Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

8. aprīlis

8. aprīlis
Taigers Vuds

2001 Taigers Vuds kļūst par pirmo un pagaidām vienīgo tenisistu, kurš gada laikā uzvarējis visos četros ”Major” turnīros. Pilnu komplektu trofeju 294 dienās Vuds iegūst pēc uzvaras „Masters” turnīrā. Iepriekšējā gada jūnijā viņš uzvarēja „US Open”, jūlijā sekoja triumfs „British Open”, bet augustā – ASV notiekošajā PGA rīkotajā turnīrā.
1997 Sidnijs Krosbijs no Pitsburgas „Penguins” NHL čempionātu noslēdz ar 120 sakrātiem rezultativitātes punktiem, kas ir labākais rādītājs sezonā, un 19 gadu vecumā kļūst par jaunāko hokejistu, kurš ticis pie Ārta Rosa balvas. Veinam Greckim, kad viņš 1981. gadā sakrāja 164 punktus un tika pie savas pirmās Rosa balvas, bija 20 gadi un trīs mēneši.
1992 Tumšādainais amerikāņu tenisists Artūrs Ešs atklāj, ka ir inficēts ar HIV vīrusu. Kāds no Eša draugiem, kurš strādāja laikrakstā „USA Today”, no bijušā tenisista uzzināja par viņa slimību un palūdza, vai pieckārtējais „Grand Slam” turnīru uzvarētājs vienspēlēs to ir gatavs atzīt arī publiski. Ešs pacentās apsteigt laikrakstu ar paziņojumu par savu slimību un sirdījās par to, ka „USA Today” piespieda viņu atzīties, taču tajā pašā laikā paziņoja, ka bijis ļoti noguris no melošanas par savu veselību. Vēlāk Ešs nodibināja Artūra Eša fondu cīņai pret AIDS. Ešs mira 1993. gadā no AIDS izraisītās pneimonijas.
1980 Ņujorkas "Islanders" NHL kluba hokejists Braiens Trotjē atkārto NHL rekordu, vienā spēlē gūstot divus vārtus mazākumā un uzstāda jaunu līgas sasniegumu, to paveicot vienā periodā. Tas notiek „Islanders” spēlē pret Losandželosas „Kings” (8:1). Vēlāk vēl pieciem NHL hokejistiem ar Jari Kurri priekšgalā izdosies gūt divus vārtus mazākumā vienā periodā.
1969 Pirmā MLB spēle tiek aizvadīta ārpus ASV robežām. Tas notiek Monreālā (Kanāda), kur vietējā „Expos” ar 11:10 pieveic Ņujorkas "Mets".
1928 44 gadus vecais Ņujorkas "Rangers" NHL kluba treneris un ģenerālmenedžeris Lesters Patriks Stenlija kausa izcīņas mačā pret Monreālas "Maroons" stājas savainotā vārtsarga vietā. Tas notiek „play-off” finālspēlē pret Monreālas „Maroons”. Otrajā periodā pēc ripas trieciena acs savainojumu guva „Rangers” pamatvārtsargs Lorns Šabo. Tolaik klubiem nebija rezerves vārtsargu, un pretinieku komandas trenerim bija jāprasa atļauja aizstāt vārtu vīru. „Maroons” priekšstāvis Edija Žerārs noraidīja Otavas „Senators” pamatvārtsarga Aleka Konela kandidatūru, atteica ņujorkiešiem arī zemākajā līgā spēlējošā Hjū Makkormika kandidatūru. Tad tālaika Pitsburgas „Pirates” galvenais treneris Odijs Klegorns ieteica Patrikam pašam stāties būrī, ko 44 gadus trīs mēnešus un deviņas dienas vecais hokejists arī darīja. Patriks vēl paspēja saviem aizbilstamajiem palūgt novirzīt spēli vairāk uz laukuma centru, lai viņam nav pārāk daudz darba, un tomēr „Maroons” hokejisti 19 metienus izdarīja, ar 18 no tiem Patriks tika galā, palīdzot „Rangers” papildlaikā uzvarēt ar 2:1. Uz nākamajām trim spēlēm līga atļāva „Rangers” izmantot Ņujorkas „Americans” vārtsargu Džo Milleru, un „Rangers” izcīnīja Stenlija kausu, bet Patriks joprojām ir vecākais vārtsargs, kurš spēlējis Stenlija kausa finālā.
1896 Pirmajās mūsdienu olimpiskajās spēlēs notiek sacensības riteņbraukšanā 100 km distancē. Sportistiem jāveic 300 apļus trekā. Tiek dots kopējais starts, un daudzi riteņbraucēji burzmā krīt. Vadošie grieķu un francūžu sportisti izmanto personīgos sargus no komandas biedru vidus, un viņiem izdodas izvairīties no nepatikšanām. Kad lielākā uzvarētājgribētāju daļa saprot, ka viņiem nav nekādu izredžu uz čempiona vainagu, viņi izstājas, un tarsē paliek tikai divi – vietējais favorīts Georgs Koletis un francūzis Leons Flamēns. Kad grieķim rodas problēmas ar divriteni, Flamēns viņu pagaida. Pat kritiens netālu no finiša neliedz viņam mājinieku apsteigt par 11 apļiem. Flamēns gāja bojā Pirmā Pasaules kara laikā, kad, lecot no lidmašīnas, neatvērās viņa izpletnis.

     [+] [-]

, 2014-04-09 20:19, pirms 10 gadiem
Taigers Vuds tenisists ? Laikam būšu ko palaidis garām ....