Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1468, Did:0, useCase: 3

Kas mūs gaida nākotnē?

Kas mūs gaida nākotnē?
Ainars Bagatskis rāda piecus pirkstus. Simboliski, daudznozīmīgi, iedvesmojoši...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Nu jau piektais finālturnīrs pēc kārtas, kad Latvija aizbrauc mājās pēc grupas turnīra un kopējā bilance ir 2-15. Skan dramatiski, bet tomēr pēc šī čempionāta kaut kāda cerība tuneļa galā ir parādījusies.

Centīšos paanalizēt mūsu spēles un teikšu godīgi - tās pārsteidzaz tieši ar spēli, nevis rezultātu. Man liekas, ka tieši treneru sastāvs brauca ar vienu domu neizgāzties un tieši tāpēc īsti nebija ticības, ka varam pat tikt nākošajā kārtā. Cepuri nost spēlētājiem, kuri kā komanda parādīja atzīstamu basketbolu un saņēma kompilmentus gan no pretinieku treneriem, gan no pašmāju ekspertiem, gan no līdzjūtējiem. Latvijas izlase parādīja, ka visas spēles garumā nebija lieli krittumi un, ja bija, tad tas tika sadeldēts un bija izredzes katrā no spēlēm izcīnīt uzvaru. Tas, kā Blūms nospēlēja pret Franciju, bija vienkārši fantastika, un arī pret Izraēlu bija laba spēle, bet vairāk Jānim neļāva izvērsties pretinieki. Pārsteidza Šeļakovs, atvērās Kuksiks un arī stabili visas spēles nospēlēja Dairis Bertāns. Arī pārējie iedeva savu ieguldījumu, bet, kas pietrūka - izcīnīt kādu uzvaru? Es teikšu - neprame spēlēt mača izskaņu. Tas vienā dienā nenotiks un šeit treneri vienkārši nenovērtēja komandas potenciālu, bet paši spēlētāji bija diezgan apjukuši, nonākot šādās situācijās. Bet pie tā būs jāstrādā, tā ir mūsu rezerve, tāpat kā pilnveidot komandas aizsardzību.
Kas mūs gaida nākotnē? Es teikšu tā - GALVENAIS,  lai visi šie spēlētāji spēlētu komandās, kurās varētu pilnveidoties kā spēlētāji un tikt komandās, kuras spēlē labās līgās. Ja šie  basketbolisti spēlēs zemās līgās, tad NEKĀDA PROGRESA NEBŪS. Domāju, ka eiforijā krist nevajadzētu, taču spēlēt bez laba centra būs vienmēr grūti. Šis jautājums ir kādam jārisina. Treneru sastāvu nevajadzētu aiztikt, bet piesaistīt vienu speciālistu, kurš ar lielām pilnvarām izveidotu labu aizsardzību. Spēles vadīšana brīžiem bija ļoti haotiska, it sevišķi spēles beigās, bet te jau vajadzētu galvenajam trenerim piestrādāt, tad skaisto zaudējumu nebūs tik daudz. Domāju, ka Blūmam šis būs pēdējais čempionāts un maiņu viņam būs grūti atrast. Varbūt Šķēli varētu pieaicināt, jo viņam vasaras periodā labāk būtu nodarboties ar basketbolu, nevis meklēt kašķus ārpus laukuma, turklāt - Armands ir vienmēr gatavs spēlēt izlasē.
Esam daļēji atguvuši līdzjūtēju uzticību, bet ir jāsaprot, ka daudz uzvaru nebūs. Tad iemācīsimies priecāties kaut par vienu. Tādā situācijā esam nonākuši, bet putru strēbsim kopā.

Kurš no šodienas paaudzes spēlētājiem sasniegs Eirolīgas līmeni?

  • 128

  • 71

  • 15

  • 146

  • 71


Slēpts komentārs: puramuk

 +11 [+] [-]

, 2011-09-05 22:33, pirms 13 gadiem
Ceru gan,ka Blūmam šis čempionāts nebūs pēdējais.Daudz tomēr vēl viņam iekšā.Un komanda tiek būvēta labi.Jaārstē tikai hroniskās kaites - sodiņi, ko nu tiešām praktiski neviens centrs nemāk mest.Spēlētājiem,protams, jāuzlabo spēle aizsardzībā, bet konkrēti Bērziņam - metiens, jo pašlaik tas ir nekāds.Būs labi, ar šo sastāvu var augt, un arī iet ārā no grupas.

