Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:540, Did:0, useCase: 3

Uz "SA+" jautājumiem atbild Askolds Uldriķis

Pavadot Veco gadu, steidzu nokārtot parādu "SA+" lasītājiem un atbildēt uz iekrātajiem jautājumiem.

sermulis, 2009-12-19 14:49, pirms 2 nedēļām
1.Kā vērtējat "Bayern" abus šīs sezonas atklājumus - Milleru un Badštuberu? Vai viņi tiks Vācijas izlases sastāvā PK izcīņai?
2. Vai, jūsuprāt, Joahims Lēvs iekļaus Torstenu Fringsu Vācijas izlases sastāvā spēlēm DĀR?
3. Anglijas valstsvienība pēdējā laikā spēlē ar 4-4-2 taktisko shēmu. Kurš uzbrucējs šajā shēmā vislabāk iederētos blakus Rūnijam(K.Kouls, Ouvens, Heskijs, Agbonlahors?) un vai Anglijai nevajag uz PK sagatavot 4-5-1, kas viņiem itin labi padevās, kvalifikācijas ciklā, jo pie 4-4-2 Džerardam ir jāspēlē kreisajā malā, kur viņš nav tik efektīvs, kā laukuma centrā?
4. Vai Luka Toni janvārī pametīs "Bayern"? Kādas ir Jūsu prognozes?

1. Jaunajiem futbolistiem regulāra spēlēšana tāda kluba kā "Bayern" pamatsastāvā ir pluss ceļā uz Vācijas izlasi. Domājot par gaidāmo PK, viņiem slikti ir tas, ka vēl nav paspējuši debitēt nacionālajā izlasē vismaz kādā no pārbaudes mačiem. Tomēr līdz PK vēl ir pusgads, un, manuprāt, Badštuberam ir labas izredzes aizbraukt uz Dienvidāfriku.
2. Fringsu varētu paņemt tuvākajā rezervē, taču, manuprāt, pamatsastāvā viņš nespēlēs.
3. Nosauktajā kvartetā šobrīd, manuprāt, reālākais pretendents izskatās Heskijs, taču nākamvasar viņš būs pavecs (32 gadi). Ovens nepatīk trenerim Kapello, bet K. Kouls un Agbonlahors nav tādas klases spēlētāji, lai viennozīmīgi izietu Anglijas izlases sākumsastāvā. Situācijā, kad komandā ir viens izteikts augstas klases uzbrucējs, pāriešana uz 4-5-1 izskatās loģiska. It īpaši, ja ir spēcīga pussargu līnija. Kapello ir izvēles iespēja, pat par spīti tam, ka 4-4-2 ir angļu klasika.
4. Noteikti pametīs.

sermulis, 2009-12-19 15:02, pirms 2 nedēļām
1. Kā vērtējat "Aston Villa" leģendas Gareta Berija pāreju uz "Manchester City"? Dzīšanās pēc naudas(atteica "Liverpool", jo "City" piedāvāja vairāk), vai arī jaunas sportiskās ambīcijas?
2. Vasarā par atraktīvo Ešliju Jangu nopietni interesējās tādi grandi, kā "Real", "Manchester United", "Chelsea" un "Liverpool". Pēc Jūsu domām, cik ilgi viņš vēl paliks "Aston Villa" sastāvā un cik reāla ir iespēja, ka viņš klubu pamet jau janvārī?
3. Kāds ir pašreizējais Alberto Paloši statuss? Vai šis jaunais brīnumbērns vēljoprojām pieder "AC Milan" un ir tikai izīrēts "Parma", vai arī ir tikai un vienīgi 'Parma" īpašums?
4. Kā vērtējat Leonardo eksperimentus ar Ignasio Abates iespēlēšanu aizsardzībā? Kurā pozīcijā(aizsardzībā vai vidējā līnijā) viņam ir vislabākās iespējas sasniegt futbola virsotnes?
5. Sezona Itālijā ir jau pusē. Kā vērtējat "AC Milan" centra aizsargu Tjāgo Silvu? Šī ir vinā pirmā sezona Eiropā un daudzi uzskata, ka kopā ar Nestu, viņi var kļūt par vienu no pasaulē labākajiem centra aizsargu pāriem.

