilcīgs. Šobrīd nav vērts iedziļināties kas tā par komandu, taču desmit baļļu sistēmā es vienai no izvēlēm lieku 8.
Atgriežoties pie iepriekšējās Spānijas čempionāta spēles, kurā Bilbao zaudēja "Real", bet Dairis atzīmējās ar 19 gūtajiem punktiem, vai neesot bijuši netieši mājieni no karaliskā kluba par iespēju pievienoties viņiem. Ne šajā sezonā, bet nākamajā.
- Kaut kādas nenopietnas runas esmu dzirdējis, taču nekā konkrēta. Būtu jau karaliski nokļūt šādā komandā, taču paskatāmies, kādi tur ir spēlētāji. Uz manu vietu ir viens ļoti spēcīgs konkurents - Kerols. Tiesa, viņš gan šobrīd ir savainots, taču man ar viņu vajadzētu konkurēt par vietu sastāvā. Kerols Madridē paliek vēl uz vienu sezonu... Katrā ziņā, būtu ļoti interesanti ar šādu spēlētāju pacīnīties par vietu sastāvā.


, 2014-03-25 18:27, pirms 10 gadiem
Vefa miskates durvis vienmēr ir vaļā
, 2014-03-25 18:58, pirms 10 gadiem
Pārejas laiks starp Spānijas komandām beidzās jau 30. aprīlī. Pārejas uz citu valstu komandām beidzās februāra pēdējā dienā. Visi šie termiņi sen ir pagājuši

Kaut kas neliimeejas kopaa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...
Nez kādā valodā norādījumus spēlētājiem dod Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols?

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64
8

... latviešu Ābols, zviedru Ābols utt...

Šodien Rīgas „Dinamo” oficiālajā Youtube kontā ievietots video, kur Artis Ābols demonstrē savas valodas zināšanas, kas reizē palīdz labāk saviem spēlētājiem uztvert, treneraprāt, sakāmo.
Valdis Valters ir bijis klāt visur - arī "Skonto" un VEF dibināšanā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
17

Kas kopīgs VEF un “Skonto”?

Pēc trīs gadu dominances no Latvijas Basketbola līgas troņa gāzts Rīgas VEF. Tomēr šāds iznākums brieda jau labu laiku, redzot visas dīvainās un negatīvās darbības, kas šosezon skārušas klubu. Gribot negribot, bet diemžēl nākas vilkt vairākas paralēles ar citu Rīgas klubu, nu jau nelaiķi – Rīgas „Skonto”. Negribētos, lai VEF piemeklētu līdzīgs liktenis kā “Skonto”, taču vairākas līdzības liek domāt, ka var notikt līdzīgi.