 +13 [+] [-]

, 2011-09-05 22:36, pirms 13 gadiem
Un tagad Valdi visos portalos bus,ka Blums beidz karjeru izlase kaut Blums pats nebutu neko teicis

     [+] [-]

, 2011-09-05 22:44, pirms 13 gadiem
Komanda ir jauna, arī treneri ir vēl jauni...Visiem ir ko mācīties, lai gan sen nebiju redzējis LV izlases izpildījumā tik gudru un pārdomātu basketbolu, kas noteikti ir gan treneru, gan arī saspēles vadītāju nopelns...
Spēles galotni pret Vāciju, laikam jau, tomēr zaudēja Bagijs. Iespējams, spēlētāji neizpildīja norādījumus, bet kāpēc nepalaida laukumā Blūmu...Tā man ir mīkla, bet kopumā turnīrā treneru paveikto vērtēju ar 9 no 10!
Paldies!

  +5 [+] [-]

, 2011-09-05 22:47, pirms 13 gadiem
Valters beidzot neapēd izlasi bez sāls pilnai laimei atliek Šņepukam aizvākties un basketbols atdzimst

  -1 [+] [-]

, 2011-09-05 22:48, pirms 13 gadiem
puramuk rakstīja: Trenerus janomaina!
Cik viegli gan tevi ietekmēt. Izlasi viena cilvēka pārdomas un jau izdari secinājumus. Būtu iekrituši sodiņi nobeigumā, tad treneri nebūtu jāmaina?

 +21 [+] [-]

, 2011-09-05 22:52, pirms 13 gadiem
Valdi Valter!!!Lūdzu beidz maldināt Latvijas basketbola līdzjutējus par Blūma beigšanu spelēt!!!Viņš nenāk no Valteru dzimtas, kur izauguši mazi bērneļi!!!Izmazgā kā tēvs saviem talantīgajiem bērniem smadzenes, lai saprot kā atdot sirdi un dvēseli basketbolam un karogam kā to dara Blūms un pārejie!Paldies!

  +6 [+] [-]

, 2011-09-05 22:52, pirms 13 gadiem
es par diviem gribu balsot - Kuksiks un Freimanis

  +8 [+] [-]

, 2011-09-05 22:52, pirms 13 gadiem
Yurchix rakstīja: Cik viegli gan tevi ietekmēt. Izlasi viena cilvēka pārdomas un jau izdari secinājumus. Būtu iekrituši sodiņi nobeigumā, tad treneri nebūtu jāmaina?
Tā diemžēl tas viedoklis cilvēkiem veidojas. Iemestu Kalve pirms diviem gadiem sodus, tusētāju paaudze būtu varoņi.

 +13 [+] [-]

, 2011-09-05 22:54, pirms 13 gadiem
Blūmam tak ir tikai 29 atšķirība no lielākās daļas pārējo LV stāru puisis nav redzēts tik traki pārpāli planējam pa izklaides vietām, tā kā gan jau ka čalis nospēlēs līdz kādiem 35-36 un vismaz nākamo ciklu gan jau ka izlasē vēl nokapās...

  +8 [+] [-]

, 2011-09-05 22:56, pirms 13 gadiem
kāds Blūmam pēdējais čempis... 29 gadi johaidī.. kas viņs vecene kam jādzemdē bērnus.. vismaz 1 ja ne 2 čempjus var spēlēt...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-05 22:59, pirms 13 gadiem
Jāskatās, kā sezonu aizvadīs visi šie čaļi, vai kaut kas no tā visa sanāks, un jāpiekrīt, ka marinējoties LBL nekas labs nebūs.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-05 23:01, pirms 13 gadiem
vienīgais kuram ir stabilitāte un nav vājo vietu( bez aizsardzības eirolīga nespīd)ir J.Strēlnieks .Šajā čempī viņš pilnībā ziedojās komandas spēlei un meta tikai tad kad kombenes neizdevās un laiks vairs nebija.Viņš var būt daudz rezultatīvāks javien būtu arī kombinācijas uz viņu

     [+] [-]

, 2011-09-05 23:07, pirms 13 gadiem
Nevar gribēt izvilkt mača galotn ar spēlētājiem, kas nav pieraduši būt GAME HEARO, arī tas pats Blūms nav savā komandā tas kurš izšķirošajos mirkļos spēles beigās spēlē ar bumbu. Blūms arī nav pieradis pie ilga spēles laika, kā tas ir gadījumā ar Parkeru kurma vidēji 30 minūtes būt laukumā līderim šķiet nieks. Vajag, lai divi latviešu spēlētāji vismaz vidējā eiropas līgas klubā spēlētu nozīmīgu lomu komandā, labs piemērs būtu Šķēle tādā gadījumā, ja viņš būtu nevis Igaunijas finālu MVP, bet teiksim Ukrainā, Polijā vai tamlīdzīgā līgā.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-05 23:08, pirms 13 gadiem
Cerams, ka visiem aptaujā minētajiem viss ar karjeru būs kārtībā, bet man pēc šī čempionāta interesantākais ir Meijers. pamanīju arī, ka arī viņš, ne tikai Blūms vai Kuksiks, iemantojis simpātijas no dažādu valstu komentētājiem.

