Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1468, Did:0, useCase: 3

Atlaist! Nošaut! Pakārt!

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Atlaist! Nošaut! Pakārt!
Pirms LHF kongresa nav jūtams, ka Viesturs Koziols vai kāds cits būtu gatavs revolūcijai Latvijas hokejā.
foto: Romāns Kokšarovs f/64

Pēc tam, kad Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā dabūja 13. vietu, Viesturs Koziols, kurš jau vienu reizi gribēja "nokost" Kirovu Lipmanu, tautai paziņoja, ka no darba Hokeja federācijā jāatbrīvo visi darbinieki. Viņnedēļ kādā no debatēm par hokeju "zinošs" cilvēks bilda, ka federācijā jāatbrīvo 50-70% darbinieku...

"Būtu jāveic pamatīga tīrīšana - nekādu korumpētu ielikteņu, puskoka lēcēju vai citu kaitnieku. ..būtu jāatbrīvo 50%-70% darbinieku (un pat vairāk)," zina kāds tapirs19.
Ar kuriem sākt? Ar lēmējinstitūciju - valdi, kuras locekļi Kirovs Lipmans, Valentīns Bļugers, Helmuts Balderis, Andris Deniņš, Dainis Liepiņš, Guntis Ulmanis un Māris Martinsons strādā sabiedriskā kārtā un par darbošanos LHF valdē algu nesaņem?

Kas tad ir tie latvju hokeja kaitnieki, kurus grib atlaist Koziols un tapirs19? Tie ir Māris Baldonieks - ģenerālsekretārs, Mārtiņš Pagodkins - sporta direktors, Andrejs Zaķis - tiesnešu sektora vadītājs, Ēvalds Grabovskis - izpilddirektors, Haralds Ozoliņbeiks - statistiķis, Anatolijs Jemeļjaņenko - menedžeris, Daiga Blankveina - biroja vadītāja, Aleksandra Pjaniha - sporta menedžere, Māris Gorbunovs - preses sekretārs, Andžejs Mickēvičs - prezidenta asistents, Inna Mačiene - galvenā grāmatvede un Anhelina Kruss - kasiere, saimniecības vadītāja.

Viņi visi ir TIKAI LHF darbinieki, kuri savā ikdienā dara to pašu, ko katrs, kurš strādā privātajā firmā vai valsts darbā: proti, realizē saimnieka vai valsts politiku. Lai atlaistu visus, kā grib Koziols, vai 50-70%, kas ir tapira19 vēlme, jābūt baigām iekšām. Pat b. Uļjanovs, kad veica valsts iekārtas nomaiņu, zināja, ka vecās sistēmas ierēdņi ir jāizmanto, kamēr pašu uzticamie kadri vēl nav izaudzināti. Ja Koziols tik tiešām bija gatavs revolūcijai Latvijas hokejā, tad stratēģiski nepareizi ir pirms iziešanas ielās ar pārmaiņu karogiem piesolīt, ka tiks "nošauti" visi federācijas klerki. Revolūcija (evolūcija?) bija jāveic ar šo cilvēku rokām, kā tas notika 1995. gadā un, tad, kad revolūcija notikusi un, ja ir vajadzība un vēlēšanās, "apšaut" nederīgos pa vienam.

Kaut uz laiku nepārvilinot noderīgos un šaubīgos savā pusē, Koziols un viņa sekotāji lemti neveiksmei. Bet varbūt Viesturs pavasarī tikai gribēja parunāt? Katrā ziņā pirms LHF kongresa nekādas Koziola/tapira19 revolūcijas vēsmas nav jūtamas...

  +5 [+] [-]

, 2011-08-15 10:13, pirms 13 gadiem
Matulja kungs, Koziola kunga centiibu nekaadi nevar noliegt, un to, kad vinjs ir izteereejis pietiekoshi daudz privaatu liidzeklju, Latvijas hokeja attiistiibai, vajadzeetu tikai slaveet, arii Dinamo iespeejams nebuutu Dinamo, ja nebuutu Koziola.

  +7 [+] [-]

, 2011-08-15 10:20, pirms 13 gadiem
Tak vismaz man jau sen ir skaidrs, ka arī tas pats Koziols nav ne pa matu labāks par Kiru... Kira vismaz kaut ko var dabūt gatavu kamēr Koziols nodarbojas tikai pārsvarā ar tukšu "salmu kūlšanu" un savām biznesa spēlītēm.... nu pieņemsim atlaidīs Vieča tos 50-70 % parastos "mirstīgos" LHF darboņus - izpildītājus(grāmatvežus, sekretārus u.t.t.), starp kuriem pieļauju, ka liela daļa ir sava darba profesionāļi.... un ko tālāk? Iebāzis viņu vietā savus korišus blatņikus?

