Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:890, Did:0, useCase: 3

Skonto nenocirstās ausis

Skonto nenocirstās ausis
Viens par visiem un visi par vienu! Ja šis sauklis nevienotu "Skonto" futbolistus, diezin vai komanda atrastos LMT virslīgas tabulas galvgalī. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Sazvērestības teoriju piekritēji lūkojas atsevišķu tiesnešu pieņemto lēmumu virzienā, citi pie rokas ķer konkurentu nedienas. Sava loma bijusi ar šiem aspektiem, taču galvenais iemesls, kāpēc "Skonto" futbolisti vairs tikai pussoli no Latvijas čempionāta zelta, ir pašu spēja maksimāli prasmīgi izmantot "trumpjus".

Negribu nevietā lietot slavenā eposa "Lāčplēsis" sižetu, taču savā ziņā "Skonto" šosezon asociējas tieši ar Lāčplēsi, kam spēks paslēpts ausīs. Nav šaubu, ka konkurenti zināja Rīgas kluba "trumpjus", taču atšķirībā no eposa varoņa likteņa, ausis nocirst tā arī nespēja.

Iemesli, kāpēc "Skonto" šogad būs čempioni (neticu, ka komanda atlikušajās divās spēlēs neizcīnīs vismaz punktu pret FK "Ventspils" un/vai "Jaunība" vienībām), ir krietni vairāk, nekā uzskaitīšu, taču es priekšplānā izvirzītu divus - prasmi visai komandai disciplinēti strādāt aizsardzībā un ātrums komplektā ar salīdzinoši labu tehnisko kvalitāti. Protams, uz virslīgas fona. Jāuzsver, ka abi šie panākumus veicinošie faktori strādāja roku rokā. Ja tā nebūtu, arī efekts, raugi, pirmā vieta turnīra tabulā, nebūtu.

Aleksandra Starkova vadītās komandas allaž izcēlušās ar rūpīgu darbu aizsardzībā. Tāds nu ir šī trenera rokraksts. "Skonto" ir viena no spēcīgākajām komandām Latvijā, tāpēc "sēdēšana" aizsardzībā virslīgas spēlēs pret citiem favorītiem neizskatās tik nepievilcīga, kā tas ir valstsvienības kontekstā, jo klubā praktiski vienmēr izdodas atslēgt pretinieku vārtus. Pārmest pasivitāti vai nespēju uzbrukumā nav nekāda iemesla, pretēji tam, kā tas mēdz notikt valstsvienību līmenī. Tur gan ir darīšana ar pavisam cita kalibra pretiniekiem, un virslīga tam līmenim nestāv pat tuvumā. "Skonto" šosezon ir rezultatīvākais uzbrukums - 25 spēlēs gūti 78 vārti. Tas ir teju tikpat daudz, cik "Jūrmala-VV", "Blāzma", "Tranzit" un "Jaunības" komandas spējušas kopā...

"Skonto" bez kompleksiem var izmantot pretuzbrukumu taktiku, jo komandā ir virkne virslīgas ātrāko futbolistu, kam uz Latvijas čempionāta fona arī pietiek meistarības, lai noorganizētu ātru prettriecienu. Tieši pretuzbrukumos "Skonto" guvis virkni golu. Tas, ko var novērtēt ar acīm, "Skonto" ir viena no ātrākajām komandām virslīgā. Ātrums ir vērtīgs, jo var aizmukt ātrajā pretuzbrukumā un arī uzspēt atpakaļ, lai pretiniekiem nemitīgi būtu jāsaskaras ar blīvu aizsardzību. Trešdien tieši to uz savas ādas izbaudīja "Liepājas metalurga" futbolisti.

Kopumā virslīgas komandu sastāvi kļūst jaunāki. Ātri puiši ir arī citās komandās, taču viņiem vēl nav tādas meistarības un komandas sapratnes kā "Skonto", lai bumbu ne tikai ātri dabūtu no viena laukuma gala līdz otram, bet arī kaut ko bīstamu noorganizētu. Pats "Skonto" reti iekrita pretuzbrukumos, bet spēle ar "Daugavu" bija piemērs, ka tas bija viens no veidiem, kā rīdziniekus "paņemt". Konkurentiem nepietika meistarības, lai to izmantotu.

