Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

14. marts

14. marts
Deivids Bekhems

2010 Deivida Bekhema sapnis par piedalīšanos 2010. gada Pasaules kausa izcīņā futbolā Anglijas izlases sastāvā ir izsapņots. „Milan” un „Chievo” kluba spēlē viņš sarāva kreisās kājas Ahilleja cīpslu, ko pēc operācijas bija spiests ārstēt piecus mēnešus. Uz Pasaules kausa izcīņu Bekhems gan devās, bet jau trenera statusā – viņa uzdevums bija saiknes veidošana starp spēlētājiem un treneru štābu. Visi Bekhema, kurš izlases rindās spēlējis trīs Pasaules kausa izcīņas turnīros, mēģinājumi atgriezties Anglijas komandā pēc šī savainojuma beidzās nesekmīgi.
1993 Slavenais franču F1 pilots Alēns Prosts izcīna uzvaru pasaules čempionāta ievadposmā DĀR GP un uzstāda rekordu – kopš viņa pirmās uzvaras šajā posmā bija pagājuši tieši 11 gadi. 1993. gadā Prosts, pārstāvot „Williams” komandu, ceturto reizi kļuva par pasaules čempionu un atvadījās no lielā autosporta.
1989 Eiropas Kausu ieguvēju kausa izcīņas finālspēlē basketbolā vīriešiem Madrides "Real" papildlaikā ar 117:113 pieveic Kazertas "Snaidero". Madridiešiem Dražens Petrovičs gūst 62, Kazertas klubam Oskars Šmits - 44 punktus.
1980 Varšavā katastrofu piedzīvo poļu lidmašīna, un bojā iet visi 87 tajā atradušies cilvēki, viņu vidū 22 ASV amatieru boksa izlases dalībnieki (sportisti, treneri un apkalpojošais personāls). Amerikāņi devās uz Vaešavu, lai piedalītos pārbaudes mačā ar poļu bokseriem, gatavojoties Maskavas olimpiskajām spēlēm, kuras vēlāk ASV un tās sabiedrotie, protestējot pret PSRS invāziju Afganistānā, boikotēja. Trenera Tima Džeksona vadītā ASV komanda 1976. gada olimpiskajās spēlēs izcīnīja piecas zelta medaļas. Uz Poliju vajadzēja lidot arī slavenā Džo Freizera dēlam Mārvisam, taču Freizeram senioram bija paniskas bailes no lidošanas, un viņš pierunāja savu atvasi atteikties no došanās uz Poliju, tādējādi glābdams viņa dzīvību...
1978 Otavā pasaules čempionātā daiļslidošanā pāru slidojumos savu desmito augstākā kaluma godalgu izcīna krieviete Irina Rodņina, kura tādējādi atkārto Ūlriha Salhova un Sonjas Henijas rekordu.
1963 Gajs Rodžerss no Sanfrancisko "Warriors" atkārto NBA rekordu (kas kopš 1959. gada piederēja Bobam Kauzijam no Bostonas „Celtics”), vienā spēlē izdarot 28 rezultatīvas piespēles. Šobrīd NBA rekords ir 30 rezultatīvas piespēles, un tas pieder Orlando „Magic” basketbolistam Skotam Skailzam.
1962 Gordijs Hovs kļūst par otro NHL hokejistu, kurš guvis 500 vārtus. Detroitas „Red Wings” uzbrukuma līderis savu vārtu guvumu ciparu noapaļo spēlē pret Ņujorkas „Rangers”. Hovam šī bija 1045. spēle NHL. Kā pirmais līdz 500 vārtiem 1957./58. gada sezonā aizkļuva Moriss Rišārs. Viņam pietika ar 863 mačiem. Vēlāk Veins Greckis līdz pussimtam vārtu nokļūs 575 spēlēs.