  +9 [+] [-]

, 2011-08-15 10:25, pirms 13 gadiem
liecies mierā-laiks ir labs,alus auksts,ūdens silts,zaķi nosauļojušies.......

 +11 [+] [-]

, 2011-08-15 10:32, pirms 13 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Matulja kungs, Koziola kunga centiibu nekaadi nevar noliegt, un to, kad vinjs ir izteereejis pietiekoshi daudz privaatu liidzeklju, Latvijas hokeja attiistiibai, vajadzeetu tikai slaveet, arii Dinamo iespeejams nebuutu Dinamo, ja nebuutu Koziola.
Beidz murgot! Dinamo nebūtu, ja tas nebūtu izdevīgi krieviem, jo ne jau Koziols dod naudu RD projektam! Vovka Puķins ir šī projekta (visa KHL) idejiskais autors un paldies Tev ta jau drīzāk būtu jāsaka viņam! Kas attiecas uz Koziolu un LV hoķi... viena lieta ir izveidot un uzturēt komandu saucamajos "treknajos gados", bet ja jau viņš bija tāds LV hoķa patriots ta nahren likvidēja R 2000? Redz nebija vairs ambīciju turpināt spēlēt BAČ/LAČ..... tātad jau no sākuma stādija savas intereses augstāk par LV hokeja interesēm un rezultātā liela daļa mūsu "otrā ešelona" kadru, kas spēlēja R 2000 dabuja meklēt sev darbu kaut kādās ārzemju joberlīgās.... un šādu "biznesmeni" mums vajadzētu tagad par LHF šefu???

  +1 [+] [-]

, 2011-08-15 10:43, pirms 13 gadiem
uz LHF ir jaskatas ka uz organizaciju kopuma. Ka ta izskatas? vecu vecuku saiets kuri spriez par vecajiem labajiem laikiem.
ja paskatamies uz LBS tad tur parsvara strada jauni cilveki, uznemeji un ietekmigi cilveki.
LFF stradakrievu tautibas cilveki/uznemeji.
ja Muhameds neiet pie kalna, tad kalnam ir jaiet pie muhameda, jeb sija gadijuma ja nauda nenak pie federacijas, tad federacijai pasai ir jamekle nauda. Basketbola un futbola sen ir sapratusi, ka pie sevis ir japiesaista cilveki kuri varetu atbalstit un pabidit attiecigo sporta veidu, tikai hokeja federacija vel aizvien to nav sapratusi.
koziols meginaja, bet vinu pasutija.
LHF vajadzetu sastavet no tadiem kozioliem vien, kuri ir hokeja entuziasti un var atlauties palidzet hokejam, bet ne... tur ka uz siltamurisa vecumdienas pavada izbijusie Latvijas meroga stāri.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-15 10:45, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Tak vismaz man jau sen ir skaidrs, ka arī tas pats Koziols nav ne pa matu labāks par Kiru... Kira vismaz kaut ko var dabūt gatavu kamēr Koziols nodarbojas tikai pārsvarā ar tukšu "salmu kūlšanu" un savām biznesa spēlītēm.... nu pieņemsim atlaidīs Vieča tos 50-70 % parastos "mirstīgos" LHF darboņus - izpildītājus(grāmatvežus, sekretārus u.t.t.), starp kuriem pieļauju, ka liela daļa ir sava darba profesionāļi.... un ko tālāk? Iebāzis viņu vietā savus korišus blatņikus?
ja, iebazies savus blatnikus, bet zini kadi Koziolam ir tie blatniki? tads koziols domajams nekados sakaros ar cilveku neielaizas ja vina konta nav kads miljons. vins tur sabastu blatnikus kuri varetu finansiali atlautties palidzet hokejam.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-15 10:45, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Beidz murgot! Dinamo nebūtu, ja tas nebūtu izdevīgi krieviem, jo ne jau Koziols dod naudu RD projektam! Vovka Puķins ir šī projekta (visa KHL) idejiskais autors un paldies Tev ta jau drīzāk būtu jāsaka viņam! Kas attiecas uz Koziolu un LV hoķi... viena lieta ir izveidot un uzturēt komandu saucamajos "treknajos gados", bet ja jau viņš bija tāds LV hoķa patriots ta nahren likvidēja R 2000? Redz nebija vairs ambīciju turpināt spēlēt BAČ/LAČ..... tātad jau no sākuma stādija savas intereses augstāk par LV hokeja interesēm un rezultātā liela daļa mūsu "otrā ešelona" kadru, kas spēlēja R 2000 dabuja meklēt sev darbu kaut kādās ārzemju joberlīgās.... un šādu "biznesmeni" mums vajadzētu tagad par LHF šefu???
Es neteicu Dinamo nebuutu, ja nebuutu Koziola, bet nebuutu taa komanda, kaada vinja ir sobriid, tomeer vinjs daudz straadaaja, lai izveidotu Dinamo. Cik ilgi, tad tu baaziisi savus privaatos liidzeklju, skaistas idejas attiistiibai, kau kaaa neredzeeju "als" sponsora uzliimes uz R2000 krekliem? Seit jau buutu jaarunaa valstiskaa liimeni, kur vajadzeetu buut progresiivai nodoklju politikai tiem, kas atbalsta sprotu, nodoklju atvieglojumiem utt. Manupraat, visi idejiskie projekti diezgan aatri apsiikst, tikai taapeec, kad nav pietiekosh atbalsts. Sporta Aviizee + jau bija raksts par Latvijas Hokeja flagmanjiem, un cik videeji Latvijaa eksistee hokeja klubs !

