Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Gorkšu pārliecība

Gorkšu pārliecība
42 spēles sezonā Kasparam Gorkšam vedina domāt, ka "QPR" galvenais treneris Nīls Vornoks (pa labi) varētu uzticēties latviešu aizsargam arī premjerlīgā. Foto: www.qpr.co.uk

Beidzot pēc veiksmīgās sezonas Anglijas “Championship” līgā vienu no mūsu labākajiem futbola aizsargiem Kasparu Gorkšu var sastapt Latvijā. Atelpai gan daudz laika atvēlēt neizdevās, jo jāgatavojas EURO 2012 kvalifikācijas spēlei pret Izraēlu. Taču visam pa vidu atradām arī laiku sarunai. Kaspars viesa pārliecību, ka arī rudenī par viņu runāsim kā par Anglijas premjerlīgas spēlētāju.

Sezonas gaitā klīda dažādas runas un versijas par to, vai tad, ja “QPR” iekļūs premjerlīgā, vieta komandā atradīsies arī Kasparam. Par to mēs varēsim pārliecināties vienīgi čempionāta gaitā, jo vēl daudz kas var notikt spēlētāju pāreju laikā vasarā, taču vismaz no paša Kaspara staro pārliecība, ka spēlēšana premjerlīgā nekur neizpaliks.

Argumentācija gaužām vienkārša - Kasparam ir līgums ar “QPR” līdz 2013. gada vasarai ar visām no tā izrietošajām sekām. Tas, protams, neizslēdz arī varbūtību, ka mūsu aizsargu izīrē, piemēram, kādai “Championship” komandai. Viņš šajā līmenī sevi ir apliecinājis no labākās pusēs. Taču Kasparam par to pat domāt negribas: “Sezonas pirmajā pusē Vornoks man iedeva līgumu. Ja viņš ar mani nerēķinātos, diezin vai piedāvātu līgumu uz trijiem gadiem.” Skan loģiski, vai ne!

Slidenais šajā visā ir tas, ka vēl nav pilnīgas pārliecības, ka galvenais treneris Nīls Vornoks paliks amatā. Ja paliks, šķiet, Kasparam nevajadzētu raizēties, vai viņam tiks dota iespēja cīnīties par vietu sastāvā. Pēc sezonas Vornoks pat izteicās, ka Gorkšs bijis neatņemama “QPR” mugurkaula sastāvdaļa.

Šķiet, zināmam satraukumam būs pamats tad, ja notiks treneru maiņa. Zinot, kam pieder “QPR”, šaubas par īpašnieku ambīcijām ir nevietā. Nevar izslēgt, ka būs vēlme komandā vairāk redzēt itāliešu asinis...

Intervijas laikā Kaspars ne mirkli nepieļāva, ka sapnis par premjerlīgu šogad varētu iet secen. Arī pārliecībai ir nozīme, jo kaut kam taču jābūt tās pamatā. Ja tā nebūtu, diezin vai Gorkšs par premjerlīgu runātu tik drošā tonī. Turklāt Kaspars ir pārliecināts, ka “QPR” nav nepieciešams papildinājums aizsardzības centrā. Komandā ir pieci meistarīgi “centri” - esot no kā izvēlēties! Anglijas medijos līdz šim vienīgi pavīdējušas runas par iespējamo Fica Hola aiziešanu. Aizvadītajā sezonā šim centra aizsargam bija jāsamierinās ar rezervista statusu.

Visticamāk, jūlijā, kad “QPR” sāks gatavoties sezonai, viss sāksies no gala. Respektīvi, Kasparam būs jāpierāda sava lietderība, ka nav par matu sliktāks kā pagājušajā sezonā. Pats svarīgākais, lai viņam tiek dota iespēja sevi apliecināt. Tas noteikti ir daudz labāk nekā situācijā, kad ar tevi nerēķinās.

Arī Kaspara tēvs Juris Gorkšs ir pārliecināts, ka spēlēšana premjerlīgā ir pavisam tuvu. “Ticu, ka Kaspars izcīnīs savu vietu. Tā bija arī visās iepriekšējās sezonās “QPR” komandā un ne tikai Londonā. Neviens jau viņam vietu sastāvā neuzdāvināja. Tā tika izcīnīta ar zobiem un nagiem. Kasparam tāds raksturs. Viņš grib spēlēt premjerlīgā, tāpēc sitīsies līdz pēdējam, lai panāktu savu. Domāju, ka viņš spēlēs premjerlīgā arī tad, ja notiks treneru maiņa. Ja galvenais būs itālietis, tad Kaspars spēlēs itālieša vadībā...” Gaidām augustu!

  +9 [+] [-]

, 2011-05-31 15:39, pirms 13 gadiem
Kaspars noteikti būs mugurkauls arī PL !
Slēpts komentārs: extazy89

  +2 [+] [-]

, 2011-05-31 16:46, pirms 13 gadiem
extazy89 rakstīja: joprojām nepamet sajūta, ka tavs uzvārds arī bija Gorkšs
what ?

  -1 [+] [-]

, 2011-05-31 16:59, pirms 13 gadiem
Neviens jau nav neaizstājams....ai, nu ko tur, Kaspars ir neaizstājams

  +4 [+] [-]

, 2011-05-31 23:29, pirms 13 gadiem
Piedodiet, bet, lai izmestu komandas labāko aizsargu un aizsardzības balstu pirms pārejas uz spēcīgāko līgu pasaulē, ir jābūt pilnīgam idiotam. Tāds nav ne Vornoks, ne kluba īpašnieki.