Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

4. maijs

4. maijs
Nadja Komaneči

1993 NHL piespriež rekordlielu – 21 spēļu – diskvalifikāciju Vašingtonas „Capitals” hokejistam Deilam Hanteram par rupju Sanhosē „Sharks” hokejista Pjēra Tārdžona grūdienu apmalē 28. aprīļa „play-off” mačā.
1975 13 gadus vecā rumāniete Nadja Komaneči Skīnā (Norvēģija) kļūst par Eiropas čempioni vingrošanā. Komaneči uzvar gan daudzcīņā, gan visās atsevišķajās disciplīnās, izņemot brīvās kustības, kur triumfē Nellija Kima no PSRS.
1966 Moriss Rišārs gūst savus vienīgos vārtus karjerā Stenlija kausa izcīņas spēļu papildlaikā, taču tas notiek īstajā brīdī. „Play-off” finālsērijas sestā mača starp Monreālas „Canadiens” un Detroitas „Red Wings” papildlaika trešajā minūtē viņš pārspēj detroitiešu vārtu vīru Rožē Krozjē, „Canadiens” uzvar ar 3:2 un pabeidz sēriju savā labā 4:2, septīto reizi 11 gadu laikā izcīnot hokeja galveno balvu. Divos pirmajos mačos Monreālā „Red Wings” uzvarēja, taču Detroitā „Canadiens” atbildēja ar to pašu. Piektajā cīņā savā laukumā „Canadiens” bija pārāka ar 5:1 (mājinieku vienīgā uzvara šajā sērijā). Un tad pienāca Rišāra brīdis.
1949 Aviokatastrofā bojā iet savulaik slavenā Itālijas futbola komanda "Torino". Kluba 18 spēlētāji (viņu vidū 10 Itālijas valstsvienības futbolisti) gāja bojā, lidmašīnai nogāžoties pie Supergas kalna netālu no Turīnas. Pagājušā gadsimta 40. gados "Torino" kluba (un nevis "Juventus"!) spēlētāji gandrīz pilnā sastāvā pārstāvēja Itālijas valstsvienību. No 1942. līdz 1949. gadam "Torino" izcīnīja piecus Itālijas čempionu titulus, un žurnālisti uzsvēra, ka ar turīniešiem vispār neesot iespējams cīnīties. Praktiski pie katra jaunā itālieša (protams, futbola līdzjutēja) mājas sienas bija izkārta fotogrāfija ar futbolistu, kuri grāva sāncenšus pat starptautiskajā līmenī, attēliem. Valentīno Macola, Džanluīdži Lentīni, Roberto Kravero, Džordžo Ferīni, Džimijs Merfoni un Frančesko Graziljāni - tieši šie spēlētāji bija tālaika Itālijas futbola paraugs. 1949. gada 4. maijā kopā ar saviem komandas biedriem viņi atgriezās no Portugāles pēc uzvaras pār Lisabonas "Benfica". Kopumā lidmašīnā atradās 31 cilvēks, 18 no viņiem futbolisti. Par spīti biezajai miglai, piloti veiksmīgi kontrolēja lidmašīnu, līdz brīdim, kad netālu no Turīnas iekļuva negaisā. Lidmašīna ar spārnu skāra baziliku un ietriecās Supergas kalna piekājē, un liktenis vienā mirklī noslaucīja no zemesvirsas leģendāro "Torino" komandu. "Torino" klubs tikai reizi pēc šīs traģēdijas kļuva par valsts čempionu.
1924 Parīzē atklāj VIII vasaras olimpiskās spēles. Olimpiādē piedalīsies 3089 sportisti no 44 valstīm, sadalot 126 medaļu komplektus 17 sporta veidos. Latviju šajā olimpiādē pārstāvēs 41 sportists, futbola komandu ieskaitot.