  +1 [+] [-]

, 2011-08-15 10:53, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: ja, iebazies savus blatnikus, bet zini kadi Koziolam ir tie blatniki? tads koziols domajams nekados sakaros ar cilveku neielaizas ja vina konta nav kads miljons. vins tur sabastu blatnikus kuri varetu finansiali atlautties palidzet hokejam.
Šaubos vai par grāmatvedi vai par preses (biroja) sekretāru būtu jāstrādā "blatņikiem" ar miljoniem kabatā! Biroja darbiniekiem nav jāfinansē LHF, bet ir profesionāli jāveic savi pienākumi!! Un ja runājam par valdi, tad valdē jau arī tagad tur nabagi nesēž....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-15 11:00, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Šaubos vai par grāmatvedi vai par preses (biroja) sekretāru būtu jāstrādā "blatņikiem" ar miljoniem kabatā! Biroja darbiniekiem nav jāfinansē LHF, bet ir profesionāli jāveic savi pienākumi!! Un ja runājam par valdi, tad valdē jau arī tagad tur nabagi nesēž....
protams, ka es runaju par valdi ne biroja darbiniekiem.
fakts ir tads, ka katrs ietekmigais cilveks Latvija ir pabijis basketbola valde, tur ir/bija pat tadi kadri ka godmanis u.c.
pat nevajag but cilvekam kurs dava naudu pa labi un pa kreisi, pietiek kautvai ar to vien, ka vins pasvaldibas vai vel labak sportam vel svarigakas organizacijas var aizligt kadu labu vardu tiesi pa hokeju nevis to pasu basketbolu. katrs velk to deki uz savu pusi, basketbola un futbola ta vilksana ir ne pa jokam, hokejs tikai no malas noskatas.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-15 11:01, pirms 13 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Es neteicu Dinamo nebuutu, ja nebuutu Koziola, bet nebuutu taa komanda, kaada vinja ir sobriid, tomeer vinjs daudz straadaaja, lai izveidotu Dinamo. Cik ilgi, tad tu baaziisi savus privaatos liidzeklju, skaistas idejas attiistiibai, kau kaaa neredzeeju "als" sponsora uzliimes uz R2000 krekliem? Seit jau buutu jaarunaa valstiskaa liimeni, kur vajadzeetu buut progresiivai nodoklju politikai tiem, kas atbalsta sprotu, nodoklju atvieglojumiem utt. Manupraat, visi idejiskie projekti diezgan aatri apsiikst, tikai taapeec, kad nav pietiekosh atbalsts. Sporta Aviizee + jau bija raksts par Latvijas Hokeja flagmanjiem, un cik videeji Latvijaa eksistee hokeja klubs !
Es gan tīri labi vēl atceros tos iemeslus kapēc Vieča likvidēja R 2000 un tas nebūt nebija tikai dēļ "finanšu nepietiekamības", jo vismaz tādam LAČ arī tad viņš mierīgi vēl finanses varēja "sagrabināt"... galvenais iemesls bija - Viečam vairs nebija interesanti "malties" pa BAČ/LAČ līmeni.... kur ir garantijas, ka vienā jaukā dienā viņam arī visa tā LHF padarīšana "neapnīk" un čalis visu LV hoķi "ar galiem nenolaiž pa burbuli vai neuzmet? Nekur!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-15 11:06, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Problēma ir tāda, ka Matulis arī ir vecās paaudzes cilvēks, un vienkārši nesaprot, ka 50gadnieks, 60gadnieks un 70gadnieks NEVAR darīt darbu tikpat kvalitatīvi, kā jauns cilvēks.
Nesaku, ka pirmspensijas vecuma cilvēki jāved ar ragaviņām uz mežu, bet viņiem pašiem jāmeklē citi, varbūt mazāk atbildīgi (un mazāk atalgoti) darbi. Nevar sēdēt federācijās līdz pensijas vecumam un katru gadu saņemt arvien lielāku algu par nekā-nedarīšanu vai maz-darīšanu.
Matulis uzskata, ka neviens cits laikam ar šo darbu netiks galā, kā šie vecie krabji.
tiesi ta, LHF ka organizacija ir NOVECOJUSI! atceros, ka tas pats Matulis gaja ciemos pie LHF, nu ak dies, pilnigi kauns bija skatities. tas vairak atgadinaja pansionatu nevis nacionala sporta veida federaciju.
esmu 100%, ka pie ta, ka mums vieteja cempionata nav neviena profesionala komanda ir atbildigi tikai un vienigi LHF!

