Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ja resno gals nesāks raustīt valodu...

Ja resno gals nesāks raustīt valodu...
Ja komandas vadība nenobīsies no cipara, Herberts Vasiļjevs spēlēs Rīgas Dinamo. Vai tur pat būs arī Mārtiņš Cipulis?

Foto: AFP

- Mēs šobrīd meklējam komandai pirmo vārtsargu, - nepārprotami pateica Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.
- Kas tad būs otrais? – dabiski pavaicāju.
- Otrais? Ēēē... Nu, viņš...

Rīgas Dinamo turpina vākt sastāvu jaunajai sezonai. Pašķīdušās ieceres leģionāru pirmajos meklējumos, likušas klubam vairāk uzmanību pievērst savējo mēteļiem. Savā ziņā situācija ir amizanta – vēl pirms mēneša Dinamo sistēmas augšējos stāvos daudzi dzīvoja ar pārliecību, ka tirgus ir pilns ar norvēģu lašiem. Līdz ar to bija loģiska poza – savējie lai iet nārstot... Tagad izrādās, ka tos svešos ir citi savos tīklos iedabūjuši un vietējiem Dinamo Oskariem nekas cits neatliek kā meklēt mazos murdus – tos, kuros varētu tomēr iemānīt pašmāju asarīšu, karpas un reņģītes... Bada laikā izmisums dzen kokā pat ezi, bet Dinamo gadījumā vārdam izmisums ir vēl cita pieskaņa – apkārt līgojas priežu meži, bet mēs te pa pļaviņu valstāmies. Alegorija tulkojumā stāsta par KHL spēlētāju tirgu un komandu bruņošanos. Uz lielajiem nav vērts ne skatīties, ne līdzināties – ne mums tāda nauda ir bijusi, ne būs. Kas attiecas uz savu līmeni – piemērām,
Ņižņijnovgorodu, Kijevu vai Minsku – tur puikas dauzās ne pa jokam. Lai gan, ja, piemēram, tā racionālāk un ar vēsu prātu novērtējam tos pašus baltkrievus, tad jāatzīst – viņi varbūt mācās no citu kļūdām, bet savējās gan neatzīst. Jo minskieši hokejā vispirms iet ar maku un tikai pēc tam atļaujas blakus nolikt galvu. Nu, lai viņiem veicas – var arī tā...

Kā var Rīgas Dinamo? Par ko varam būt droši? Ozoliņš, Reķis, Jēkabs Rēdlihs, Laviņš, Andersons, Cibuļskis... Tie no aizsargu gala esot pie vietas. Galviņš arī it kā turpat, vienīgi Sējējs mazliet iepauzē, kad noprasu skaidri – ir vai nav. Nūūū – ja nav neko mainījis savās domās... Tātad – labāk draudzīgi paklusēt. Par Krišu gan viņš samulst, jo pēc pēdējās reizes, kad Normunds ar viņu runājis, Rēdlihs vecākais esot bijis tāds nenoteikts – cipari patīk, komanda arī... Nu, nu, nu – saku, nu? - ... bet esot mazliet tā kā ieskatījies atpakaļskata spogulī. Tas laikam nozīmē, ka uz papīra vēl neliekam. Uzbrucēji: burtiski šajās stundās savu piekrišanu devis Ņiživijs. Par citu brāli, ko sauc Miķelis, kluba vadībai ir dažādi stāsti – Zigmārs Priede saka, ka ar šo uzbrucēju viss esot kārtībā, savukārt Normunds Sējējs šajā sakarā vairāk runā par spēlētāja aģentu... Saprotu, ka Pols Teofanus nav nekāds Kinder Bueno, ko mīl visi un bez vecumam ierobežojumiem. Šim aģentam ir krampis, kas loģiski nepatīk tiem, kam no komandas puses jāvienojas ar darbiniekiem par jauno darba cēlienu. Piezvanu Miķelim un viņš pasaka skaidri:
- Nekāda vienošanās vēl nav panākta, līgums arī nav.
Sējējs atklāj, ka pēc cipariem Rīga esot Rēdliham jaunākajam pielikusi vairāk kā pieklājīgi – taču pagaidām hokejists nav mierā ar šo maizes riecienu un sviesta kārtu. Prasās speķītis, karbonādīte. Rīga nedod, lai gan... Ja Priede saka, ka viss ir kārtībā, varbūt šie jau ir iedevuši, tikai aizmirsuši pateikt Sējējam un pašam hokejistam? Ja tā ir, tad gan vajag steidzami šo lietu labot, bet ticamāk – Teofanus tagad šo komandas vadības neveiklību vai nesaskaņoto verbālo caureju, izmantos pēc pilnas grāmatas. Gan jau viņš ir informēts, ka Dinamo mazo Miķelīti ierakstījuši savos iedomu vai fantāziju algu sarakstos pirms abu pušu vienošanās, tāpēc izspiedīs tagad no šī tējas maisiņa arī...kafiju. Nav ko muldēt apkārt, ja grib spēlēt hokeja klubus.

