Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

22. maijs

22. maijs
Mia Hamma

2003 Anika Sērenstama Fortvortā (Teksasa) kļūst par pirmo sievieti 58 gadu laikā, kura spēlē vīriešu "PGA Tour" sacīkstēs. Pirms viņas to 1945. gadā Losandželosas atklātajā čempionātā paveica Beibe Zahariasa. Pirms turnīra Vidžajs Sings paziņoja, ka izstāsies, ja tiks ielozēts vienā pārī ar dāmu, taču viņam paveicās... Sērenstama vīriem tomēr nebija konkurente.
2001 Slavenākā sporta mārketinga kompānija "International Sports and Leisure", ko izveidoja bijušais „Adidas” šefs Horsts Daslers, bankrotē. FIFA, kas ISL pārdevusi 2002. un 2006. gada Pasaules kausa televīzijas un mārketinga tiesības, zaudē 45 miljonus USD. Tostarp, kā liecina tiesvedības dokumenti, divas FIFA augstas amatpersonas (bijušais prezidents Žoao Avelanžs un Rikardu Teišeira) no ISL laika posmā no 1992. līdz 2000. gadam kukuļos saņēmušas 41 miljonu Šveices franku. Tikai trīs miljonus tiesu izpildītājiem izdevās atgūt.
1999 Mia Hamma gūst savus 108. vārtus ASV izlases sastāvā, kļūstot par visu laiku labāko vārtu guvēju sieviešu futbola vēsturē valstsvienību mačos. Tas notiek ASV un Brazīlijas izlašu spēlē „Citrus Bowl” arēnā Orlando. Amerikānietes uzvarēja ar 3:0. Hamma par vienu precīzu sitienu laboja itālietes Elizabetes Vinjoto sasniegumu. 27 gadus vecā Hamma ar savu rezultātu būtu arī vīriešu valstsvienību vārtu guvēju ranga pirmajā ailītē. Pat leģendārajam Pelem (77 vārti) līdz viņai bija tālu. Hamma 2004. gadā karjeru noslēdza ar 158 gūtiem vārtiem, bet viņu ranga pirmajā ailē apsteigusi komandas biedrene Ebija Vambaha, kurai jau ir 165 vārtu guvumi, un karjera turpinās.
1988 Krētas salā notikušajās vieglatlētikas sacensībās VDR sportists Ulfs Timmermanis labo pasaules rekordu lodes grūšanā (23,06 m). Šis rezultāts ranga pirmajā vietā noturēsies divus gadus, kad to par sešiem centimetriem pārspēs amerikānis Rendijs Bārnss.
1987 Ar Jaunzēlandes un Itālijas spēli startē pirmā Starptautiskās Regbija padomes rīkotā Pasaules kausa izcīņa. Turnīrs notiek Jaunzēlandē un Austrālijā, un tajā spēlē 16 izlases (vēlāk komandu skaits tika palielināts līdz 20). Ievadcīņā Jaunzēlande itāliešus sakauj ar 70:6 un sāk bruģēt ceļu pretī titulam.