  +2 [+] [-]

, 2011-08-15 11:06, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: protams, ka es runaju par valdi ne biroja darbiniekiem.
fakts ir tads, ka katrs ietekmigais cilveks Latvija ir pabijis basketbola valde, tur ir/bija pat tadi kadri ka godmanis u.c.
pat nevajag but cilvekam kurs dava naudu pa labi un pa kreisi, pietiek kautvai ar to vien, ka vins pasvaldibas vai vel labak sportam vel svarigakas organizacijas var aizligt kadu labu vardu tiesi pa hokeju nevis to pasu basketbolu. katrs velk to deki uz savu pusi, basketbola un futbola ta vilksana ir ne pa jokam, hokejs tikai no malas noskatas.
Bet runa jau iet (arī Matulis to piemin) par parastajiem biroja darbiniekiem, ka Vieča arī tos grib atlaist.... kādā sakarā? Viņi sūdīgi strādā vai vienkārši kā tas ir visur atkal vajag tur ielikt savus cilvēkus? Valdi, manis pēc, tur visu varētu atlaist! Tāpat viņi tur vairāk ir tik skata pēc, jo visu tur tāpat dotajā momentā izlemj Kira no sērijas "mi posovetovaļis i ja rešil..."

  +1 [+] [-]

, 2011-08-15 11:14, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Bet runa jau iet (arī Matulis to piemin) par parastajiem biroja darbiniekiem, ka Vieča arī tos grib atlaist.... kādā sakarā? Viņi sūdīgi strādā vai vienkārši kā tas ir visur atkal vajag tur ielikt savus cilvēkus? Valdi, manis pēc, tur visu varētu atlaist! Tāpat viņi tur vairāk ir tik skata pēc, jo visu tur tāpat dotajā momentā izlemj Kira no sērijas "mi posovetovaļis i ja rešil..."
protams nevaru 100% teikt, bet zinot cik loti Matulis mil un aizstav savus vienaudzus no LHF, pienemu, ka Koziola teikto Matulis ir interpretejis pa savam. To, ka koziols gribetu nomainit visu valdi(un to tik tiesam pec iespejas atrak vajag darit), tas ir vairak ka drosi, vai vins vispar kautko ir inejis par biroja darbiniekiem...?
tacu ari sie pasi biroja darbinieki varetu stradat labak, driz saksies zoltoka turnirs, kads zin sastavu? tas tak ir stulbuma kalngals. tapat vienmer notiek ar u18 un u20 izlasi kas brauc uz PC. sastavu atrak var uzzinat no IIHF neka no LHF.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-08-15 11:18, pirms 13 gadiem
Pilnīgi piekrītu iepriekš paustajiem abi divi brauc ar muti, sola bet viņu teiktajam nav nekāda seguma. Ja mēs par federācijas cilvēkiem runājam, tad trūkums šobrīd ir vadībā, vajadzētu šiem piesaistīt 2-3 studentus praktikantus, kas šiem varētu pāris lietas piepalīdzēt izdarīt, gan ar sabiedriskajām attiecībām, gan ar mājas lapu, bet tas jau cits stāsts...