1. Abi iemesli, jo šī pāreja Berijam nodrošina gan lielāku atalgojumu, gan lielākas ambīcijas, kuras "Man city" šosezon sāk apstiprināt ar rezultātiem.
2. Ešlijam Jangam noteikti gribas uzspēlēt augstāka līmeņa klubā un arī Čempionu līgā, taču "Aston Villa" šosezon premjerlīgā nespēlē tik slikti, lai "pa galvu, pa kaklu" mestos prom no šīs komandas. Nākamvasar Jangs varētu pamest "Aston Villa" - viss atkarīgs no viņa snieguma un no piedāvātās transfēra summas.
3. Viņš pieder abiem klubiem - "AC Milan" un "Parma" esot noslēgusi attiecīgu īpašuma līgumu.
4. Kamēr Oddo ārstēja traumu, Abate nebija slikts aizstājējs. Tomēr, manuprāt, viņš pilnvērtīgāk varētu apliecināt sevi kā pussargs.
5. Atklāti sakot, neesmu Tjago Silvas fans.

maris777, 2009-12-21 00:04, pirms 2 nedēļām
Indriksons ir nozadzis 200 000 bērnu naudas "Bērnu futbola attīstības centram" vai šo jautājumu šķetina arī Sporta Avīzes žurnālisti? Un vai tas tiks aprakstīts jaunākajā Sporta Avīzē? Tagad arī saprotams kāpēc Indriksons bija tik tolerants pret totalizatora skandālā iesaistītajiem, jo pats savas finansiālās problēmas tā risināja. Protams ja tā nav taisnība, tad gribētu redzēt uz faktiem balstītu atspēkojumu.

Zināmā mērā līdzdarbojos "Bērnu futbola attīstības centrā" un neesmu sajutis šādu zādzību. Bet ir cita problēma. Cik zinu, futbola cilvēki noslēdza neizdevīgu līgumu par OSC futbola halles īri - ja nemaldos, par 16 tūkstošiem latu mēnesī. Pirms dažiem gadiem, kad hallēs tika rīkotas izstādes un citi ienesīgi pasākumi, šķita, ka šādu summu izdosies viegli atpelnīt un bērni varēs trenēties par velti. Tagad iznāk, ka visa īres summa jānopelna no futbola, turklāt pārsvarā ziemas mēnešos, jo siltā laikā normālas komandas netrenējas zem jumta.

krimson, 2009-12-22 16:13, pirms nedēļas
1) Māris Verpakovskis gan Getafe, gan Celta (cik nu epizodiski viņš tur spēlēja) tika izmantots kā malējais pussargs, savukārt Ergotelis sastāvā viņš spēlē kā izteikts malējais uzbrucējs, nereti pildot arī tā paša malējā pussarga funkcijas. Vai nebūtu prātīgi viņu arī izlasē (pārbaudes spēlē, protams) pamēģināt šādā ampluā.
2) Šajā atlases ciklā Verpakovskis atdeva 5 rezultatīvas piespēles un guva 3 vārtus ( 3 vārti un 4 piespēles šajā gadā, + vēl aktīvi līdzdarbojās 2 vārtu gūšanā), šobrīd viņš no visiem izlases spēlētājiem spēlē visaugstākā līmeņa čempionātā un tur 10 spēlēs guvis 3 vārtus un piedalījies vēl vairāku vārtu gūšanā. Neapstrīdot Gorkša labākā spēlētāja titulu - vai mēs Verpakovska šīs sezonas sniegumu nenovērtējam par zemu un vai aptaujā viņam tomēr nevajadzēja būt augstākā vietā?

