Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4+ pret Hantimansijskas „Yugra”

4+ pret Hantimansijskas „Yugra”
Ļoti iespējmas, rīdzinieku sastāvā debitēs Juris Upītis. Lai izdodas!
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Rīgas „Dinamo” kādu brīdi jau mīņājas vienu pozīciju no izslēgšanas spēlēm. Tuvākajās četrās mājas spēlēs, parādot veiksmīgu sniegumu, ir labas iespēja beidzot arī iekļūt starp astoņām Rietumu konferences veiksminiecēm.

Lai spertu šo soli, vērsim pie ragiem jāķeras sākot jau ar pirmo spēli pret Hantimansijskas „Yugra”, jo mājas spēļu sērijas turpmākie pretinieki būs prominentie Magņitogorskas „Metallurg”, Omskas „Avangard”, kā arī Čerepovecas „Severstal”? „Yugra”, līdzīgi kā rīdzinieki, pēdējās spēlēs ir cīnījušies vairāk nekā sešdesmit minūtes. Tikai atšķirībā no rīdziniekiem, abās bullīšu sērijās uzvarēja un papildus vienreiz vēl zaudēja pagarinājumā. Līdzšinējās divās savstarpējās spēlēs četrus no sešiem punktiem paņēma „Yugra”, rīdziniekiem atvēlot viens divus par uzvaru pagarinājumā savā laukumā. Kas jāizdara, lai šo bilanci uzlabotu?

1. Taktika
Lielākajā daļā būtisko hokeja parametru Rīgas „Dinamo” ir priekšrocības, tomēr tās galvenokārt saistītas ar uzbrukumu, kamēr „Yugra” ir krietni labāk rūpējusies par savu vārtu drošību. Treneriem priekšā ļoti grūts uzdevums, izvēlēties pareizo taktisko risinājumu - vai nu likt likmi uz aktīvu spēli un uzbrukumu, vai arī darboties uzmanīgi, cerot izmantot pretinieka kļūdas. Ņemot vērā, ka spēlē notiks savā laukumā, kur līdzjutēji dzīs komandu uz priekšu, būtu vērts izvēlēties darboties aktīvi, agresīvi, ar presingu sākot jau no pretinieku zonas. Šādā atmosfērā puiši visticamāk būs ļoti motivēti, darbosies ar lielu pašatdevi un atstrādās gan par pašu, gan sašu, proti, vaļības un nenostrādāšana līdz galam netiks pieļauta.

2. Vārtu gūšanas momentu realizēšana
Momentu realizēšana ir būtiska jebkura taktikas varianta izvēlē, tomēr īpaši svarīgi savus momentus realizēt, ja komanda spēlē aktīvi un cenšas uzlauzt pretinieka aizsardzības vaļņus. Ja komanda iznieko savas iespējas, kā to varējām novērot, piemēram, spēlēs pret „SKA”, „Spartak” un „Severstal”, tad tas ātri vien nosēdina komandas baterijas. Aktīvi spēlēt bez emocionālā lādiņa un pacēluma ir vienkārši neiespējami. Katra izniekotā iespēja, ja vēl tai paralēli, pretinieks izmanto savs iespējas, ir kā gaiss, kas izplūst no balona. Tieši tāpat arī sašļūk komandas apņēmība.

3. Uzbrucēju darbība aizsardzībā
Ātrie pretuzbrukumi visbiežāk rodas vai nu pēc aizsargu kļūdām uz savas zilās līnijas, vai arī pēc neveiksmīgām uzbrucēju darbībām pretinieka zonā, kad tiek zaudēta ripa pie ieejas zona, izdarīta neprecīza piespēle vai pazaudēta pozīcija. Tāpēc uzbrucējiem ir jādarbojas ļoti atbildīgi, proti, uzbrūkot ir ļoti jādomā līdzi, vai izvēlētais risks, piemēram ejot uz apspēlēšanu vai izdarot piespēli, ir pietiekami pārdomāts un vai neveiksmes gadījumā pozīcija ir pietiekami laba, lai izdotos arī palīdzēt aizsargiem.