Iepriekš rakstīju par Herberta Vasiļjeva iespējamo spēlēšanu Rīgā, kam ir vairāki nosacījumi. Latvijas izlases kapteinis patiešām interesējies, vai Saška Ņiživijs būs komandā. Taču galvenais tomēr esot naudas lielums, ko uzbrucējam varot Dinamo iedot. Sējējs noplāta rokas, kas nozīmē – mēs to nevaram... Tagad viss tiek nodots tā sauktajam resno galam – ja Savickis&Co ieraudzījis Vasiļjeva ciparu nesāks raustīt valodu, tad esot cerības, ka notikšot kā gadījumā ar Ozoliņu. Vīrs un vārds – kur par vīru strādā hokejists, bet par vārda valkātāju komandas galvenais akcionārs. Tāda teorētiska iespēja jāpieļauj. Tostarp neoficiāla informācija liecina, ka iespējamais trešais šīs iedomātās maiņas posms – Mārtiņš Cipulis (ar Vasiļjevu un Ņiživiju bija izlases pirmā maiņa), šobrīd tuvāk ir Habarovskai, nekā Rīgai. Var viņu saprast, jo Rīgā katrs nākamais tūkstotis pie algas šajās dienās jāizspiež ar seju, kas atgādina nepateicīgo tēva dēlu, kamēr Krievijā par Cipuļa kvalitātēm dod vairāk. Daudz vairāk... Šajā vecumā Mārtiņš ir pelnījis arī kaut ko makam, ne tikai sirdij. Turklāt, kurš viņam var kaut ko pārmest? Sāksies sezona un Šuplers ķersies pie sastāva kulšanas - pērn Cipulis visbiežāk bija iedalīts pie olu baltumiem jeb spēlētājiem ar nenoteiktu pierakstu. Tas jau paliek atmiņā... Pie jebkura iznākuma – lai cēsiniekam veicas!

Tagad par vārtiem. Ievadā uz jautājumu – Kas tad būs otrais? – Sējējs pēc galantas stostīšanās nosauca vārdu un uzvārdu: - Edgars Masaļskis... Par pirmo numuru viņš šobrīd vēl nezinot, taču visas pazīmes liecinot, ka Masaļskis panerros, panerros Dinamo vadību, bet beigās tepat vien uz lāviņas blakus visiem noliksies. Apmēram tāda izskatās situācija no akcionāru un viņu pilnvaroto personu puses. Normunds apgalvo, ka šobrīd viņa blociņā esot ierakstīti četri vārtsargi plus Edgars. Tas laikam bija mājiens, ka Rīgas Dinamo vismaz šajā postenī jūtas bez kompleksiem. Tātad – droši par saviem vārdiem. Ja pavaicā to pašu Masaļskim, viņš pasmaida:
- Nezinu, nezinu...
Mēs arī nezinām, bet noteikti uzzināsim.
Visbeidzot, aizvadītā nedēļa devusi menedžerim Sējējam arī daudz maz drošu pārliecību par leģionāru skaitu komandā:
- Esam tuvāk skaitlim četri, nekā pieci...
Ja pieņemam, ka vismaz viens būs vārtsargs (bet iekavās varam pieņemt, ka varbūt vajadzēs meklēt divus) un aizsardzībā jau visas vietas aizsistas, tad divi trīs tiks nolūkoti priekš uzbrukuma:
- Neko vairāk atļauties nevaram. Nav naudas...
Tas gan nenozīmē, ka naudas nav vispār. Droši vien, sāksies sezona, paskatīsies, kā tie rati ripo, bet – varbūt tās būs ragavas – un tad, atkarībā no turnīra tabulas un Šuplera nervozitātes termometra, Dinamo atgriezīsies hokeja lielveikalā. Tā tas notika arī pērn...

1 2 40 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2010-05-31 22:13, pirms 14 gadiem
Laši... savējie lai iet nārstot
Bet raksts labs!

  +5 [+] [-]

, 2010-05-31 22:17, pirms 14 gadiem
Man pat labāk patīk, ka būs tikai 4 leģionāri, kuri reāli taisīs spēli, nevis 7 no kuriem divi vai pat visi trīs spēlē ceturtajā maiņā. tāpat Meijam jādod lielāks spēles laiks, jo viņš patiešām ir labs un noteikti kļūs vēl labāks. Interesanti, cik tuvu vai tālu no Dinamo ir Karsums?

  +8 [+] [-]

, 2010-05-31 22:19, pirms 14 gadiem
Paldies Armand par rakstu.
Nu tiešam jācer ka kluba vadība visu neatstās uz pēdejo brīdi.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-31 22:24, pirms 14 gadiem
sermulis rakstīja: Man pat labāk patīk, ka būs tikai 4 leģionāri, kuri reāli taisīs spēli, nevis 7 no kuriem divi vai pat visi trīs spēlē ceturtajā maiņā. tāpat Meijam jādod lielāks spēles laiks, jo viņš patiešām ir labs un noteikti kļūs vēl labāks. Interesanti, cik tuvu vai tālu no Dinamo ir Karsums?
...un tad pēc pirmajiem sezonas mēnešiem Savickim liksies, ka komanda sūdīgi spēlē un sāksies jaunu leģionāru pirkšana - atgādināšu, ka pagājušajā sezonā jau sezonas gaitā parādījās Fosters, Petrovickis, Arnasons...

     [+] [-]

, 2010-05-31 22:25, pirms 14 gadiem
Labs virsraksts - parasti jau saka resnais, nevis resno gals

  +6 [+] [-]

, 2010-05-31 22:25, pirms 14 gadiem
sermulis rakstīja: Man pat labāk patīk, ka būs tikai 4 leģionāri, kuri reāli taisīs spēli, nevis 7 no kuriem divi vai pat visi trīs spēlē ceturtajā maiņā. tāpat Meijam jādod lielāks spēles laiks, jo viņš patiešām ir labs un noteikti kļūs vēl labāks. Interesanti, cik tuvu vai tālu no Dinamo ir Karsums?
Cerams, ka tuvu. Tāpat arī Masaļskis, varu teikt ka viņi mums vajadzīgi kā ūdens tuksnesī, atrast labākus aizvietotājus leģionāros - diez vai..
Slēpts komentārs: agrezo

  +2 [+] [-]

, 2010-05-31 22:33, pirms 14 gadiem
Kā diez ir ar Kašparu, noteikti pateicoties viņa čempiona titulam Dinamo viņu nepievāks pie sevis, žēl patika viņa spēle PČ

  +7 [+] [-]

, 2010-05-31 22:35, pirms 14 gadiem
Lai iet bāleliņi,vēlak paši lūgsies atpakaļ.Kas viņi bija pirms,,Dinamo"?Viņi citur būs leģionāri.Slikti spēlēs,ar kāju pa pēcpusi,ņems nākošos leģionārus.Redzot,kā viņi nospēlēja Manheimā,mani māc šaubas par meistarības stabilitāti.Par adekvātu samaksu neaizvietojamu hokejistu nav.

 +24 [+] [-]

, 2010-05-31 22:37, pirms 14 gadiem
Kapēc vēl nav produkts Rigas Dinamo sviests?

  +8 [+] [-]

, 2010-05-31 22:47, pirms 14 gadiem
Karsumu es ļoti vēlētos redzēt RD sastāvā. Jo sāk jau palēnām atgriezties vecais,labais zvērs!)) Masaļskis,protam būtu labi ja vārtos mēs redzētu Edžu,bet ja nē nekas traks, uzskatu ka pirmā KHL sezona ar Pruseku vārtos pierādija ka arī vārtsargs leģionārs spēj glābt komandu!

  +5 [+] [-]

, 2010-05-31 22:55, pirms 14 gadiem
pilniigi jāsamejas par Cipuli - habarovska ar taadiem statiem uzbruceejam
Slēpts komentārs: linda_zelča

  +2 [+] [-]

, 2010-05-31 23:01, pirms 14 gadiem
Paldies par rakstu, bija tiešām intresanti palasīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-05-31 23:04, pirms 14 gadiem
agrezo rakstīja: Ja nebūs LV vārtsarga, tad uz spēlēm neiešu!
Kad Masaļski izmeta, arī tad negāju!
Ja Edgars spēlēs kādā citā KHL klubā, tad iešu , kad viņš spēlēs un principa pēc atbalstīšu!
kads sviests!