1) Drīzāk otrādi - būtu prātīgāk, ja klubos Māris spēlētu uzbrucēja postenī. Viņa stihija ir uzbrukums, un viņš parasti gūst vārtus ar sitieniem no soda laukuma. Starp citu, Latvijas izlasē uz malējo pussargu posteņiem jau tāpat ir visai asa konkurence.
2) Verpakovskis bija viens no dažiem pretendentiem uz 2009. gada Latvijas labākā futbolista titulu, taču, zinot viņa kādreizējo rezultativitāti, tagad tiek piemērota citādāka mēraukla. Visi gaida no viņa vārtu guvumus, un šogad to nebija tik daudz, kā gribētos.

Gigis, 2009-12-22 16:29, pirms nedēļas
Pēc Jūsu domām ar ko ir izskaidrojams Turīnas Juventus kluba tik nestabilais sniegums šajā sezonā ?

Ar problēmām aizsardzībā. Arī treneris Čiro Ferāra nebija piemērotākā izvēle.

Sporta Gudrinieks, 2009-12-29 00:17, aizvakar
Sveiki, Askold! Vispirms gribēju pateikties par Jūsu darbu, aprakstot futbola norises. Tā kā esmu futbola fans, no SA izdošanas sākuma neesmu palaidis garām nevienu Jūsu rakstu. Tā turpināt!
Mans jautājums būtu šāds:lasot Jūsu rakstus, esmu ievērojis vienu interesantu iezīmi - katrā Jūsu rakstā ir teikums, kas beidzas reizē ar jautājuma un izsaukuma zīmi (?!), kas latviešu valodā ir pilnībā akceptējama, tačuy praktiski reti lietota izteiksmes forma. Manuprāt, tā padara konkrētu rakstu tikai kolorītāku, taču vēlējos intereses dēļ noskaidrot, kādēļ to lietojat tik bieži un vai to darāt nejauši (pieraduma dēļ), vai ar nolūku.
Paldies un vēlu veiksmīgu 2010!

Sveiki! Paldies par labiem vārdiem. Šīs pieturzīmes patiešām bieži lietoju kopā, pastiprinot emocionālo fonu, ja šis teikums tikai ar jautājuma vai izsaukuma zīmi beigās nedod vajadzīgo noskaņu.
Laimīgu un sirsnīgu 2010. gadu!

krimson, 2009-12-29 13:45, aizvakar
Labdien!
Kāpēc jau tik ilgi neatbildat uz jautājumiem?

Šoreiz atkal iekrāju nelielu kaudzīti ar jautājumiem, taču apsolu, ka nākamgad tik ilgi nekrāšu jautājumus un atbildēšu brīvajos brīžos pat uz vienu diviem jautājumiem attiecīgajā sadaļā. Labi, jāgatavojas Jaungada sagaidīšanai.

Novēlu visiem "SA" un "SA+" lasītājiem - Laimi, saskaņu un izturību 2010. gadā!

     [+] [-]

, 2009-12-31 18:21, pirms 15 gadiem
Kā vērtē Baltijas futbola līgu? Mums ir vajadzīgs šis otršķirīgais turnīrs vai nē, jo tajā spēlējam faktiski ar otrajiem sastāviem? Un kas, tavuprāt, nākamgad būs Latvijas čempions - LM, V-pils vai Skonto, varbūt?

  +1 [+] [-]

, 2009-12-31 18:53, pirms 15 gadiem
Luka Toni ne tikai pametīs Bayern, bet viņš jau faktiski ir AS Roma spēlētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-31 19:36, pirms 15 gadiem
Gendalfs baltaiss rakstīja: ASKOLDS smiekligs vārds
labi, ka tavs lietotājvārds nav tāds!

  -1 [+] [-]

, 2009-12-31 20:36, pirms 15 gadiem
Gendalfs baltaiss rakstīja: ASKOLDS smiekligs vārds
kurš būtu ierunājies! Paskaties uz savu niku nāpsli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-12-31 23:16, pirms 15 gadiem
c novim godom!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja