Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1468, Did:0, useCase: 3

Rautakalio kulaks

Rautakalio kulaks
Peka Rautakalio ir licis saprast, ka Rīgā viņš neizdabās nevienam.

Foto: sk24.fi

Jaunais Rīgas Dinamo treneris Peka Rautakalio šajās dienās jau ir ticies gandrīz ar visiem komandas spēlētājiem. Viņš arī pateicis, kāds būs viņa darba ētikas kodeksa galvenais punkts.

Par somu slotu, kas slaukot ne tikai tīri, bet arī pamatīgi – runāja jau agrāk. Tie Rīgas Dinamo hokejisti, kas jauno treneri šajās dienās satika, pārliecinājās, ka vārdos Peka ir skarbs, prasīgs un bez aplinkiem. Viena no viņa spilgtākajām tēzēm bija apmēram tāda – katram no jums ir iemaņas hokejā, talants un statistika uz papīra. Bet, ja jūs treniņos nestrādāsiet, ja nebūs vajadzīgās attieksmes – maksimāla pašatdeve katrā elementā, ko prasu izpildīt – es būšu ļoti nesaudzīgs, iespējams, pat nežēlīgs. Atsevišķa saruna trenerim bijusi ar komandas kapteini Ozoliņu, pēc kuras Sandis atklāja: „Viņš būs ļoti prasīgs un tas man patīk... Teicu, lai nežēlo arī mani, ja redz, ka spēlēju vai uzvedos kā āzis. Trenerim patīk kārtība uz laukuma, ko šobrīd virspusēji pārrunājām, bet izskatās, ka tas ir tieši tas, ko patiešām alkstu sagaidīt. Beidzot... " Daudznozīmīgi nosaka Ozoliņš.

  +4 [+] [-]

, 2011-07-19 08:27, pirms 13 gadiem
Varbūt sāks patik Dinamo...
Spēles disciplīnu un pašatdevi laukumā vienmēr esmu augstu vērtējis...

 +19 [+] [-]

, 2011-07-19 08:34, pirms 13 gadiem
Pagaidām tie ir tikai vārdi, jāgaida kad sekos darbi.

     [+] [-]

, 2011-07-19 10:17, pirms 13 gadiem
Tiešām loti gribētos to disciplīnu ieraudzīt! Un visu cieņu, jo skaidrs, ka lielo fanu skaits samazināsies ..

Tikai šaubas vai/cik ātri hokejisti spēs vispār pārorientēties?

  +9 [+] [-]

, 2011-07-19 10:23, pirms 13 gadiem
Peka ir skarbs vecis, to man teica mans koljega (straadaaju Somijas uznjeemumaa), kursh pats speelee hokeju (savulaik speeleejis Somijas junioru izlasee, tachu tagad speelee prieka peec, kaa amatieris). Peec koljegas teiktaa, Peka bijis treneris vinju vieteejai komandai un komanda peec Pekas paraadiishanaas esot saakusi speeleet ljoti labu hokeju. Ceru ka taa buus arii ar DR, jo discipliina vienmeer tur ir klibojusi. Vieniigais, nez kaa muusu princeses uz to reagjees. Pieradushi vienmeer ka paglauda galvinju, bet tagad buus paatadzinja.
Skatiisimies.

  +8 [+] [-]

, 2011-07-19 10:35, pirms 13 gadiem
Man jau sāk patikt, tikai jācer, ka tā nav tukša pļāpašana. Es domāju, ka tagad cerības tikt 1. maiņā ir visiem, jo pie Jūļa tā nebija, tur galveno lomu spēlēja pieredzējušie! Tagad Bukartam, Meijam, Džeriņam un citiem jārauj par visiem 110%!

  +2 [+] [-]

, 2011-07-19 10:35, pirms 13 gadiem
peksiic rakstīja: Peka ir skarbs vecis, to man teica mans koljega (straadaaju Somijas uznjeemumaa), kursh pats speelee hokeju (savulaik speeleejis Somijas junioru izlasee, tachu tagad speelee prieka peec, kaa amatieris). Peec koljegas teiktaa, Peka bijis treneris vinju vieteejai komandai un komanda peec Pekas paraadiishanaas esot saakusi speeleet ljoti labu hokeju. Ceru ka taa buus arii ar DR, jo discipliina vienmeer tur ir klibojusi. Vieniigais, nez kaa muusu princeses uz to reagjees. Pieradushi vienmeer ka paglauda galvinju, bet tagad buus paatadzinja.
Skatiisimies.
Lai princes barauc prom, ja kaut kas nepatīk...
Ja tas treneris tiešām ir tāds kā runā, tad lai princeses iemet ar jaunajiem vienā maiņā, nosēdina uz soliņa vai tribīnēs, nevienam normālam hokejistam tas nebūs patīkami...

  +4 [+] [-]

, 2011-07-19 10:51, pirms 13 gadiem
Man jau lieks ka agrāk jau vajadzēja to Šupleru atlaist, un paņemt šādu treneri!!!

  +5 [+] [-]

, 2011-07-19 11:42, pirms 13 gadiem
naikers1 rakstīja: Man jau lieks ka agrāk jau vajadzēja to Šupleru atlaist, un paņemt šādu treneri!!!
Visam savs laiks, priecājies, ka vēl pāris gadus Jūlis nestrādāja šeit.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-19 11:51, pirms 13 gadiem
cerams izskaudīs tos stulbos noraidījumus, kas raksturīgi gan Dinamo gan LV izlasei...