4. Pacietība
Ļoti iespējams, ka lietas laukumā neatrisinās pietiekami ātri un varbūt vispār nenorisinās rīdziniekiem labvēlīgi, tāpēc komandai ir jābūt gatavai darboties pacietīgi un turēt savu izvēlēto līniju tik ilgi, cik nepieciešams, lai gūtu panākumu.

+ Vairākums
Rīgas „Dinamo” šobrīd ir otrs labākais skaitliskā vairākuma realizācijas procents līgā – realizēts tiek katrs ceturtais pretinieka noraidījums (25%). Savukārt „Yugra” ir labākā komanda, cīnoties skaitliskajā mazākumā (91.3% gadījumu mazākums tiek izturēts). Vai Rīgas „Dinamo” vairākums spēs pabojāt Hantimansijskas „Yugra” lielisko mazākuma neitralizēšanas rādītāju? Šis duelis, lielā mērā var izšķirt spēlēs iznākumu.

Ciparu duelis

Rīgas „Dinamo”Hantimansijskas ”Yugra”
Punkti2225
Uzvaras (pam.-pag.-psm.)6-0-06-1-2
Zaudējumi (pam.-pag.-psm.)8-0-48-1-0
Gūto un ielaisto vārtu attiecība-8 (46-54)0 (40-40)
Vidēji spēle gūtie vārti2.562.22
Metienu realizācijas %8.50%7.86%
Vidēji spēlē ielaistie vārti3.002.22
Sausās spēles14
Skaitliskā vairākumā realizācijas %25.0%14.0%
Vairākumā ielaistie vārti41
Mazākuma neitralizēšanas %79.7%91.3%
Mazākumā gūtie vārti01
Soda minūtes vidēji spēlē11:2013:06
Rezultatīvākais aizsargsGalviņš 11 (5*+6)Pepeļjājevs 8 (2+6)
Rezultatīvākais uzbrucējsM.Rēdlihs 21 (5+16)Hlincevs 10 (4+6)
Labākais vārtu guvējsKarsums un Varjs pa 7Buļanskijs 6
Visvairāk metieni vidēji spēlēGalviņš 2.9Hlincevs un Žmakins pa 2.3
Spēlētāji ar 10+ punktiemM.Rēdlihs (21) Sprukts (14) Karsums (11) Galviņš (11) Varjs (10) Ozoliņš (10) Hlincevs (10)
Spēlētāji ar 5+ vārtiemKarsums (7) Varjs (7) Sprukts (5) M.Rēdlihs (5) Galviņš (5) Ozoliņš (5)Buļanskijs (6)

Ciparu verdikts: Ja vien rīdzinieki spēs realizēt savus momentus, vajadzētu izcīnīt uzvaru.

Oficiālajā statistikā līdz ar izmaiņām „Lev” spēles protokolā, kad pēdējais Karsuma vārtu guvums nezin kāpēc pieskaitīts Guntim un arī piespēle tajā vārtu guvumā ir Krišjānim Rēdliham nevis Miķelim, ir kļūdaina. Reāli, Galviņam ir viens vārtu guvums mazāk, Karsumam viens vairāk, Miķelim viena piespēle vairāk un Krišjānim viena mazāk. Tomēr, norādot statistikas datus, lietošu tos, kas ir norādīti oficiāli, lai arī ir skaidrs, ka tie ir kļūdaini.

Cik punktus rīdzinieki izcīnīs mājas spēļu sērijas četros mačos?

  • 9

  • 37

  • 7

  • 3


  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 09:35, pirms 12 gadiem
nesaprotu, kpc Karsumam 7 goli.
Lev 4, akbars 1, dinmaskava 1, avto 1, vityaz 1 = 8.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 10:59, pirms 12 gadiem
danilkins rakstīja: nesaprotu, kpc Karsumam 7 goli.
Lev 4, akbars 1, dinmaskava 1, avto 1, vityaz 1 = 8.
atbilde laikam meklējama pēdējajā rindkopā: "[...]Karsuma vārtu guvums nezin kāpēc pieskaitīts Guntim un arī piespēle tajā vārtu guvumā ir Krišjānim Rēdliham nevis Miķelim, ir kļūdaina.[...]Tomēr, norādot statistikas datus, lietošu tos, kas ir norādīti oficiāli, lai arī ir skaidrs, ka tie ir kļūdaini."