Diemžēl Limpans tikai raud par to, ka nav valsts atbalsta, bet paskatieties uz Dinamo. Puiši jau kuro sezonu, kādus 100-150 tūkstošues nopelna ar suvenīriem, kamēr LV izlases kreklus ilgu laiku štancēja un pelnīja visi, kam vien nebija slinkums.

     [+] [-]

, 2011-08-15 11:24, pirms 13 gadiem
p.s. Par Vieču vēl runājot, jo vienu lietu jūs te visi esat aizmiruši... bija jau viņš vienreiz vadītājs - LHS vadītājs... Kur LHS ir tagad? Jo sākuma doma jau viņiem bija laba - pārņemt un sakārtot tieši vietējo hokeju.... kur tagad ir tie lielie hokeja "sakārtotāji"?

     [+] [-]

, 2011-08-15 11:32, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: vajadzētu šiem piesaistīt 2-3 studentus praktikantus, kas šiem varētu pāris lietas piepalīdzēt izdarīt, gan ar sabiedriskajām attiecībām, gan ar mājas lapu, bet tas jau cits stāsts...
Ja grib labu rezultātu, tad vajag attiecīgus speciālistus un tas maksā naudu. Kā zināms, KL šī tēma ir ļoti jūtīga. Līdz ar to mēs pēdējos gadus varam novērot kā ik pa brīdim mainās LHF mājas lapa un preses sekretāri, bet rezultāts labāks no tā nekļūst, tikai mazliet savādāks.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-15 11:37, pirms 13 gadiem
Pareizi pateici, Jāni - LHF darbinieki tikai realizē saimnieka vai valsts politiku. Un saimnieks šai valstij, kura saucās LHF ir Kirovs Lipmans. Tie kas nav galīgi akli, sen būs pamanījuši KL vadīšanas stilu. Bosa sīkumainība un merkantilisms spiežās ārā pa visām porām. Tā vēl nav pati galvenā ļaunuma sakne, jo KL sirdslieta ir stratēģiskais šahs ar dzīviem cilvēkiem ar galveno mērķi - savas reputācijas spodrināšana.Viņam ir vajadzīga marionešu brigāde nevis radošs, iniciatīvas bagāts kolektīvs.
Protams, LHF darbinieki nav vainīgi, negribēju nevienu apvainot personīgi. Bet pats atlaišanas akts pasvītro A.Irbes plānu fundamentālu pieeju nevis personisku nepatiku pret LHF darbiniekiem vispār.....tās, protams, ir manas subjektīvās pārdomas par tēmu - kā būtu, ja .....

  +1 [+] [-]

, 2011-08-15 19:53, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Ja grib labu rezultātu, tad vajag attiecīgus speciālistus un tas maksā naudu. Kā zināms, KL šī tēma ir ļoti jūtīga. Līdz ar to mēs pēdējos gadus varam novērot kā ik pa brīdim mainās LHF mājas lapa un preses sekretāri, bet rezultāts labāks no tā nekļūst, tikai mazliet savādāks.
Kā reiz gribēju rakstīt, ka jāatlaiž preses sekretārs! Paskatieties, cik LHF slikts tēls, visi lādās....

Bet Matulis gan provokātors, kārtējo reizi iemet SA pāris no konteksta izrautas frāzes un tauta jau atkal cepās. Nez viņš tās personālijas no sliktās LHF mājas lapas izkopējis?

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 02:14, pirms 13 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Matulja kungs, Koziola kunga centiibu nekaadi nevar noliegt, un to, kad vinjs ir izteereejis pietiekoshi daudz privaatu liidzeklju, Latvijas hokeja attiistiibai, vajadzeetu tikai slaveet, arii Dinamo iespeejams nebuutu Dinamo, ja nebuutu Koziola.
Ja Koziols ir ieguldijis Latvijas hokeja attistibai, tas nenozime, ka jebkuri vina izteikumi, ja tie ir atspekojami vai vaji pamatoti, ir tikai jaslave.