  +6 [+] [-]

, 2011-07-19 14:09, pirms 13 gadiem
Pie Jūļa, lai cik mīksts vai kāds tur, PO spēlējām tomēr visas 3 sezonas, pie kam pēdējās divās pat tikām otrajā kārtā. Un nevarētu teikt, ka hoķis būtu bijis sūdīgs. Jā, bija viņam favorīti un mazāk ieredzēti čaļi, nu un? PO spēlējām, uzdevums principā izpildīts. Piesmieti SKA un Značoks. Reguļarņikā pravali bija, bet nekas kritisks. Es piemēram neticu, ka tagad, pie nenormālās disciplīnas, kur katram būs mīziens kādu kļūdu pieļaut, Dinamo pēkšņi regulārajā būs trijniekā un PO sitīsies līdz fināliem. Tad jau manīs.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-19 14:21, pirms 13 gadiem
tieši to arī vajag
vismaz speles beigas nenosedisies un nezaudes

     [+] [-]

, 2011-07-19 19:57, pirms 13 gadiem
Ļoti ceru uz komandas STABILITĀTI un mazākiem aptiekas rēķiniem par Validolu!

  +1 [+] [-]

, 2011-07-19 23:15, pirms 13 gadiem
major pain rakstīja: Pie Jūļa, lai cik mīksts vai kāds tur, PO spēlējām tomēr visas 3 sezonas, pie kam pēdējās divās pat tikām otrajā kārtā. Un nevarētu teikt, ka hoķis būtu bijis sūdīgs. Jā, bija viņam favorīti un mazāk ieredzēti čaļi, nu un? PO spēlējām, uzdevums principā izpildīts. Piesmieti SKA un Značoks. Reguļarņikā pravali bija, bet nekas kritisks. Es piemēram neticu, ka tagad, pie nenormālās disciplīnas, kur katram būs mīziens kādu kļūdu pieļaut, Dinamo pēkšņi regulārajā būs trijniekā un PO sitīsies līdz fināliem. Tad jau manīs.
Mans viedoklis ir tāds. Jūlis nav slikts treneris, jo kā jau tu teici, tad 3 sezonas PO + vēl "diezgan" spēcīgi pretinieki izsisti, bet mana pārliecība ir tāda, ka mūsēiem bija nepieciešama treneru nomaiņa, jo pēc Pučes rakstiem, esmu nopratis, ka LV spēlētājiem Jūlis nepatīk, bet tas ir slikti, ja mēs gribam kaut reizi pacīnīties par kausu. Tā lieta ir tāda, ka ar Jūļa hokeja filozofiju, mēs visticamāk varētu katru gadu +/- šitādā līmenī spēlēt, bet ja ceram uz kaut ko augstāku, tad bija nepieciešamas pārmaiņas. Varbūt pat mūsējie sapratīs, ka tāds treneris kā Rautakalio mūsu mentalitātei neder (vai tieši otrādi), un steigšus Savickis sāks meklēt kaut ko līdzīgu Jūlim.

     [+] [-]

, 2011-07-20 00:42, pirms 13 gadiem
Aizmugure rakstīja: Ļoti ceru uz komandas STABILITĀTI un mazākiem aptiekas rēķiniem par Validolu!
"Šuplera ļaunais plāns", tās bija neaizmirstamas spēles

     [+] [-]

, 2011-07-20 09:54, pirms 13 gadiem
Gids Gideons rakstīja: "Šuplera ļaunais plāns", tās bija neaizmirstamas spēles
Tas tiesa.
Diemžēl pēdējā laikā pretinieki šo viltīgo plānu bija atkoduši un, sākumā ieskrējušies, vairs neļāva plānu piepildīt...

  +5 [+] [-]

, 2011-07-20 10:02, pirms 13 gadiem
Vai Jūlis ir labs treneris paskatīsim pēc CSKA rezultātiem.

Ir liela atšķirība star "baidīties pieļaut kļūdu" un pierast neizdarīt klajas paviršības, kā, piemēram, aizsargu riskantas piespēles savā zonā, malējo uzbrucēju lēna atgriešanās aizsardzībā, aizmirsti pretinieku spēlētāji mūsu vārtu priekšā... utt. Tās visas paviršības ir Latvijas hokeja firmas zīme, jo mēs redz spēlējam uzbrukuma hokeju.
Daudzi nezkāpēc domā, ka disciplinēta spēle aizsardzībā nozīmē, ka neviens vairs neuzbruks un nemetīs vārtus. Tas ir pilnīgi aplam, jo tāda aizsardzība netraucē uzbrukumam, bet ļauj muļķīgi nezaudēt vārtus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-07-23 09:44, pirms 13 gadiem
Neredzu nekādu pamatu apgalvojumam,ka stingrība ir ļoti pozitīva rakstura iezīme hokeja trenerim.
Nedomāju,ka visi jau paguvuši aizmirst, kā pie Maskavas ,,Spartak'' stūres gāja mūsu pašu Igoram Pavlovam,kas ar stingrību gribēja daudz ko panākt. Viņa trenera karjēra šajā komandā beidzās ļoti ātri.
Man personiski ideāls treneris liekas Milošs Ržiha, kas ir ar mēru stingrs,bet nekad nav zaudējis pašu labāko savu īpašību-cilvēcismu. Par šādiem treneriem hokejisti stāv un krīt.