     [+] [-]

, 2010-05-31 23:04, pirms 14 gadiem
hmm, sobrid izskatas, ka sejejs leka no vienas galejibas otra, itka sarunati visi labakie speltaji, bet tikpat labi var palikt bez neviena no siem speletajiem.
man varbut nebutu zel ja Cipulis parceltos uz Habarovsku, pie Suplera vinam nekad nav spele gajusi, izlase pie Znaroka vins vienmer bijis viens no lideriem, bet RD vairak ka akmenis kakla. Jadoma, ka Cipulis vienkarsi ir viens no daudzajiem RD spletajiem, jo Suplers neprot izmantot
katra gadijuma izskatas, ka nakamaja sezona Bukarts un Meija varetu sakt spelet pirmajas mainjas un tikpat labi varetu turpinat malties pa 4 mainju.
domaju, ka galu gala nakamaja sezona komanda izskatisies apmeram lidzigi ka pagajusaja gada un musu jaunie turpinas malties pa 4 mainju

  +7 [+] [-]

, 2010-05-31 23:05, pirms 14 gadiem
Skaidrs ka nekas nav skaidrs. Cipulis vel nesen bija pie drošajiem palicējiem....

  +2 [+] [-]

, 2010-05-31 23:17, pirms 14 gadiem
Skaidrs ir tas, ka nekas nav skaidrs Ar Dinamo kā ar bitēm.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-31 23:40, pirms 14 gadiem
quarterr rakstīja: Kā diez ir ar Kašparu, noteikti pateicoties viņa čempiona titulam Dinamo viņu nepievāks pie sevis, žēl patika viņa spēle PČ
ja nemaldos viņu jau Astanas Baris paspēja pievākt čempionāta laika par aptuveni 2reiz lielāku summu...

  +2 [+] [-]

, 2010-05-31 23:44, pirms 14 gadiem
agrezo rakstīja: Ja nebūs LV vārtsarga, tad uz spēlēm neiešu!
liels zaudejums, ololo

 +14 [+] [-]

, 2010-05-31 23:44, pirms 14 gadiem
Nu zheel tik par to ka par Ivanaanu noklusushas zinjas, kameer nebuus komandaa puika kas regulaari var aizstaaveet saveejos( ozo paraak labs speeleetaajs prieksh kaushanaas) tikmeer muuseejos meetaas kaa gribees... vajag vienu speeka uzbruceeju kursh vareetu izkauties, taads tas muusdienu hokejs ir neko nepadariisi, agri vai veelu arii KHL buus regulaari kautinji...

  +1 [+] [-]

, 2010-06-01 00:01, pirms 14 gadiem
Kā saka krievi: "Menše narodu- boļše kislorodu "
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-06-01 07:51, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Skaidrs ka nekas nav skaidrs. Cipulis vel nesen bija pie drošajiem palicējiem....
Vo,vo.
Kamēr nebūs prezentēts galīgais sastāvs,tikmēr kaut kam ticēt no RD puses ir neapdomīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-01 08:36, pirms 14 gadiem
Cipulis nevar iemest , bet uzbrucējam tas ir jāvar. Varbūt kluba maiņa viņam ļaus atvērties.
Latvijā biznesmeņi ir pieraduši, ka var savus darbiniekus čakarēt kā grib un nemaksāt algas, ko viņi ir pelnījuši, bet tagad izrādās kaut kādi hokejisti pēkšņi sāk kaut ko prasīt, tāpēc arī tāds šoks.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-01 09:02, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: Cipulis ir kluseejis vienmer un visur kur vins ir spelejis..
tiešām? tad jājautā, cik sen Tu vispār interesējies par hokeju? jo es pavisam labi atceros Šuplera pirmo maiņu BAČ (Ābols - Hromčenkovs - Cipulis), kuri meta iekšā katrā spēlē

  -1 [+] [-]

, 2010-06-01 09:34, pirms 14 gadiem
Cipulim vajadzētu būt sastāvā, viens no bombardieriem, kas varētu aizstāt Hossu. Ar psihi arī viss ok, reti kurš var iemest vārtus bez emocijām

  +6 [+] [-]

, 2010-06-01 10:31, pirms 14 gadiem
Visi portāli jau raksta par Miķeļa pievienošanos komandai, bet laikam tikai Pučem ir ienācis prātā šim uzzvanīt un pajautāt kas īsti par štellēm.

     [+] [-]

, 2010-06-01 11:22, pirms 14 gadiem
Bosnis rakstīja: Cipulim vajadzētu būt sastāvā, viens no bombardieriem, kas varētu aizstāt Hossu. Ar psihi arī viss ok, reti kurš var iemest vārtus bez emocijām
Cipulis bombardieris?