  +7 [+] [-]

, 2011-09-05 23:09, pirms 13 gadiem
enemii rakstīja: vienīgais kuram ir stabilitāte un nav vājo vietu( bez aizsardzības eirolīga nespīd)ir J.Strēlnieks .Šajā čempī viņš pilnībā ziedojās komandas spēlei un meta tikai tad kad kombenes neizdevās un laiks vairs nebija.Viņš var būt daudz rezultatīvāks javien būtu arī kombinācijas uz viņu
Ļoti vājš izpildījums Strēlniekam! Domāju, ka vaina nebija faktā kad neviena kombinācija nebija uz viņu, bet fakts, ka viņš nespēja izšķirošos brīžos uzņemties INICIATĪVU, jo pirms turnīra bija minēts starp līderiem, kopā ar Blūmu, Strēlniekam jābūt daudz rezultatīvākam!

  +3 [+] [-]

, 2011-09-05 23:11, pirms 13 gadiem
zata rakstīja: Nevar gribēt izvilkt mača galotn ar spēlētājiem, kas nav pieraduši būt GAME HEARO, arī tas pats Blūms nav savā komandā tas kurš izšķirošajos mirkļos spēles beigās spēlē ar bumbu. Blūms arī nav pieradis pie ilga spēles laika, kā tas ir gadījumā ar Parkeru kurma vidēji 30 minūtes būt laukumā līderim šķiet nieks. Vajag, lai divi latviešu spēlētāji vismaz vidējā eiropas līgas klubā spēlētu nozīmīgu lomu komandā, labs piemērs būtu Šķēle tādā gadījumā, ja viņš būtu nevis Igaunijas finālu MVP, bet teiksim Ukrainā, Polijā vai tamlīdzīgā līgā.
ūja ūja BBL līmenī tak gan Bertānam, gan Strēlniekam ir sanācis to darīt, cita lieta, ka LV komendām ir hroniskas problēmas ar sodiem, patinot filmu atpakaļ augsts soda metienu procents ir bijis ļoti maz mūsu basketbolistiem katrā izlasē nāk prātā 1-2 pārējiem tā ap 65 pročiem ar ko augstākajā līmenī nav ko darīt...

  -2 [+] [-]

, 2011-09-05 23:12, pirms 13 gadiem
Ja nākošgad izdosies noturēt pašreizējo izlases kodolu un vēl piesaistī to pašu Šķēli un Biedriņu tad varētu būt arī uzvaras! Šai izlasei ir jaunība un potenciāls, taču ar to vien nepietiks!
Slēpts komentārs: archdevil

     [+] [-]

, 2011-09-05 23:33, pirms 13 gadiem
puramuk rakstīja: Trenerus janomaina!
nebrīnīšos, ja vadība kaut ko tik tiešām ar treneru sastāvu sačakarēs - pm redzams, ka šim sastāvam ir iekšā un uz cerību pamata, ka pēc diviem gadiem būs baigie rezultāti, pieaicinās kādu "labāku" speciālistu
tas būtu vienkārši muļķīgi!

  +4 [+] [-]

, 2011-09-05 23:48, pirms 13 gadiem
Bertānam Dairim - LIELS PALDIES!!!!!patika kā vienmēr Spēle

  +4 [+] [-]

, 2011-09-06 00:59, pirms 13 gadiem
Valdi, viss pareizi, gudrus vārdus saki. Tikai aizmirsti par Šķēli, viņam nav laika, nu jau nonācis līdz šņaukāšanās līmenim, 1-2 gadi, un Šķēles milzīgais kādreizējais talants būs noslīcināts alko un nošņaukts.

Tur taisnība, viens garais šai izlasei nepieciešams lai būtu lielas uzvaras. Ir 3 varianti - vai nu Biedriņš, ja nāk pie samaņas, vai jānaturalizē kāds Eirolīgas līmeņa centrs vai arī jācer ka Meiers progresēs platiem soļiem. Šelīts kā rezerves centrs būs ideāls.

     [+] [-]

, 2011-09-06 01:08, pirms 13 gadiem
noslēpumainais rakstīja: Tā diemžēl tas viedoklis cilvēkiem veidojas. Iemestu Kalve pirms diviem gadiem sodus, tusētāju paaudze būtu varoņi.
Apmēram tajā virzienā arī gribēju virzīt domas. Tu par agru iespraucies.

     [+] [-]

, 2011-09-06 01:12, pirms 13 gadiem
Nu piedod Valter, šoreiz tavs viedoklis izklausijās pēc depresīva 15 gadīga puišeļa, kas izliekas par žurnālistu. Komandai ir gars un arī meistarība un pēc gada vai diviem būs pieredzi sakrājuši un vismaz trīs no šīm spēļu beigām pabeigs ar uzvarām.
Runājot par tiem kas nebija - tieši Šķēli vismazāk vajag, jo ārējā līnija ir laba un stabila. Bērziņš un Biedriņš ir ļoti nepieciešami un Janičenoks protams, bet tas arī viss ko šai komandai vajag pievienot.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-06 07:25, pirms 13 gadiem
Vēl jau esat aizmirsuši par Zaķi, viņš šosezon atgriezīsies laukumā. Arī viņš var būt labs papildinājums garajā galā. Plus vēl Kaspars Bērziņš. Biedriņš un co nespēlēs izlasē, kamēr LBL vadībā būs šneps.

     [+] [-]

, 2011-09-06 09:10, pirms 13 gadiem
krisla rakstīja: Valdi Valter!!!Lūdzu beidz maldināt Latvijas basketbola līdzjutējus par Blūma beigšanu spelēt!!!Viņš nenāk no Valteru dzimtas, kur izauguši mazi bērneļi!!!Izmazgā kā tēvs saviem talantīgajiem bērniem smadzenes, lai saprot kā atdot sirdi un dvēseli basketbolam un karogam kā to dara Blūms un pārejie!Paldies!
Man ar VV nav nekāda sakara, taču gribētu uzdot jautājumu - no kurienes tāds naids? Neizmirstam cik Jānim ir gadu un cik īsa ir sportista karjera! Karjeras izskaņā reti kurš vēlas riskēt norakt savu pēdējo/pēdējās sezonas. Traumas krājās...

  +4 [+] [-]

, 2011-09-06 09:24, pirms 13 gadiem
caabels123 rakstīja: Komandai ir gars un arī meistarība un pēc gada vai diviem būs pieredzi sakrājuši un vismaz trīs no šīm spēļu beigām pabeigs ar uzvarām.
Runājot par tiem kas nebija - tieši Šķēli vismazāk vajag, jo ārējā līnija ir laba un stabila. Bērziņš un Biedriņš ir ļoti nepieciešami un Janičenoks protams, bet tas arī viss ko šai komandai vajag pievienot.
Piekrītu, to pašu arī rakstīju pirms čempja. + vēl varētu Zaķi, A Bērziņa vietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-06 11:42, pirms 13 gadiem
skaidrs, ka , zaudējot spēles galotnē, parasti vainu jauzņemas treneriem. Tā saka gudrie, ja starpība ir mazāka par -10, vainīgs treneris. Bet nelamāsim Bagatski un Co, arī viņi tikai sper pirmos nopietnos soļus augstākajā līmenī. Skaidrs ir viens, ja būtu Biedriņš, mēs pirmajā etapā būtu ar vismaz 3 uzvarām, taču mēs nezinātu, cik perspektīvs ir Meiers, cik labi var cīnīties Šeļakovs, ka ir tāds Meijeris... uzskatu, ka plusu ir vairāk. Gan jau lielais Andris vēroja spēles un sirsniņa sažņaudzās.. vismaz gribas tam ticēt! Ja Biedriņam kaut mazliet izsaka sarkan-balt-sarkanais karogs, ja skanot Dievs, svētī Latviju pa muguru skrien "skudriņas", tad nākamajā ciklā Andris būs starp izlases čaļiem. Lai veicas mums visiem!

     [+] [-]

, 2011-09-06 17:44, pirms 13 gadiem
Mani visvairāk pārsteidza viens statistikas punkts - kļūdas, mūsējie vienā spēlē kļūdījās 11,2 reizes. Tas ir ceturtais labākais rezultāts Eiropas čempionātā (Itālija - 9.8, Maķedonija - 10, Izraēla - 10.2).

Bet tajā pašā laikā pretiniekam ļāvam kļūdīties tikai 8,6 reizes, te gan atkal visu izsaka aizsardzība .

     [+] [-]

, 2011-09-06 17:48, pirms 13 gadiem
gribu reti riebīgas un pretīgas uzvaras, nekā smukus zaudējumus

     [+] [-]

, 2011-09-06 19:07, pirms 13 gadiem
Kuksiks to nesasniegs,,,kā es te sēžu!! Ja nu vienīgi, vef vai vntspils tur būs!!

     [+] [-]

, 2011-09-06 21:16, pirms 13 gadiem
Yurchix rakstīja: Cik viegli gan tevi ietekmēt. Izlasi viena cilvēka pārdomas un jau izdari secinājumus. Būtu iekrituši sodiņi nobeigumā, tad treneri nebūtu jāmaina?
Sodiņi "neiekrīt", sodiņus "iemet" vai "neiemet". Un tā nebūt nav laimes spēle, bet gan mērķtiecīgs darbs pie psiholoģiskās noturības. Un, ja pats būtu izlasījis, tad zinātu, ka tā "viena cilvēka pārdomas" ne tuvu nebija saistītas ar to, ka būtu jāmaina treneri...