Treneris (Starkovs) - psihologs? Ārzemēs tā ir ierasta prakse, ka treneris ir ne tikai labs taktiķis, bet arī psihologs. Latvijā tādu treneru, kas ir labi psihologi, droši vien ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi, tāpēc, pieminot psihologu Starkovu, tas jau sāk izklausīties pēc desmit gadu vecas lentas. Taču nepieminēt šo faktu arī nedrīkst, jo arī šis aspekts veicināja "Skonto" panākumus šosezon virslīgā. Tomēr vēl vienu reizi der uzsvērt, ka tas viss ir uz Latvijas čempionāta fona. Daudz spriedelējam, ka mūsu futbolisti nav pieprasīta prece ārzemēs, bet, ko tad teikt par mūsu futbola treneriem? Tas laikam jau ir cita raksta vērts temats...

  -1 [+] [-]

, 2010-10-28 23:19, pirms 14 gadiem
diezgan interesants viedoklis.

  -1 [+] [-]

, 2010-10-29 00:31, pirms 14 gadiem
Rexis95 rakstīja: diezgan interesants viedoklis.
piekrītu , liels par prieks par šī gada skonto , ceru , ka nekas nemainīsies arī nākamajā gadā un tad jau varbūt varēsim redzēt darba augļus.

  -1 [+] [-]

, 2010-10-29 08:30, pirms 14 gadiem
Tas labi, ka skonto vinnēja. Pierādījums, ka bez lielām investīcijām spēlētāju iegādē arī var paņemt virslīgu...

  +1 [+] [-]

, 2010-10-29 12:10, pirms 14 gadiem
Autor,jautājums Tev.Kas ir sazvērestības teorija un tās piekritēji.Lūdzu,paskaidro.Es un iespējams,citi lietotāji nesapratu,par ko ir runa(o čom bazar).

  +1 [+] [-]

, 2010-10-29 15:13, pirms 14 gadiem
balkons rakstīja: Autor,jautājums Tev.Kas ir sazvērestības teorija un tās piekritēji.Lūdzu,paskaidro.Es un iespējams,citi lietotāji nesapratu,par ko ir runa(o čom bazar).
Ja par sazvērestību, to varētu raksturot kā slepenu vienošanos veikt konkrētu rīcību. Šeit vairāk ir runa par to, ka Indriksons ir gan kluba, gan LFF prezidents. Kamēr viņš sēdēs šajos krēslos vienlaicīgi, netrūks arī laužu, kuri uzskatīs, ka daži "instrumenti" (tiesnešiem algu maksā LFF...) tiek izmantoti savā labā... Kur meklēt šās teorijas piekritējus? Palasi kaut vai komentārus pie virslīgas rakstiem internetā un sapratīsi, ka tādu netrūkst.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-29 16:00, pirms 14 gadiem
Ilvars Koscinkevičs rakstīja: Ja par sazvērestību, to varētu raksturot kā slepenu vienošanos veikt konkrētu rīcību. Šeit vairāk ir runa par to, ka Indriksons ir gan kluba, gan LFF prezidents. Kamēr viņš sēdēs šajos krēslos vienlaicīgi, netrūks arī laužu, kuri uzskatīs, ka daži "instrumenti" (tiesnešiem algu maksā LFF...) tiek izmantoti savā labā... Kur meklēt šās teorijas piekritējus? Palasi kaut vai komentārus pie virslīgas rakstiem internetā un sapratīsi, ka tādu netrūkst.
Paldies.Bet laikam nav dūmu bez uguns

     [+] [-]

, 2010-10-31 11:28, pirms 14 gadiem
Ilvars Koscinkevičs rakstīja: Ja par sazvērestību, to varētu raksturot kā slepenu vienošanos veikt konkrētu rīcību. Šeit vairāk ir runa par to, ka Indriksons ir gan kluba, gan LFF prezidents. Kamēr viņš sēdēs šajos krēslos vienlaicīgi, netrūks arī laužu, kuri uzskatīs, ka daži "instrumenti" (tiesnešiem algu maksā LFF...) tiek izmantoti savā labā... Kur meklēt šās teorijas piekritējus? Palasi kaut vai komentārus pie virslīgas rakstiem internetā un sapratīsi, ka tādu netrūkst.
Nav jābūt pārgudram, lai secinātu, kāda ir LFF ietekme uz Skonto. Ja Jūs, Ilvar Koscinkevič, arī domājat to, ko esat šeit uzrakstījis, tad Jūs par futbola ekspertu saukt nevar! Tur nav tik daudz saistīts ar Indriksonu kā ar to krievu brandžu, kuri pret LM sev iekārtoja visizdevīgāko tiesnesi, proti, Virslīgas vājāko, kurš parasti tiesā Jaunības un Tranzit spēles, bet te pēkšņi tiek iecelts uz sezonas izšķirošo spēli, kurā nejauši kaut kas nesanāk objektīvi, un visi uz to atskatās bez korupcijas, jo tas taču jauniņais, viņš vēl mācās tiesāt, kļūdīties ir cilvēcīgi utt