Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2477, Did:0, useCase: 3

Autors: Ēriks Strauss

“Dinamo” sprukās

“Dinamo” sprukās
Sestdien arēnā dziedās Mirjē Matjē, bet kur sestdien spēlēs "Dinamo"?
foto: de.wikipedia.org

Šovakar Rīgas “Dinamo” piebeigs Krievijas atklātā hokeja čempionāta kārtējo regulāro sezonu. Spēlei pret Doņeckas “Donbass” it kā ir viena pievienotā vērtība – kurā laukumā sāksies “play off”, taču papētot notikumus ārpus hokeja laukuma, “Dinamo” nemaz nav izdevīgi uzsākt sēriju savā laukumā.

Jau aizvadītajā spēļu kārtā noskaidrojās, ka izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā viens pāris būs “Dinamo” un Doņeckas “Donbass”. Šodien, kad vēl nav zināms, kurā laukumā tiks uzsākta “play off” sērija starp šīm komandām, “Dinamo” ir nonākusi neapskaužamā situācijā. Situācijā, kurā tiek lādēts no abām ierakumu pusēm gan tiešā, gan netiešā nozīmē. Ja sēriju būs jāsāk Rīgā vai Doņeckā, Skanstes ielas priekšniekiem abos gadījumos būs jāuzsilda samovars un jāizdzer daudz tējas, lai saprastu, kā rīkoties.
Pieņemot, ka “Dinamo” ieņems ceturto vietu, kluba vadībai nāksies sadoties rindā un doties meklējumos – kur aizvadīt pirmās divas spēles. Kalendārā ir ierakstīts, ka pirmie divi mači notiek 7. un 8. martā. Ar pirmo spēli it kā nevajadzētu būt problēmām, jo arēnā šis vakars ir brīvs. Ja vien nākamajā dienā paredzētajam Mirjē Matjē koncertam skatuves iekārtošana nav ieplānota tieši piektdienas vakarā. Šī būtu vismazākā problēma, jo dēļus uz ledus laukuma var savest arī nakts melnumā, bet Matjē koncerts sestdien sākas tikai plkst. 19. Pamanījāt, ka Matjē koncerts ir sestdien, 8. martā. Dienā, kad jāaizvada Gagarina kausa izcīņas otrā spēle. Kaut kad nesen bija līdzīgs gadījums ar Meladzi, kurš piekrita pārcelt sava koncerta laiku par pāris stundām, taču tas bija Meladze. Pieņemsim, ka arī Matjē būs tik saprotoša un būs ar mieru līdzīgam risinājumam, taču tad viņai sava uzstāšanās ir jāpārceļ vismaz uz pulkstens 21. Ar piebildi, ja “Dinamo” un “Donbass” sasit saujā un otro spēli sāk, piemēram, kādos plkst. 12. Izklausās neticami... Arī svētdien (9. marts) arēnu ir rezervējuši mākslinieki, nevis hokejisti. Atkal nekā... Kādi secinājumi? “Dinamo” nemaz nevar pirmās divas spēles aizvadīt savā laukumā! Savādāk pasakot - “Dinamo” šovakar nav izdevīgi uzvarēt pamatlaikā!
Ja “Dinamo” šovakar neuzvar pamatlaikā, tad sērijas sākums tiek pārcelts uz Doņecku, bet, visiem taču ir zināms, kas šodien notiek Ukrainā. Tikai “Donbass” vadība ir pateikusi, ka ir gatava visas “play off” spēles aizvadīt Doņeckā, nevis kaut kur citur, vai pat pretinieku laukumā. Toties KHL līgas vadība vēl nav paudusi savu viedokli par spēlēšanu Doņeckā. Tātad – vismaz šobrīd nav garantiju, ka Doņeckā tik tiešām viss ir droši un nav draudu cilvēku dzīvībām. Ir tikai informācija no citiem sporta laukumiem. Piemēram, Ukrainu jau ir pametuši vairāk kā divdesmit basketbola leģionāri. Kijevas “Budivelnik” ārzemnieki savus radiniekus arī aizsūtījuši uz mājām...
“Donbass” Doņeckā nav bijis kopš 25. februāra, kad šajā reģionā vēl neoda pēc šaujampulvera. Ja šodien “Donbass” paliks ceturtajā vietā, tas nozīmē, ka teorētiski jau šovakar viņi plāno atgriezties Doņeckā, bet, ir zināms, ka komandā ir vairāk nekā desmit leģionāru no Rietumu pasaules. Palasiet pāris rindas augstāks un piefiksējiet, cik basketbolistu jau ir pametuši Ukrainu. Pieļauju, ka “Donbass” hokejisti neskatās Krievijas propagandas TV, bet informāciju par notikumiem Ukrainā iegūst ticamos plašsaziņas līdzekļos.
Starp citu, arī Rīgas “Dinamo” ir prāvs pulciņš leģionāru, kuri ir informēti par situāciju reģionā, uz kuru viņiem tuvākajās dienās būs (varbūt) jālido.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-04 14:19, pirms 10 gadiem
Vai dziedātājai vārds tiešām ir Mirjē? Kādreiz bija Mireija (franciski raksta Mireille). Bet zinot, kādi vienmēr Sportacentrā kari par zviedru un norvēģu sportistu vārdiem un uzvārdiem, es ne par ko nebrīnos.
Slēpts komentārs: ..............
, 2014-03-04 14:29, pirms 10 gadiem
protams - lai spēlē Liepājā! Kāda vaina? Liepājniekiem arī prieciņš. Es, kā rīdzinieks, tikai PAR !
Džeki, nedrīkst "atdot" spēles! Tas karmiski vienmēr atspēlējas!
, 2014-03-04 15:29, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: Ērik Dinamo vel ir jaizcīna savas laukuma priekšrocības.. šo rakstu varēji likt ap 21:30 šovakar.. pagaidām tam nav jēga nekāda!
raksts jau ir par to, ka Dinamo nav izdevigi shovakar uzvareet - var pat speeli laikam neskatiities
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-04 18:18, pirms 10 gadiem
sodien padosies lai var saakt izbraukumaa. Vai tad Dinamo nenopirka areenu?
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...
Nez kādā valodā norādījumus spēlētājiem dod Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols?

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64
8

... latviešu Ābols, zviedru Ābols utt...

Šodien Rīgas „Dinamo” oficiālajā Youtube kontā ievietots video, kur Artis Ābols demonstrē savas valodas zināšanas, kas reizē palīdz labāk saviem spēlētājiem uztvert, treneraprāt, sakāmo.
Valdis Valters ir bijis klāt visur - arī "Skonto" un VEF dibināšanā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
17

Kas kopīgs VEF un “Skonto”?

Pēc trīs gadu dominances no Latvijas Basketbola līgas troņa gāzts Rīgas VEF. Tomēr šāds iznākums brieda jau labu laiku, redzot visas dīvainās un negatīvās darbības, kas šosezon skārušas klubu. Gribot negribot, bet diemžēl nākas vilkt vairākas paralēles ar citu Rīgas klubu, nu jau nelaiķi – Rīgas „Skonto”. Negribētos, lai VEF piemeklētu līdzīgs liktenis kā “Skonto”, taču vairākas līdzības liek domāt, ka var notikt līdzīgi.