Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:890, Did:0, useCase: 3

Vemblija āķis

Vemblija āķis
"Real" futbolisti aizsargs Marselu un uzbrucējs Krištianu Ronaldu rūpīgi gatavojas svarīgajām cīņām pret "Barcelona" UEFA Čempionu līgas pusfinālā. Foto: Reuters

Futbolā ne tikai ir īpašas spēles, bet arī īpašas vietas, kur spēlēt. Viena no tādām ir 90 000 skatītāju vietu bagātais "Wembley" stadions Londonā, kas 28. maijā uzņems UEFA Čempionu līgas finālistus. Taču līdz finālam vēl ir jātiek. Šosezon turnīra izšķirošajai fāzei intrigu piešķīlis ne tikai "El Clasico" duelis, bet arī negaidītā vācu "Schalke 04" iespraukšanās grandu pulkā. Šī vienība mani jau vairākas reizes prognozēs ir "apspēlējusi". Kā būs šoreiz?

"Schalke 04" - "Manchester United" 0:2
Vācijas klubs mani "uzmetis" divreiz. Vispirms prognozēju, ka "Schalke 04" astotdaļfinālā piekāpsies "Valencia". Netrāpīju, jo spāņi neprata paņemt to, kas pašiem bija jāpaņem. Raugi, nenosargāja iegūto 1:0 pārsvaru Gelzenkirhenē. Ceturtdaļfinālā pretī stājās pērnie uzvarētāji Milānas "Inter" futbolisti, un arī šim stāstam bija diezgan līdzīgas beigas. Trīs lietas, labas lietas! Arī šoreiz es neesmu optimists par Vācijas kluba izredzēm uzveikt favorītu statusā esošos sāncenšus.

Šajā duelī ne tik daudz izšķirs "Schalke 04" vājums, kā "MU" spēks. Stabilitāte, meistarība un pieredze. Aleksam Fergusonam ir monolīts sastāvs, kas neaprobežojas ar 11 futbolistiem, kad jebkura iztrūkums ir kā neciešamas zobu sāpes. Neviens nav nedz pārlieku noguris, nedz palicis bez prakses. Beigu beigās visi ir pietiekoši izsalkuši, ko nevar nevērtēt ar plusa zīmi. Motivācijas pietiek. Vārtsargs Edvīns van der Sārs grib beigt karjeru ar čempionu kausu. Pēc traumas atgriezies un ritmu uzķēris aizsargs Rio Ferdinands, kurš kopā ar Nemanja Vidiču ir viens no visu laiku labākajiem centra aizsargu duetiem pasaulē. Vidējā līnijā pēc traumām kā no jauna piedzimuši ir Antonio Valensia un Parks, uzbrukumā atplaucis Veins Rūnijs, labāko sezonu aizvada Havjērs Ernandess.

"Schalke 04" īpaši cer uz vārtsargu Manuelu Noieru un uzbrucējiem - Raulu un Džefersonu Farfanu. Šie, protams, nav vienīgie meistari, taču tieši šo vīru rokās lielā mēra ir "trumpji", lai izšķirtu spēles likteni. Noiera vārds tiek locīts arī "MU" sakarā. Varbūt šī ir viena no lielajām iespējām talantīgajam vācu vārtsargam pārliecināt Anglijas klubu par viņa iegādes lietderīgumu?! Savu vārdu noteikti būs iespēja teikt arī uzbrucējiem. Diezin vai vārtu gūšanas momentu mājiniekiem būs daudz, taču viņi noteikti centīsies iepriecināt līdzjutējus, lai nepaliktu tukšā. Jautājums - vai spēs izmantot?

"Real" - "Barcelona" 0:1
"El Clasico" trieciencikls turpinās! Abas vienības šosezon tikušās trīs reizes un pagaidām bilance ir līdzīga - katrai pa uzvarai un viens neizšķirts. Tomēr, ja paveras aiz plikiem skaitļiem, fons ir pavisam interesants. "Real" vairs nav tik nevarīgs kā pērn Spānijas čempionāta 1. aplī (0:5). Turklāt uzvara prestižajā Spānijas kausa izcīņā devusi pārliecību un morālu dopingu, ka "Barcelona" tomēr ir uzveicama...

Iespējams, tieši tas visvairāk pietrūka "Barcelona" futbolistiem. Raugi, šis zaudējums palīdzēs atjaunot modrību, ka darbiņš jāpadara līdz galam. Izredzes uzvarēt Madridē, manuprāt, ir līdzīgas, taču manu pārliecību par labu viesiem šoreiz nosver fakts, ka "Real" diskvalifikācijas dēļ nedrīkstēs palīdzēt aizsardzības līderis portugālis Rikardu Karvalju. "Real" komandai panākumus iepriekšējos savstarpējos mačos palīdzēja kaldināt cita centra aizsarga Pepes pārvirzīšana uz vidējo līniju, lai palīdzētu balsta pussargiem. Visticamāk, šoreiz rokādi veikt nevarēs, jo sākt maču bez neviena no diviem pamatcentriem aizsardzībā izklausās pārdroši. "Barcelona", visticamāk, līdzīgi kā līdz šim vairāk uzbruks, tāpēc Ksavi Alonso un Sami Kediram būs vajadzīgs jauns palīgs. Mesuta Ezila "atvilkšana" mazinās jaudu uzbrukumā.

Redzot "Barcelona" uzbrukuma līdera Lionela Mesi sejas vaibstus pēc zaudējuma papildlaikā Spānijas kausa izcīņas finālā, nav šaubu, ka argentīnietis trešdien "Santiago Bernabeu" būs motivēts kā vēl nekad!

UEFA Čempionu līgas pusfināla 1. spēlē Madridē

  • 46

  • 9

  • 49


     [+] [-]

, 2011-04-26 19:02, pirms 13 gadiem
Barca!! Barca!! Barca!!
Jāsaliek tas Real kā to izdarija pirmajā šā sezonas El clasico!!

Un otrā pārī gribētos lai Shalke uzvar!!!

  -2 [+] [-]

, 2011-04-26 20:09, pirms 13 gadiem
Redzot "Barcelona" uzbrukuma līdera Lionela Mesi sejas vaibstus pēc zaudējuma papildlaikā Spānijas kausa izcīņas finālā, nav šaubu, ka argentīnietis trešdien "Santiago Bernabeu" būs motivēts kā vēl nekad!

Tas nu gan bija īsta "eksperta" pamatots viedoklis
Jacer, ka Koscinkevica prognozes kā parasti būs greizas un Madride paņems!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja