Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

10 punkti par labu hokeja izlasei

10 punkti par labu hokeja izlasei
Nomainot kreklus, jāmainās arī pašiem...

Foto: Vladislavs Proškins

Viens no lasītājiem ar bažām vēro Latvijas hokeja virtuves ēdiena paliekas un secina – izskatās, ka būs tāpat kā basketbola baigajā gadā... Šo rindu autors, savukārt, dzīvo ar pārliecību, ka hokejistiem tomēr izdosies izvairīties no basketbolistu ievalkātajām kurpēm. Tam ir vairāki priekšnoteikumi.

Gaidot olimpisko kvalifikācijas turnīru un, piedzīvojot Rīgas „Dinamo” visu laiku labākās komplektācijas, visu laiku lielāko izgāšanos, ļaudis sev apkārt pārsvarā redz tumšos toņus. Gan tāpēc, ka gadalaiks draņķīgs, gan tāpēc, ka hokeja saimniecībā ir konkrēta nenoteiktība... Apsaukāšanās, mētāšanās, sadomāšanās – pa druskai tas viss kopā veido solīda paskata sniega piku, kas novietota kalna galā. Vai tā velsies lejā? Salīdzinājums ar basketbolu nav korekts, jo tiem tolaik bija cits fons – ar teatrāliem saukļiem (tagad vai nekad), ar absurdām izrādēm (Kambala boksa cimdos pirms spēles ar Lietuvu), ar kolektīviem bāru apmeklējumiem un savu zvaigzni (Biedriņš). Hokejam no tā visa šobrīd nav nekā – saukļu vietā ir tikai klusā vēlme spēlēt Soču olimpiādē... Nav pat zvaigzne, kas spīd pie debesīm vai – sliktākajā versijā, kā tas viņiem bijis agrāk – pie krogiem. Attiecīgi – nav bravūras un pašpārliecinātības. Nevajadzētu būt. Kas ir?

1) Hokeja izlasei treneris Teds Nolans jau pirms turnīra ir iezīmējis savu morāli – spēlēs tikai gribošie. Atminiet, basketbolistiem ar leiti Kemzuru priekšgalā, pie šādiem secinājumiem neizdevās nonākt... Indiānis negaida karu, lai pēc tam gudri spriestu. Viņš spriež ātrāk...

2) Nolana rīcībā nav nevienas tādas personības, kas pēkšņi komandas ģērbtuvē var sadomāties lielāks esam par pašu spēli. Nesaku, ka nav līderis vai līderu grupiņa. Hokejistiem šobrīd galvās ir mazāk salmu un – nav rokās sērkociņu.

3) Pašpārliecinātību no izlases biešu vagas ir izravējuši ne tikai pretinieku nopietnie nodomi un rādītais sniegums (kazahiem – KHL, frančiem – pārbaudes turnīros), bet arī „Dinamo” bezcerīgā sezona. Eiforijas nav. Pat Indrašim tagad galvā līdzsvars - pēc supervārtiem sekoja dabūšana pa muti. Veselīgi.

4) Attiecīgi, „Dinamo” nevaram saukt arī par izlases bāzes komandu – gan skaitliski, gan arī, vērtējot šī kluba hokejistu lietderīgo vilkmi vai lomu valstsvienībā. Šajā ziņā – iespējams, Lipmana mākslīgā konfrontācija ar Skanstes ielu un Nolana principialitāte pret vienu otru lielgalvi, var pagriezt izlases laivu vajadzīgajā virzienā.

5) Izlases līderiem (Masaļskim, Bārtulim, Dārziņam, Spruktam, Miķelim, Kuldam, Pujacam) varētu būt principiāla motivācija nospēlēt labi Latvijas līdzjutēju priekšā. Jo sezonas laikā viņiem šis līdzjušanas drudzis noteikti ir pietrūcis. Savukārt, dinamiešiem ir jānopelna nākamā gada līgumiņi...

6) Liksies dīvaina Edgara Masaļska atziņa, ka pagaidām vēl komanda nemāk spēlēt Nolana hokeju un tomēr – mūsu vārtu pirmais numurs to saka pirms kaujas. Tātad – ir laiks ne tikai šo pārdomāt, bet arī koncentrēties tiešajiem uzdevumiem bez ilūzijām. Labāk šīs atziņas no spēlētāju puses dzirdēt pirms, nekā pēc turnīra...

7) Nav publiskās ažiotāžas ap olimpisko ceļazīmi, ko tradicionāli pavada dzeltenie un sieviešu žurnāli, attiecīgi iesēdinot viena otra atlēta zemapziņā māla vai plastilīna varoņa stāju... Tas gan nenozīmē, ka nākamās nedēļas nogalē Rīgā būs slēgti naktsklubi.

8) Lai arī atvēlētā treniņu nedēļa nav nekāda vasaras nometne, kur pēkšņi var iemācīt spēlēt pa jaunam, tomēr – tas ir gana daudz, lai šī hokejistu grupa spētu apzināties savu unikālo iespēju. Jo turnīru neizšķirs kājas – tās būs galvas... Turklāt, mums ir parocīgs spēļu kalendārs.

9) Zaudējums Francijai pārbaudes turnīrā, vairāk skādi var nodarīt pašiem frančiem... Un tieši to pašu var teikt par Kazahstanas bāzes kluba „Barys” pārliecinošo dominanti pret Rīgas „Dinamo” KHL sezonas laikā. Franči sevi paši jau ir nosaukuši par turnīra favorītiem, savukārt kazahiem neviens neprasa – no viņiem uzvaru gaida...

10) Ārpus izlases sastāva nepaliks neviens no hokejistiem, par kuriem varam teikt – nu, ja viņi būtu, mēs varētu gāzt kalnus. Attiecīgi, izvēlētājiem tomēr vajadzētu saprast, ka nevis viņi aplaimo kādu ar savu lomu, bet – puišiem ir dota lieliski izdevība neiekrist ar seju pašu samīcītajos dubļos. Jo dubļi būs – pa parketu neviens neliks dejot un, arī baltos cimdiņus nāksies pēc tam mazgāt...

  +4 [+] [-]

, 2013-01-31 08:23, pirms 11 gadiem
Gandrīz visi 10 punkti - ir tikai pieņēmumi, ka tā nebūs... Reāli var notikt vis kaut kas vēl.

 +11 [+] [-]

, 2013-01-31 09:26, pirms 11 gadiem
Nu, ja tā reāli bez emocijām,tad Soču ceļazīme būtu,kā izslāpušajam ūdens malks,jo vismaz kaut kādā ziņā pavilktu uz augšu šo neveiksmīgo sezonu,gan RD, gan mūsu legiem.

     [+] [-]

, 2013-01-31 09:39, pirms 11 gadiem
Tas viss, protams, vērtējams līdzīgi kā laika prognoze...ir visi iespējamie priekšnosacījumi lai tā piepildītos, bet...ņem un nepiepildās. Mani par visu vairāk tramīgu dara tas, ka RD spēlētājiem pēc totāli neveiksmīgās sezonas hokejs jau būs/ir līdz rīklei. Respektīvi - motivācijas trūkums, nevarēšana, kam cēlonis ir iespējāmais smadzenēs nosēdies "zaudētāju sindroms".

  +4 [+] [-]

, 2013-01-31 09:48, pirms 11 gadiem
Armands kā parasti ir megaoptimists. Atceros, ka kaut kad starp LDz kausu un KHL sezonas sākumu tika veiktas prognozes. Nu lūk - Armands paredzēja mūsējo stabilu iekļušanu astotniekā, turpretī kollēga Matulis jau tad paredzēja totālu izgāšanos. Ja ne gluži 14.vietu, nu tad tuvāk tai nekā astotajai. Un tas bija uzreiz pēc spīdoši izcīnītā LDz kausa....

  +8 [+] [-]

, 2013-01-31 10:04, pirms 11 gadiem
ST2 rakstīja: Tas viss, protams, vērtējams līdzīgi kā laika prognoze...ir visi iespējamie priekšnosacījumi lai tā piepildītos, bet...ņem un nepiepildās. Mani par visu vairāk tramīgu dara tas, ka RD spēlētājiem pēc totāli neveiksmīgās sezonas hokejs jau būs/ir līdz rīklei. Respektīvi - motivācijas trūkums, nevarēšana, kam cēlonis ir iespējāmais smadzenēs nosēdies "zaudētāju sindroms".
Muļķības, uzbrucēji no RD būs tikai 3! Karsumam šaubos vai var pārmest kādreiz necīnīšanos, Pavlovs maz spēlējis, tāpēc jāpierāda sevi, Indrašis, viens no retajiem, kas pēdējajā laikā gūst vārtus...

Drīzāk man bail, ka Nolans mēģinās sabāzt maiņās spēlētājus, kas tā īsti nav kopā spēlējuši.... Un pēc tam vēl līdzīgi, kā pavasarī, paziņos, ka visi paši lieli meistari un vairākums nav jātrenē...
Slēpts komentārs: 76

  +7 [+] [-]

, 2013-01-31 10:30, pirms 11 gadiem
Tāda sevis (un lasītāju) mierināšana. Jo sajūtas visiem ir diži draņķīgas, tāpēc visu izšķirs tikai un vienīgi spēle. Ja mācēs savākties par 100 un pat par 110 %, tad varbūt būs labi. Bet, ja koncentrācija (gribas un visu spēku) nebūs visaugstākajā līmenī, tad būs pretīga šmuce.
Armands piemirsis vienu un pašu galveno Dinamo un izlases vainu - ar spēcīgākiem pretiniekiem mūsējie grauž ledu un reizēm pat viņus vinnē, bet ar līdzīgiem vai vājākiem, lielākoties, mūsējie spēlē kā plukatas. Novēlu veiksmi, klātienē skatīties neiešu (rūgta pieredze no šāda turnīra Rīgā, kad mūsējie ar visu Ozo (tobrīd NHL superstārs) ierindā pret buļbašiem izgāzās trakāk par vecām sētām, zaudēja pilnīgi vienos vārtos bez jebkādām cerībām. Nu, vecīši, pienācis laiks sapurināties, citādi līdzjutēji, kaut ko dzirdot par hokeju, spļaudīsies vēl trakāk par atsaldētiem urlām.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 10:43, pirms 11 gadiem
Točna franči sevi jau pirms turnīra nosauca par galvenajiem favorītiem?

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 10:48, pirms 11 gadiem
Mani vairāk uztrauc vai KHL play off iekļuvušie (Dārziņš, Kulda, Pujacs u.c.) uz laukuma neraustīsies baidoties gūt traumu uz zaudēt vietu kluba pamatsastāvā sezonas tik svarīgajā posmā.
Īpaši jau bažas par Pujacu, kuram šī nav izcila sezona Omskā un katra viņa kļūda tuvina viņu skatītāju tribīnēm. Pat neliela trauma varētu viņu izslēgt no Omskas pamatsastāva.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 10:48, pirms 11 gadiem
Starp citu, Lielbritānijas izlases spēles šajā turnīrā rādīs ESPN - pirmo reizi pēc 1948. gada
Home

     [+] [-]

, 2013-01-31 11:37, pirms 11 gadiem
esmu pārliecināts Latvija spēlēs soču OS.
Un tad daudzi varēs aizrīties ar žulti....

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 12:07, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Mani vairāk uztrauc vai KHL play off iekļuvušie (Dārziņš, Kulda, Pujacs u.c.) uz laukuma neraustīsies baidoties gūt traumu uz zaudēt vietu kluba pamatsastāvā sezonas tik svarīgajā posmā.
Īpaši jau bažas par Pujacu, kuram šī nav izcila sezona Omskā un katra viņa kļūda tuvina viņu skatītāju tribīnēm. Pat neliela trauma varētu viņu izslēgt no Omskas pamatsastāva.
Pujacam ļoti normāla sezona, punkti ir, labākais lietderības koeficents komandā, savu aizsarga darbu padara labi, ko tu vēl gribi?

     [+] [-]

, 2013-01-31 15:33, pirms 11 gadiem
Shmidzis rakstīja: Muļķības, uzbrucēji no RD būs tikai 3! Karsumam šaubos vai var pārmest kādreiz necīnīšanos, Pavlovs maz spēlējis, tāpēc jāpierāda sevi, Indrašis, viens no retajiem, kas pēdējajā laikā gūst vārtus...
Ir jau vēl arī aizsargi. Domāts bija kopumā - ģērbtuves u.t.t. Kā zināms, zaraza ir lipīga.

     [+] [-]

, 2013-01-31 16:12, pirms 11 gadiem
ST2 rakstīja: Ir jau vēl arī aizsargi. Domāts bija kopumā - ģērbtuves u.t.t. Kā zināms, zaraza ir lipīga.
Ko var muldēt par lipīgām zarazām – cits turnīrs, citi komandas biedri, cits treneris, ir izpildāms mērķis uz ko tiekties...
Vairāk gan besī SC komentētāji, kas zina labāk par pašiem spēlētājiem, kā jūtas šie spēlētāji, ko viņi domā, kas notiek viņu prātā, vai galvā ir miljoni, vai viņi cenšas vai necenšas utt.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 16:47, pirms 11 gadiem
Shmidzis rakstīja: Vairāk gan besī SC komentētāji, kas zina labāk par pašiem spēlētājiem, kā jūtas šie spēlētāji, ko viņi domā, kas notiek viņu prātā, vai galvā ir miljoni, vai viņi cenšas vai necenšas utt.
Priekšnieks uzbrauca? Aizej uztaisi tēju un atslābinies! Internets, tavuprāt, kam domāts? Ne dēļ tā, lai izteiktu viedokli?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 16:55, pirms 11 gadiem
ST2 rakstīja: Priekšnieks uzbrauca? Aizej uztaisi tēju un atslābinies! Internets, tavuprāt, kam domāts? Ne dēļ tā, lai izteiktu viedokli?
Jā, tieši tapēc internets tika radīts - lai Tu varētu izteikt viedokli! Kā savādāk mēs uzzinātu ka Liepājā ir krutākā hokeja skola, ka Galviņš ir lohs un RD vispār necīnās? Dzīvotu kā tumsoņas!

     [+] [-]

, 2013-01-31 17:01, pirms 11 gadiem
ST2 rakstīja: Priekšnieks uzbrauca? Aizej uztaisi tēju un atslābinies! Internets, tavuprāt, kam domāts? Ne dēļ tā, lai izteiktu viedokli?
Viedokļi mēdz būt dažādi – var arī izteikt viedokli, pēc kura būs garantēta komunikācija ar tiesībsargājošajām iestādēm

Bet, ja par hokeju, tad, es saprotu komentārus, par spēli, par spēlētāju sniegumu, visas komandas sniegumu, labu vai sliktu, vienalga.
Bet absolūti muļķīgi man liekas komentāri par to, kas spēlētājiem notiek galvā un kā viņi jūtas. To viņi zina tikai paši.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 17:15, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Jā, tieši tapēc internets tika radīts - lai Tu varētu izteikt viedokli! Kā savādāk mēs uzzinātu ka Liepājā ir krutākā hokeja skola, ka Galviņš ir lohs un RD vispār necīnās? Dzīvotu kā tumsoņas!
Otrais teikums - Tu sevi citē? Plus ja sevi vēl par tumsoni uzskati, sorry. Cīnies un Tev taps dots!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 17:18, pirms 11 gadiem
Shmidzis rakstīja: Viedokļi mēdz būt dažādi – var arī izteikt viedokli, pēc kura būs garantēta komunikācija ar tiesībsargājošajām iestādēm

Bet, ja par hokeju, tad, es saprotu komentārus, par spēli, par spēlētāju sniegumu, visas komandas sniegumu, labu vai sliktu, vienalga.
Bet absolūti muļķīgi man liekas komentāri par to, kas spēlētājiem notiek galvā un kā viņi jūtas. To viņi zina tikai paši.
"Pričom" te tiesībsargājošās iestādes?

Par pēdējo...par psihologiem esi dzirdējis? Jeb precīzāk, kāpēc viņus sportisti apmeklē?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 17:27, pirms 11 gadiem
Man skiet, ka situaacija, kad muusu speeleetaaji ir izshkjiidushi pa dazhaadiem laba liimenja klubiem, izlasei naaks tikai par labu. Agraak, speeleejot visu sezonu kopaa, izjuutas notrulinaas, un nav iipasho izlases speelju emociju. Tagad dzheki sanaaks kopaa bez smagaas Dinamo zaudejuma nastas, kas noteikti iespaido speeleetaaja sniegumu. Ljoti simpatizee Nolana pieeja un ljoti ceru, ka speeleetaaji nepievils. Tas, ka izlasee nav Meijas un Dzherinja, protams, pirmajaa mirklii bija paarsteigums, bet, leenaam apdomaajot, naakas secinaat, ka ar savu "kapaashanu" pat savaa labaakajaa sezonaa Dinamo sastaavaa, nekaadu lielo labumu komandai nav devushi. Varbuut nepanjemshana izlasee liks abiem sasparoties un pieraadiit, ka ir izlases cieniigi. Diemzheel, vinju aizvietotaaji Beerzinjsh , Shtaals... nu man neshkjiet ne par mata tiesu labaaki speeles zinjaa. Par attieksmi: Berzinjam un Shtalam nekad nevar paarmest neciiniishanos, cerams, ka Nolans zina, ko dara. Galvinjsh? Par vinju jautaajumu nav, un nav jeegas paardziivot (mums).

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 17:43, pirms 11 gadiem
ST2 rakstīja: Otrais teikums - Tu sevi citē? Plus ja sevi vēl par tumsoni uzskati, sorry. Cīnies un Tev taps dots!
Iemacies lasīt un Tev būs saprast!

     [+] [-]

, 2013-01-31 18:09, pirms 11 gadiem
ST2 rakstīja: "Pričom" te tiesībsargājošās iestādes?

Par pēdējo...par psihologiem esi dzirdējis? Jeb precīzāk, kāpēc viņus sportisti apmeklē?
Nu ja tu būtu psihologs, un tevi apmeklētu visi RD spēlētāji, tad es ņemtu vērā tavu viedokli par katra spēlētāja galvās notiekošo.
Kaut gan tad arī nē, jo jebkurš labs psihologs neizpauž savu klientu galvās notiekošo.

     [+] [-]

, 2013-01-31 18:32, pirms 11 gadiem
Oceolam jau ticēsim, tikai muļķīgi, ka 00 padzina no treneriem Ciprusu.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 21:09, pirms 11 gadiem
jurkoo rakstīja: Pujacam ļoti normāla sezona, punkti ir, labākais lietderības koeficents komandā, savu aizsarga darbu padara labi, ko tu vēl gribi?
Vēl pavisam nesen Omskas fani bija gatavi rakstīt vēstuli komandas vadībai lai sūta Žoru ellē ratā. Arī treneru štābs viņu bija pabīdijis krietni uz leju. Bija brīdis, kad viņa vieta sastāvā bija uz jautājuma zīmes.
to pierāda arī tas, ka Omska gribēja aizmainīt Pujacu pretī saņemot Ozoliņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja