Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

30. marts

30. marts
Kenenisa Bekele

2013 „Barcelona” futbola kluba argentīniešu uzbrucējs Lionels Mesi spēlē pret Vigo „Celta” gūst otros vārtus savas komandas labā, kļūstot par pirmo Spānijas čempionāta spēlētāju, kurš pie panākuma ticis 19 mačos pēc kārtas. Līdz ar to Mesi arī kā pirmais spējis gūt vārtus spēlēs pret visām Spānijas čempionāta komandām pēc kārtas.
2008 Edinburgā notikušajā pasaules čempionātā vieglatlētikas krosā kungu konkurencē pirmais finišē etiopietis Kenenisa Bekele, kļūstot par pirmo un vienīgo skrējēju, kam izdevies šajās sacensībās uzvarēt garajā distancē sešas reizes.
1989 Sergejs Prjahins kļūst par pirmo bijušās PSRS izlases hokejistu, kurš aizvadījis spēli NHL. Tas notiek „Flames” mačā pret Vinipegas „Jets” (4:1). Bijušais "Kriļja Sovetov" kapteinis laukumā pavadīja 14 minūtes. Pēc PSRS čempionāta beigām Prjahinam padomju vara atļāva pievienoties "Flames". Laikā, kad Vjačeslavs Fetisovs izcīnīja nervu kauju ar CSKA vadību, lai tiktu pie iespējas spēlēt NHL, "Kriļja Sovetov" kluba uzbrucējs Prjahins, kurš gadu iepriekš pat palika ārpus izlases, kas Kalgari izcīnīja olimpisko zeltu, sastāva, negaidīti kļuva par pirmo padomju hokejistu, kam atļāva uzvilkt NHL kluba kreklu. Prjahinu 1988. gada draftā aizrunāja „Flames”. Pārrunas starp „Flames” prezidentu un ģenerālmenedžeri Klifu Flečeru un PSRS Hokeja federāciju sākās 1. februārī, kad padomju puse informēja "Flames" par līguma iespējamību. Prjahinam saskaņā ar līgumu bija jāsaņem 125 000 USD un 150 000 USD prēmijā, taču šo summu izmaksāja PSRS Hokeja federācijai. Galvenokārt nauda, kā arī iespēja parādīt, ka viņu vadošie spēlētāji var konkurēt par vietām labākajā hokeja līgā, ir iemesls, kāpēc padomju puse ieinteresējusies par savu hokejistu iespēju spēlēt NHL. Prjahins tosezon aizvadīja divus regulārā čempionāta mačus un vienu "play-off" cīņu. Kalgari "Flames" izslēgšanas turnīra finālā pieveica Monreālas "Canadiens" un izcīnīja Stenlija kausu, taču uz tā nebija tiesību iegravēt Prjahina vārdu. Tiesa, pie Stenlija kausa ieguvēja gredzena viņš tomēr tika. Prjahins vēl divas nākamās sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, ceļojot starp "Flames" un tās fārmklubu IHL. Vēlāk Sergejs atgriezās Eiropā, kur spēlēja Šveicē, Somijā.
1980 Brazīliešu F-1 pilots Nelsons Pikē ASV "Grand prix" izcīna pirmo no savām 23 uzvarām pasaules čempionāta posmos. Pikē ar savu „Brabham-Ford” uzvar kvalifikācijā, bet sacīkstē tuvāko sekotāju Rikardo Patrēzi („Arrows-Ford”) apsteidza gandrīz par 50 sekundēm. Tosezon brazīlietis uzvarēs vēl divos posmos un čempionātu noslēgs otrajā vietā, taču vēlāk izcīnīs trīs pasaules čempiona titulus (1981, 1983, 1987).
1895 Oksfordas un Kembridžas studentu airēšanas sacīkstes kļūst par pirmo britu sporta pasākumu, kas tiek filmēts.