Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:890, Did:0, useCase: 3

Zvaigžņu kari

Zvaigžņu kari
Spāņu pussargs Andress Injesta (pa labi) var kļūt par vienu no atslēgas figūrām “Barcelona” un “Arsenal” duelī UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā. Foto: AFP

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēles šonedēļ futbola cienītājus īpaši lutinās Barselonā un Londonā. To, kas notiks laukumā, var dēvēt par 21. gadsimta zvaigžņu kariem. Futbolā, protams.

"Barcelona" - "Arsenal" 3:1

Personālijas, komandu trumpjus un mīnusus esmu aprakstījis jau iepriekšējos spēļu pieteikumos, tāpēc šoreiz vairāk par fonu. Londonā uzvarēja “Arsenal”, un tas mudina būt piesardzīgiem. “Angļi” labi zina, ka panākums mājās pietuvinājis uzvarai divu spēļu summā daudz vairāk, nekā tas būtu zaudējuma vai neizšķirta gadījumā. Taču, ja atceramies rezultātu, nedrīkst aizmirst arī par spēles gaitu. Līdz brīdim, kad “Barcelona” futbolisti sāka “slinkot”, Londonā noteikumus tomēr diktēja viņi. Domāju, “Camp Nou” stadionā “Barcelona” teritoriālais pārsvars būs vēl iespaidīgāks, arī lielāka apetīte darbu padarīt līdz galam. Spiediens “Arsenal” aizsardzībai būs milzīgs un neesmu drošs, ka tā izturēs. Runājot par mājiniekiem, lielākās bažas sagādā fakts, ka nevarēs spēlēt abi centra aizsargi Karless Pujols un Žerārs Pikē. Tomēr tas nemaina manu pārliecību, ka savā laukumā jau nu noteikti barsieši dueli novedīs līdz laimīgām beigām.
Prognoze: ceturtdaļfinālā iekļūs “Barcelona”.

"Shakhtar" - "AS Roma" 1:1

Ukrainas komanda lauvas tiesu darbiņa jau paveikusi. Pirmkārt, uzvara pirmajā spēlē (3:2). Otrkārt, uzvara viesos. Treškārt, uzvara ar trim gūtiem vārtiem, kas nozīmē, ka romiešiem neder revanšs nedz ar 1:0, nedz arī ar 2:1. Spēcīgs “Shakhtar” arguments ir fakts, ka komanda ir uz viļņa. Redzams, ka ziemas pārtraukums nevis skādējis, bet nācis labumā.

Romieši turpina spēlēt kā pa viļņiem. Laimīga izglābšanās no punktu zaudējuma iepriekšējā Itālijas čempionāta spēlē var dot pozitīvas emocijas, taču nestabilā spēle aizsardzībā joprojām neļauj man būt optimistam. “Shakhtar” teicami pieprot ātros pretuzbrukumus, un tas Romai var būt nāvējoši. “AS Roma” noteikti nav tā komanda, kas šādā spēlē un situācijā “sēdēs” aizsardzībā. Viesiem būs jāuzbrūk lieliem spēkiem, jo jāgūst vismaz divi vārti, taču jaudu uzbrukumā noteikti ietekmēs Žeremī Meneza un Marko Kaseti prombūtne diskvalifikācijas dēļ.
Prognoze: ceturtdaļfinālā iekļūs “Shakhtar”.

"Tottenham Hotspur" - "AC Milan" 2:1

Anglijas klubs viesos uzvarēja ar 1:0. Lai milānieši atgrieztos uz cerību takas, noteikti jāgūst vārti. “Tottenham Hotspur” ir nestabils sniegums sezonas griezumā, taču to noteikti nevar teikt par mājas spēlēm. Tas nav nekas jauns, ka “mājas sienas” palīdz, taču ir komandas, kas to prot izmantot īpaši prasmīgi. “Tottenham Hotspur” ir šāda komanda. Mājās tā ir uzdevumu augstumos ne tikai uzrukumā, bet arī aizsardzībā. Iepriekšējās divās spēlēs premjerlīgā angļi izsēja punktus nebūt pret grandiem, tāpēc niknums un motivācija būs dubulta. Vairāk par visu izslēgšanas spēļu debitantiem gribas spēlēt finālā, kas maijā notiks Anglijas futbola paradīzē “Wembley” stadionā.

“AC Milan” joprojām ir pieredzējis sastāvs ar teicamiem snaiperiem, taču vai milānieši spēs tikt līdzi mājinieku uzdotajam tempam, nav pārliecības. Traumas vajā tādus futbolistus kā Pirlo, Dzambrota, Ambrozīni, Inzagi, Patu - viņi noteikti noderētu! Un nedrīkst neatzīmēt - pēc traumas atgriezies “Tottenham Hotspur” uzlecošā zvaigzne Gerets Beils...
Prognoze: ceturtdaļfinālā iekļūs “Tottenham Hotspur”.

"Schalke 04" - "Valencia" 0:1

Šoreiz likšu uz stabilitāti. Raugi, vienu no spēcīgākajām Spānijas komandām, kas šajā sezonā ar spēles kvalitāti un rezultātiem pārliecinājusi vairāk. Protams, trešdien Gelzenkirhenē tā būs viena spēle, nevis visa sezona, un tomēr - es šoreiz par spāņiem. Protams, “Schalke 04” futbolistiem pēc neveiksmīgā snieguma bundeslīgā gribas izšaut UEFA Čempionu līgā, taču “Valencia” nebūs motivēta mazāk, jo arī jau labi sen nav kodusi Eiropas “pīrāgā”. “Valencia” noteikti jāgūst vārti, jo pēc neizšķirta 1:1 mājās 0:0 viesos nederēs, taču tas ir izpildāms uzdevums.
Prognoze: ceturtdaļfinālā iekļūs “Valencia”.

     [+] [-]

, 2011-03-08 18:45, pirms 13 gadiem
es ljoti ceru ka barsa zaudees....
un veel gribaas totenhemas uzvaru...

     [+] [-]

, 2011-03-08 19:22, pirms 13 gadiem
Vienalga kas, bet tikai ne LONDONA

     [+] [-]

, 2011-03-08 19:41, pirms 13 gadiem
Par Arsu

  +1 [+] [-]

, 2011-03-08 20:13, pirms 13 gadiem
Nu Barselonā tik viegli nebūs, Arsenāls ir sajutis asins garšu. Arī par Šalkes prognozi var šaubīties - Rauls un Co nav nemaz tik slikti, turklāt savās mājās. Un tieši sienas un trakojošo hoholu klātbūtne neļaus brazīļu ogļračiem spēlēt neizšķirti.

     [+] [-]

, 2011-03-08 22:38, pirms 13 gadiem
BARCA GO!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-08 23:24, pirms 13 gadiem
Arsenal smieklīgi!
Ko viņi šovakar gribēja izdarīt!
Barcelona savā laukumā - no problemo!