  +3 [+] [-]

, 2010-06-01 11:30, pirms 14 gadiem
Par Cipuli KHL klubi ir izvērsuši vienkārši nereāli sīvu cīņu. Laikam nav lasījuši esporta komentārus kaut kur pagājušā gada beigās

  -1 [+] [-]

, 2010-06-01 11:47, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: Atceros ka reiz K Astašenko NHL nespeleja pateicoties savam aģentam.. un tagad Pučes tekstaa lasu šādas rindas:


"Par citu brāli, ko sauc Miķelis, kluba vadībai ir dažādi stāsti – Zigmārs Priede saka, ka ar šo uzbrucēju viss esot kārtībā, savukārt Normunds Sējējs šajā sakarā vairāk runā par spēlētāja aģentu... Saprotu, ka Pols Teofanus nav nekāds Kinder Bueno, ko mīl visi un bez vecumam ierobežojumiem. Šim aģentam ir krampis, kas loģiski nepatīk tiem, kam no komandas puses jāvienojas ar darbiniekiem par jauno darba cēlienu"




Armand Teofanuss noteikti ir labs aģents bet vai tomer Tev tie teksti lielot vinju nav bik tā kā parspileti? Lasu Tavus rakstus par OZO un atkal teksts "Teofanuss ir baigaakais vecis, super agjents vins visdsu izdaris" te atkal lasu rakstu par Karsumu un atkal: "nu Teofanuss gan jau izsitis baigaako pikji no Dinamo kabatas.."


man piemeram taas Teofanusa šeptes ap Mikeli un Karsumu liekas tadas.. pat nemaaku pateikt.. ak jaa ož pēc Astašenko aģenta darba..


jo piemeram Martins (Teofanus) izsita labu ligumu no Tampas.. bet Martins bija pilniga nulle un Tampa vinjam naudu maksaja pa neko..


Ok Teofanus izsitis pikji Karsuma ligumam no Dinamo, bet vai Karsums ir pelnijis to lielo pikji?? Ja ir tad par kadiem nopelniem jo Dinamo sastāvā vins nu ja godiigi neradija neko! Tas ka vins uzspideja PC Vacija neko pilnigi neko nenozime.. atceresimies PC Sveicee 2009 gada.. Cipulis meta golus var teikt katraa spele, bet Dinamo sastāvā vins meta golu kataa 7ajā spelee..


jaa Miklelis ir pelnijis lielaaku algu, bet es nezinu vai es Sejeja vieta dotu baaaigi lielo pielikumu.. ok Mikelis aizskries uz teiksim Somiju.. tur no vinja rezultatu prasis katrā spele un neviens neaukleesies ar vinju kaa Dinamo to dara ar Cipuli ar to pashu Mikeli pirmajaa sezonaa.. un skat vai sezonas viduu nebuus kaa Karsumam kam glabshanas rinkjis bija jameklee Rigas Dinamo klubaa...


lai veicas superagentam Teofanusam, bet nevajag parspilet ne savas ne savu aizbilstamo (Mikela un Karsuma) speejas..



ps: OZO ari Teofanus ir agjents, bet nu OZO ir OZO, vins turpat 20it gadus rada to ka ir pasaules klases hokejists.. a tie abi shmurgulishi vel taa kartigi nav degunus apsildijushi (ar vienu sezonu ta ka par maz) ka prasa jau lielo naudu..


ps nr2: buus stabilitaate buus lielaa nauda..
ko tu sauc par lielo naudu ? ja cilvaks spele KHL 8 labakaja komanda vinam ir jasanem attiecigi laba nauda. kluba ipasnieki vienmer naudes ka viniem nav naudas un speletaji nav tadas naudas verti...

  +4 [+] [-]

, 2010-06-01 12:04, pirms 14 gadiem
Galvenais, lai savāc sastāvu laicīgi. Man, ja godīgi, baigi nav cepiena - kurš spēlēs, kurš nē. Ja Cipulim ir iespēja uzspēlēt citur - a kāpēc ne? Būs interesantāk mums pašiem. Leģionāri būs viduvējības, tas ir jāsaprot. Tiem kam ir nauda, tie arī pasūta mūziku, pie tā jau mums jābūt pieradušiem. Ja Karsums paliks, tad no Sprukta/Karsuma un Dārziņa/Rēdliha jau varam sākt prasīt lielāko daļu no leģionāru golu daudzuma. Būs interesanti, jo tiks prasīts lielāks devums no mūsējiem džekiem. Gaidīšu sezonu ar nepacietību - un man vienalga, vai vārtos Masaļskis vai kāds cits.
1 2 40 komentāri